Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Horor
  • Dokumentární

Recenze (1 772)

plakát

Barbar (2022) 

Myslel jsem, že se tyto béčkové horory netočí od devadesátek! Jakmile jsem ale uviděl svého oblíbeného Justina Longa, bylo mi jasné, oč půjde. Místy to sice nedává smysl (třeba už samotný název), nicméně tak debilní jako osmdesátková béčka to fakt není. Atmosféra opuštěného Detroitu, inovativní kamera, slušná husina... Jsem spokojený. Dokonce jsem uvažoval o čtyřech, ale jsou to těsně tři.

plakát

Podvodník z Tinderu (2022) 

Téměř dokonalý scam. Naprosto skvěle promyšlený, vyladěný (skoro) do posledního detailu, dokonale přesvědčivý. Jedna věc je, když vám někdo tvrdí, že má soukromé letadlo, ale úplně jiná věc je, když vás do něj vezme společně se svojí crew. V tomto by scam, spočívající ve variaci na ponziho schéma, prokouknul fakt málokdo. Hodně, ale fakt hodně dobře vystavěný dokument, který ani přes skoro dvouhodinovou stopáž nenudí. Naopak, stupňuje napětí, divák chce odhalit, jak ten scam funguje a jak to celé dopadne... Inu, jako v životě. A život není vždycky spravedlivý.

plakát

Super-Blb (2022) 

Úplně stejná parta jako v Alibi na klíč (2017) a Alibi na klíč: Den D (2023) v této wanna-be krejzy parodii na superhrdinské filmy. Pravda, pár momentů je tady fakt parádních, jako LOGAN nebo prototyp auta. Hlavní slabinou je ale ta urputná snaha tvářit se vtipně tak, aby to pochopil i úplný debil. A to potom chytrého diváka prostě uráží. Ale na pár místech jsem se zasmál. Jako odreagovačka po těžkém dni v práci ideální záležitost.

plakát

Menu (2022) 

Miluju tyhle mysteriózní filmy, které se ze startu tváří úplně normálně, ale člověk s každou další minutou nabývá silnějšího podezření, že tady je něco hrozně špatně. A nemyslím filmařinu, ale tu záměrně, postupně a pečlivě budovanou atmosféru, kdy divák dychtí po tom zjistit, jak to sakra dopadne. V tomto ohledu mi to dost připomíná Uteč.

plakát

South Park: Post COVID: The Return of COVID (2021) (TV film) 

Zakončení kovidového speciálu, které je v určitém směru fakt vizionářské. V roce 21 se ještě o NFT mluvilo jako o možné velké příští věci, ale Parker už měl jasno a udělal si z toho neskutečnou prdel, protože to je přesně to místo, kam NFT investičně patří. Další zastávka kryploměny...

plakát

Promlčeno (2022) 

Pěkná ukázka toho, že skvělý film nedělají parádní efekty, ale parádní scénář. Hezky pěkně Robert Sedláček!

plakát

Hrubý střih (2022) 

Divadelní inscenace. Kdo má rád, bude se tetelit, protože scénář je chytrý. Kdo ne, bude se nudit jako prase, protože toto je stroj času do kulisové filmařiny první poloviny 20. století. Pomaličku se odvalující konverzačka s divadelním herectvím, která neopustí kulisy krejčovství.

plakát

Pinball: The Man Who Saved the Game (2022) 

Příjemná komedie o něčem, o čem by mě nikdy nenapadlo, že je možné natočit film. O pinballu. Kníry Rogera Sharpa v podání Mike Faista mě budou ve snech strašit asi dlouho, jak si někdo může na xichtě dobrovolně vypěstovat takovou zrůdnost?! Ale to jsem se malinko sidetrackoval. Vlastně je to taková odpočinková záležitost, která ani přes krátkou stopáž nikam nespěchá a trošku jí vázne dramaturgie, takže jsem chtěl dát tři, jenže tím jsem srazil zdejší hodnocení na modrých 69 %! Takže dávám čtyři (slabé jako čaj) a film zůstává v zářivě červených 70 %.

plakát

The Greatest Lie Ever Sold: George Floyd and the Rise of BLM (2022) 

Brilantně vyargumentovaný dokument, stojící na skvělé investigaci a argumentační obratnosti Cadace Owens, který ukazuje BLM v úplně jiném světle, než jak se tato organizace léta prezentuje. V zásadě je to obrovský scam, postavený na adoraci gaunera a feťáka George Floyda. BLM je realitní společnost, sloužící především k obohacení jejích zakladatelů, jejich rodin a známých. Taky jste se nechali oblbnout otřesnou story, kterak psychopatický bílý policajt zaklekl dobráckého černého obra a klečel mu za krkem, dokud neumřel udušením? Well, zřejmě to bylo hodně, ale opravdu hodně jinak. Policajt udělal osudovou chybu tím, že na tom smrtelně předávkovaném feťákovi pózoval se svým kolenem za jeho krkem. To bylo úplně zbytečné a kopl bych ho za to do prdele, ale poslat ho na 22,5 roku za katr? To z něj dělá regulérního politického vězně.