Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Oblíbené filmy (8)

Amélie z Montmartru

Amélie z Montmartru (2001)

Jednoznačně film ve kterém jsem se našla. O kráse Paříže ani nemluvě. Na tento film nikdy nezapomenete.

Král Artuš

Král Artuš (2004)

Miluji příběhy o králi Artušovi, ale tento mě uchvátil svojí syrovostí a něčím novým. Proč by nemohl Artuš vypadat takhle (kdby vypadal i pasák krav jako Clive Owen tak bych stejnak asi slintala) a jeho vojáci kulatého stolu nemohli být prostě jen muži?! Špinaví, nemravní, sprostí a prostě muži té doby. Film si mohu pustit kdykoli, vždy ho ráda vidím a to nejen kvůli Clivovi, ale i kvůli hudbě Hanse Zimmera. Jediné co mi dokáže film zkazit je dubing (nemohu prostě zkoustnou "Gueeneeveru") a Guinevru samotnou, plochá Keira v páskovém koženém oblečku? To prosím už ne. Ale bod má za pozici silné ženy.

Moulin Rouge

Moulin Rouge (2001)

Barvy, diamanty, nestoudnost, erotika, korzety, třpitky, pírka, krajky, svůdnost Paříže roku 1900 s hudbou Nirvany, Madonny atd. a do toho příběh lásky o kterém se jednou bude povídat jako o Romeovi a Julii. Krása u které člověka zamrazí.

Pan Nikdo

Pan Nikdo (2009)

PEOPLE’S CHOICE AWARD for Best European Film 2010 Po pročítání komentářů se musím zeptat. Díval se opravdu někdo na ten film? Ne jestli viděl ty obrázky ale, jestli se do něj položil? Kritici jednohlasně mluví o návaznosti na někoho. Nebyla Fontána navázána na Butterfly Effect. Neinspiroval se ten zase tím. Ano. Svět je o inspiraci, o nápadu, který podáváme vlastním stylem. A mě uchvátilo, jak ho podal Jaco. Dejte si práci a pusťe si delší verzi. Uvidíte film, který neskýtá pouze verzi, co by kdyby? Vyberte si svoji verzi. Líbí se vám, že je to vše v hlavě malého kluka nebo že nastal velký křach a podle toho se mohl rozhodnout a nebylo to přeci jen tím, že andělé byli roztržití a zapomněli na Nema?! A popravdě se mi Jared v této roli velmi líbil. Možná idol 30 Seconds to Mars ale mě tam seděl jako nikdo jiný. (A popravdě, pokud se vám zdá 30STM jako emo kapela, trhněte si nohou zabedněnci!)

Hříšný tanec

Hříšný tanec (1987)

Patrick Swayze. Film mého dětství, mládí, puberty, dospělosti. Desítky hodin tance a desítky odtancovaných sestav. Moje první velká láska, film který jsem jako malá stoprocentně nechápala a jak jsem se na něj dívala dál a dál, odkrýval mi nové věci. Z filmu, který měl za úkol jen zaplnit v létě místo v programu se vyvinul ve fonmén a následně Klasiku. Každý může hodnotit jak chce, ale každý tento film zná a znát bude a alespoň jednou viděl takže ... "Přinesla jsem meloun"

Interview s upírem

Interview s upírem (1994)

Upíři? Brad Pitt, Tom Cruis, Antonio Banderas... bez debaty vražedný film pro téměř všechny příslušnice slabšího pohlaví. My prostě vždy budeme mít slabost pro zloduchy. Navíc pro ty co se starají o děti.

Pán prstenů: Společenstvo Prstenu

Pán prstenů: Společenstvo Prstenu (2001)

Můj první film v multikině, můj první tříhodinový film, můj první fantasy film v kině a můj první nádherný zážitek. Tenhle film měl pro mě hodně poprvé a to včetně toho, že to byl první film na který jsem šla do kina více jak jednou a díky tomuto filmu jsem poznala spoustu nových a super lidí. První film kvůli kterému jsem četla knihu a první film u kterého jsem uměla na zpaměť snad celý scénář a komplet titulky. Z filmového hlediska, super režije, nádherná kamera, úžasná hudba, speciální efekty a herecké výkony a to že se tam našla plejáda chyb? My si z toho udělali hru. No myslím, že prsten moci, který už nosím denně 9 let na ruce je jasnou vizitkou.

Johanka z Arku

Johanka z Arku (1999)

Pro mě nejkrásnější zpracování Johanky z Arku. Leelee naprosto věřím její roli mladé nevzdělané dívky. Věřím jí její hlasy, věřím její odvaze a její lásce a navíc věřím "šílenému" králi a la Neil P. Harris. Prostě uvěřitelný film.