Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dokumentární
  • Krimi

Recenze (1 150)

plakát

Beckham (2023) (seriál) 

Úžasný dokument o mistru Beckhamovi, který nastiňuje jeho problémy osobní, rodinné i ve fotbale. Nikdo si neumíme představit, co musel vydržet a zvládnout a v mnoho případech zareagoval ještě tak, jak by nikdo z nás pozitivně nezareagoval. Líbílo se mi všechno - děj, kamera, zajímavosti, hosté, že se dlouho nestálo na místě, prostě dokument na 5 hvězd - 93%.

plakát

Top Gun: Maverick (2022) 

Úžasný film, který je potřeba vidět v kině. Ty velké scény, audio, efekty atd. prostě jinde lépe nevyzní. Příběh je také velmi dobrý. Navíc spousta dobrých hlášek, scén při kterých divák trne napětím či se rozplývá nad romantikou. Film neměl hluchou chvilku a od začátku do konce letěl v tempu stíhačky. Všechny scény působí dost uvěřitelně, i přesto, že hlavní hrdinové častokrát zachrání vše, tak jak to bývá, úplně na poslední chvíli. Nicméně jsem byl potěšen druhým dílem Top Gun, který se i často vracel do minulosti k dílu prvnímu. Tomu Cruisovi a jeho bandě dávám 5 hvězd - 90%.

plakát

Jane (2017) 

Úžasné záběry z říše zvířat stojí za vidění. Klobouk dolů před Jane Goodall, držel jsem ji palce, ať se s naší nejbližší zvířecí rasou zkamarádí a to se opravdu stalo. Snímky, které se k nám dostaly byly neskutečné a určitě si vybrali mnoha obětí - manžel, syn, kariéra atd. O to více silnější příběh mezi Jane a opicemi musí být. Spousta poznatků se dá spojit s lidskými bytostmi a jsem zvědav, jak bude věda a zkoumání těchto zvířat pokračovat dále. Dokumentu dávám 90%, zasloužených pět hvězd.

plakát

The Russian Five (2018) 

Skvělý dokument o začátcích ruských (nejen) hokejistů v NHL. Příběhy byly neskutečné a když se zdálo, že příběh končí happy endem, přišel šok o kterém, se přiznám, jsem nevěděl. Konec byl neskutečně dojemný a život ukázal, jak může být křehký. Jinak mě dokument po celou dobu bavil a dávám mu 90%, 5 hvězd.

plakát

Durch die Wand (2017) 

Ačkoliv nejsem zapáleným fanouškem lezení, dokumenty o lezení mě baví. Vždy se zamyslím nad výrobou onoho snímku a co vše museli hlavní protagonisté prožít. Tomym Caldwell toto zažil opravdu hodně a jeho příběh je jeden z nejsilnějších. Vytrvalost a odhodlání Jorgensona je také na klobouk dolů. Oběma hlavním hrdinům i tvůrcům dávám pět hvězd - 90%.

plakát

Moje učitelka chobotnice (2020) 

Pro mě úžasný dokument, který zdokumentoval něco nového - vztah člověka s chobotnicí. Neskutečné záběry zpod hladiny doplněné o krásný výklad hlavního hrdiny. 85 minut sledování uteklo jako voda a já sledoval v úžasu. Dávám 90%, pět hvězd a věřím, že i tento dokument přiměje některé lidi více přemýšlet o životním (mořským) prostředí.

plakát

David Attenborough: Život na naší planetě (2020) 

Úžasný dokument plný neskutečných záběrů a vět, který dávají smysl v podání neoposlouchaného hlasu Davida Attenborougha. Naprosto s ním souhlasím a po zhlédnutí toho dokumentu mám zas větší tendenci dělat něco pro planetu Zemi. Je potřeba změnit myšlení velkých korporací, světových zásad a lidských priorit. Jak říká pan Attenborough - "Lidé si upravili zemi pro lidi". Zapomněli přitom na to nejzákladnější a to je naše příroda. Tomuto dokumentu dávám 93% - pět hvězd a smekám klobouk před životem a názory tohoto muže.

plakát

Poslední představení (2020) (seriál) 

Skvělý dokument o nejlepším basketbalistovi všech dob. Zíral jsem, jaké záběry se podařilo do seriálu dát, co vše bylo natočeno a jak bylo vše prezentováno. Určitě jeden z nejlepších sportovních seriálů ever si zaslouží pět hvězd - 90%.

plakát

Narcos (2015) (seriál) 

Skvěle propracovaný seriál o největších drogových baronech. Pablo Escobar je známé jméno a na to se podařilo také diváky nalákat. Nutno podotknout, že po jeho zabití seriál přišel o hlavní zápletku, ale i tak pokračoval v drsných kolejích. První dvě série úžasné, třetí lehce slabší. Líbila se mi provázanost s realitou, včetně skutečných záběrů. Herci v hlavních rolích jsou bezchybní. Hodnotím za 90%, pět hvězd.

plakát

F1: Touha po vítězství (2019) (seriál) 

Před sledováním dokumentu jsem sledoval ve Formuli 1 maximálně kdo vyhrál závod a kdo vede šampionát. Po prvním dílu se mi moje náklonost k nejrychlejším vozům světa začala měnit a po tom, co jsem dokoukal i druhou sérii, se nemohu dočkat až začnou reálné závody. Asi tak mě dokument oslovil a bavil. Nejvíce chválím jaké informace se dostaly až k divákovi a různé výpovědi pilotů a šéfů stáje. Formule 1 je skvělý dokument, který nemá žádnou konkurenci ve světě motorsportu. Dávám 90% - 5 hvězd.