Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dokumentární
  • Krimi

Recenze (1 150)

plakát

Vykopávky (2021) 

Skvěle natočené historické drama o jedné úžasné vykopávce. Ralph Fiennes znovu ukázal své herecké dovednosti a působil opravdu realisticky. Velmi podařené bylo i prostředí, kde se hlavní část odehrávala. Klobouk dolů před tvůrci a také za to, jak z tolik nenapínavého děje, udělali docela hezké drama. Hodnotím za 80%, čtyři hvězdy.

plakát

Šarlatán (2020) 

Skvěle natočené dílo z období, do kterého se nechceme snad nikdy vracet. Ivan Trojan byla perfektní volba pro roli Jana Mikoláška a jeho syn jakbysmet. Příběh o léčiteli jsem neznal a držel mu palce. Film mě bavil a chválím jeho zrežírování. Hodnotím za 75%, lepší tři hvězdy.

plakát

Duše (2020) 

Hezky vytvořený animák, který podle mě docení více dospělí než děti. Hlavně druhá polovina byla krásná, k zamyšlení a inspirující. Zas něco jiného než klasický animák. Hodnotím za lepší tři hvězdy - 70%.

plakát

Jako letní sníh (2021) 

Osobu Jana Ámose Komenského mám rád, ale toto dokudrama mě nudilo. Výpravné části mě tolik nezaujaly. Hodnotím za dvě hvězdy - 40%.

plakát

Fukušima (2020) 

Film má hlavní mínus - znalci dané situace vědí, jak situace ve skutečnosti dopadla. I tak se japonským tvůrcům dařilo udržet napětí po celou dobu. Chválím široké spektrum hereckých výkonů, hlavní herci se do role vcítili znamenitě. Jsem si jist, že američané by to natočili trochu jinak, vyždímali by z toho ještě více, ale i tak film hodnotím kladně. Dávám mu 65%, tři hvězdy.

plakát

Chlast (2020) 

Zajímavý film, který je v hlavní pointě originální. Chodit do zaměstnání s 0,5 promile bylo zajímavé sledovat a věřím, že v krátké době může být i přínosné z hlediska efektivity a emocí. Samozřejmě to odsuzuji a dělat nikdy nebudu, ale myšlenka je to zajímavá. Alkohol je samozřejmě návykový a z dlouhodobějšího hlediska života nebezpečný. Mads Mikkelsen byl jako vždy skvělý a uvěřitelný. Konec filmu nabídl reálný a smutný scénář, ale tak se to bohužel často vyvine.Tvůrcům tleskám za originalitu a dávám jim lepší tři hvězdy - 65%.

plakát

Pro balík prachů (2020) 

Po dlouhé době jsem viděl Liam Neesona jako záporáka, avšak je to ten druh lupiče, kterému vlastně fandíte. Příběh a okolnosti tomu nahrávají. Můj oblíbený herec byl opět skvělý, a co že příběh byl někdy více scifi než realita. Film mě bavil, ačkoliv jeho kvalita není kdovíjaká. Hodnotím za tři průměrné hvězdy - 60%,

plakát

The Prom (2020) 

Dosti kýčovitý muzikál, kterému se snaha určitě upřít nedá. Velké hudební scény s hezkou performance, které ale nestačí na všechno. Samotný příběh byl dosti průměrný a velice předvídatelný. Herecké obsazení na jedničku, avšak Streep ani Kidman mě moc nebavily. Hodnotím za 50%, tři slabší hvězdy.

plakát

Šťastné a veselé (2020) 

Romantická komedie, které není zas takové drama, jak by možná chtěla být. Hlavní zápletka zamilované páru dvou holek není velká a boj o rozřešení také nevyčnívá. Nejvíce se ukázala Kristen Stewart, která svoji roli zvládla velmi dobře. Jinak film, který neurazí, ale nic závratného nepředvedl. Hodnotím za 50%, tři hvězdy.

plakát

Dámský gambit (2020) (seriál) 

Šachy neumím a ani mě nebaví, o to více jsem byl překvapen, jak mě baví sledování velkých kláních, které se odehrávaly v každém dílu. Beth jsem samozřejmě fandil, ale mrzela mě její proměna a závislosti. V seriálu nejsou žádné vraždy, přestřelky ani honičky, přesto má slušné tempo a divák se nenudí ani chvilku. To je chvályhodné a dokazuje to dobrý scénář i kameru. Dámský gambit oceňuji na 4 hvězdy. Skvělá reklama na svět šachu. 80% - Šach mat.