Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dokumentární
  • Krimi

Recenze (1 150)

plakát

Táta je doma 2 (2017) 

Herecké obsazení na jedničku, příběh nic moc, důvtip jakš takš. Určitě se ale divák zasměje, mě nejvíce baví Will Ferrell, který vždy hraje pěkného kolíka. Nezaostává ani Mel Gibson, který převýšil druhého dědulu. Ještě chválím hezké prostředí a hlavně dřevěnou romantickou chatičku. Celkově je film určitě hezká vánoční podívaná, kde hlavním cílem je rozesmát diváka. Hodnotím třemi hvězdy - 50%.

plakát

Mami! (2014) 

Mrazivý příběh nezkrotného Steva, který má k ADHD i násilnické sklony. Těžko zvladatelný hoch nemá lehký život, stejně jako lidé okolo. Chvilkové naděje vždy vystřídá neskutečně vypjatá a emotivní scéna. Pro mě oskarové ztvárnění dvou hlavních postav od Anne Dorval a Antoine Olivier Pilona. Určitě film ne pro každého, ale velice kvalitní. Já hodnotím čtyřma hvězdičkama, 80%.

plakát

Jigsaw (2017) 

Ze začátku jak klasické pokračování této hororové ságy, ke konci naopak originální vyvrcholení, které bylo místy dost zmatečné, ale bavilo mě z celého filmu nejvíce. Dávám 55%, tři hvězdy.

plakát

Borg/McEnroe (2017) 

Příběh je to určitě hezký, sportovní období jakbysmet. Slavnou dobu mezi těmito dvěma tenisovými velikány jsem nezažil, ale znám z vyprávění. Co mi ale trochu vadilo, tak jak tvůrci tlačili na pilu, snažili se ždímat emoce a až moc emotivně příběh popisovali. Na jeden z nejlepších tenisových zápasů se tak tolik nedbalo, což je škoda. Jinak slušné herecké výkony, reálné prostředí i kamera. Lepší tři hvězdy - 70%.

plakát

Matky na tahu o Vánocích (2017) 

První polovina byla určitě zábavnější a vtipnější. Druhá až moc melancholická a předvídatelná. Celkově byl film na komedii až moc zachmuřelý a ne moc příkladný ke vztahu matka - dcera. I když na Milu Kunis bych se vydržel dívat déle, je to pro mě film na jedno zhlédnutí. 40% - dvě hvězdy.

plakát

Volyň (2016) 

No docela síla. Hlavně závěr filmu byl velice drastický. Mrazivě natočené drama z 2. světové války opravdu vede k uvědomění si, v jak skvělé době žijeme. Smarzowski zrežíroval Volyň velice realisticky a mrazivě, vybral skvělé herce a našel typické kulisy oné doby. Nemůžu říct, že mě film bavil, ale jeho kvalita je na vysoké úrovni. Dávám 75% - lepší tři hvězdy.

plakát

Zabiják & bodyguard (2017) 

Akční podívaná ano, vtipné hlášky či scény také v pořádku, reálnost nula a celkový dojem? Americký film na jedno zhlédnutí. Určitě nelituji podívané, hvězdné herecké obsazení a Reynolds s L. Jacksonem byli skvělá dvojka, ale aby po celou dobu filmu likvidovali jednoho ozbrojeného protivníka za druhým, mi přišlo už moc. Stejně jako každý předpověděl, jak film skončí. Takže za mě, další zbytečný, nerevoluční film, na který se brzo zapomene. I když špatný určitě nebyl. 60% - tři hvězdy.

plakát

Oddělen (2011) 

Zajímavá psychologická podívaná o problémových skupinkách i dětech. Adrien Brody se je snaží po svém mírně zklidnit, avšak i to nese vedlejší účinky. Režisér Tony Kaye si užil místy bezbřehou abstraktnost, aby se vrhl do další depresivní scény. Pozoruhodné dílo, kterému dávám 55%, tři hvězdičky.

plakát

Wind River (2017) 

Velmi dobrá podívaná plná drama a doslava mrazivého prostředí. Lovec Jeremy Renner hraje úžasnou postavu chytrého otřískaného venkovana opravdu znamenitě. I do role novopečené agentky se Elizabeth Olsen hodila skvěle. K tomu napínavý příběh, v kterém se od první do poslední minuty něco děje a divák se nemohl nudit. Líbilo se mi, že děj nese i určitá poseltsví a ukazuje, jak to v zdejších krajinách chodí. Nedivím se, že je to inspirováno skutečnými událostmi. K tomu všemu prvotřídní kamera a dílo hodno 4-5 hvězdám je na světě. Nakonec se přikloním k lepším čtyřem - 85%.

plakát

Pokojný bojovník (2006) 

Zajímavý příběh o hledání odvahy, vnitřního já a vůle. Osud není vždy milý a je potřeba se s tím vyrovnat. Zapamatoval jsem si větu: "To cesta, cesta nám přináší štěstí, ne cíl". Něco na tom opravdu je. Pokojný bojovník mě bavil, Nick Nolte zahrál úžasně mysteriózní roli staříka, o kterém mi tam pár informací ale chybělo. Scott Mechlowicz byl též skvělý a celý film na těchto dvou opravdu pevně stojí. Dávám 80%, zasloužené čtyři hvězdy.