Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (1 646)

plakát

Trainspotting (1996) 

Vlastně už klasika o drogách a v mých očích nejlepší film Dannyho Boylea.

plakát

Hunger Games: Vražedná pomsta (2013) 

Tam, kde jednička bodovala pro svou neotřelost a kvalitní boj, kdy si divák nemohl být ničím jistý. Přišla dvojka jako taková přestupná stanice k závěrečnému ... ehm, zase dvojdílu. Více politiky, více keců, více nepravé lásky, více "zvratů", ale málo akce, málo vysvětlení o světě, málo zajímavých postav, minimum napětí. Dvojka Hunger Games je zbytečně natáhlou záležitostí, která smrdí předvídatelností. Nebýt to zasazeno v postapokalyptickém světě, tak další díly odsoudím rovnou.

plakát

Robocop (2014) 

Pro zastánce prvního dílu a odsuzovače remaků je nový RoboCop dost zbytečnou záležitostí. Pro diváka, který je původním filmem (trilogií) nedotčen, ten může být překvapen. Kvalitní akce a herci, jen té politiky tam nemuselo být zase tolik. Každopádně Peter Weller bude tím jediným RoboCopem!

plakát

The Walking Dead: Webisodes (2011) (seriál) 

Překvapivě fungující web epizody, jdoucí s linií seriálu. Zpracování je takřka stejné a postavy jsou neméno zajímavé a některé i šílené. Jen zamrzí, že něco takového nedostává více prostoru.

plakát

Ledová archa (2013) 

Postapokalyptický snímek, který je postaven na poměrně bláznivé myšlence o neustále jedoucím vlaku skrze zmrzlou zemi. Nápad je to hodně šílený, ale zpracování funguje tak jak bych ani nečekal. Postavy dělají to, co dělat mají a nejsou jen pitomým masem na porážku. Vcelku mně překvapilo, že je většina filmu protkána bizarností a zároveň podávána v rozumně formě s akcí. Na můj vkus tam toho je strašně hodně, ale přesto Snowpiercer nepůsobí přeplácaně, funguje a zdárně směřuje k závěru, který je ve své myšlence hodně drsný.

plakát

Noe (2014) 

Hollywoodské zpracování s perfektními triky, stylovým Russellem a stále zajímavou Emmou. Celý příběh stojí právě na hlavní postavě, přičemž si dovolí při velkolepé bitvě film neukončit, naopak pokračuje největším záporem filmu a tím je část o nenarozených dětech. Cílem asi bylo postavy více vykreslit, ale spíše se z toho stala naprosto zbytečná část, která nudí a dá se jednoduše předvídat její konec. Od Aronofského jsem čekal víc!

plakát

Zelené peklo (2003) 

Svým způsobem dost zvláštní záležitost, která exceluje a zároveň padá na příběhu. Nebýt konce, asi by se mi to líbilo mnohem více a celkově jsem od McTiernana čekal víc.

plakát

10 položek a méně (2006) 

Morgan Freeman je borec a tohle má parádní soundtrack, trefný humor a díky za to, že podobné nezávislé filmy vznikají.

plakát

Čtyři lvi (2010) 

Morris se se svým humorem nezapře. Čtveřice teroristických idiotů na cestě za splněním svého "poslání". Občas jsem se fakt bavil, někdy vyprsknul smíchy, ale pořád je to vlastně i drama!

plakát

Mrazivá noc přichází (2013) 

Nebýt tam Cranston, který film tak nějak drží nad vodou, ani bych se na film nepodíval. Navíc absolutně nechápu, jak někdo může obsadit nezajímavou Alice Eve do hlavní role, ta ženská mi vadila v každém záběru!