Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Horor
  • Krátkometrážní

Recenze (1 071)

plakát

Paroží (2021) 

Má to tady nižší hodnocení, než si to dle mne zaslouží. Četl jsem velmi krátkou povídku, podle které je to zfilmováno a opravdu měřítkem je to skromnější, ale Scott Cooper dokáže vytvořit dost hutnou atmosféru oregonského zapadákova. Maskéři a trikaři se opravdu vyřádili na modelech torz těl a finální monstrum, které uvidíme sice jen chvíli má hodně povedený design. Za mne dost spokojenost a jeden z lepších hororů letos. Ale nic, než velmi přijemnou jednohubku nečekejte. 7/10

plakát

Vrchol nebes (2021) 

Frantíci zadaptovali japonskou mangu do anime a vyšli z toho se ctí. Horolezec nejsem, ale obdivuju lidi, co mají tu touhu překonávat sebe a nacházet stále cestu vzhůru. Zde novinář pátrá po fotoaparátu z výpravy na Everest z roku 1924, kde se vrchol pokusil zdolat George Mallory, ale zahynul a neví se, jestli se mu podařilo dosáhnout vrcholu, jinak by vzal prvenství Hillarymu z roku 1953. Fotoaparát ma japonský horolezec Habu, kdy novinář pátrající v jeho životě se prolíná s flashbacky do jeho života, kdy ho nakonec najde, aby se dozvěděl pravdu, ale zjišťujeme, že ta někdy není vůbec důležitá. Opravdu nádherný příběh o lidské touze překonávat samu sebe, pěkná animace a hudba. Nebýt francouzského dabingu, tak opravdu bych si myslel, že za tím je nějaké významné japonské studio (Ghibli např.). 9/10, horolezci můžou jít i výš.

plakát

Benedetta (2021) 

Verhoevene, i ty jeden chlípníku. Jsem rád, že i po osmdesátce máš stále chuť provokovat. Černá kniha je stále lepší, ale Benedetta zas lepší, než Elle nebo Steekspel. To mi připomělo, že bych měl stále od tebe dohnat Oranžského vojáka, Spetters a zatracované Showgirls, abych měl tvoji tvorbu kompletní.

plakát

Peklo (2021) (seriál) 

Oproti malému hodnocení tady na ČSFD, kde to dle mne bude dost prvním dílem a kampaní, která lákala na démony stahující lidi do pekla. Scény s nimi díky ne jejich povedenému designu a CGI animaci  jsou tím nejslabším v seriálu. I když, než člověka uškvaří na škvarek, tak ho předtím ještě brutálně zrasí a nadělají trochu krvavý bordel. Ale tím hlavním v seriálu je podání náboženského fanatismu, a tím co dokáže tento nadpřirozený jev vyvolávat. Je za tím Bůh? Je lepší lidi nechat ve vědomí, že je to boží vůle, aby nepáchali hříchy, než celý tento koncept vyvrátit důkazem, že je to v podstatě náhodný výběr? Pod povrchem má Hellbound více, než se na první pohled zdá, ale chápu, že někdo to vezme jako slátaninu, 7/10

plakát

Eternals (2021) 

Čekal jsem málo a dostal jsem opravdu hodně. Z fotek, obsazení, celkového námětu jsem si říkal, kam to MCU směřuje. Po shlédnutí stále nevim, jestli přesně tam, kam chci, ale rozhodně se pokouší být jiné. Je to dlouhé, ale i přes stopáž se film nedokáže věnovat všem tématům, které načrtne, nicméně akce je povedená, vizuál taktéž, některé záběry jsou opravdu epické, humor netrapný a vyvažující jiné vážné věci. A poslední věc, co bych čekal, že tu zazní Time od Pink Floyd na začátku a Feels Like The First Time od Foreigner na konci :D A ten hlas v potitulkové scéně je Blade BTW. 7/10. Z Phase 4 prozatím stále nejhorší Black Widow, od které jsem čekal nejvíc, naopak od Eternal a Shang-chi jsem čekal málo a dostal více.

plakát

Halloween zabíjí (2021) 

Film navazuje hned, kde předchozí skončil,  takže se to odehrává během stejné noci. Michael taky vykuchá mraky lidí, ale ti jsou vám tak jedno, protože skoro všichni se chovají jako banda trotlů. Na USA tu moc lidí nemá zbraně, a pokud je mají, tak je většinou drží jak prase kost a střílí s přesností stromtroopera, takže Michael to v pohodě přežije a zblízka střelce podřízne. Člověk čekal, že angry mob začne Michaela nahánět a hra na kočku a myš se obrátí, což by mohl být oživující prvek, ale celý film se na tom obyvatelé Haddonfieldu jen domlouvají, aby nakonec se ukázali jako neschopní a nahání někoho jiného a ke konci už zbylo jen pár lidí. Uvidíme co Halloween Ends, ale zklamání to je 5/10.

plakát

Lupiči (2015) 

Leclercq je rutinér, ale tohle je alespoň lepší než jeho poslední dva filmy. Vždy má dobrý námět, ale člověk dostane o dost méně, než čeká.

plakát

Viník (2021) 

Dánský originál jsem neviděl. Tohle je sice skoro na 4* a Jake je tu skvělý, ale vyšší hodnocení si nechávám na originál.

plakát

Půlnoční mše - Kniha II: Žalmy (2021) (epizoda) 

Lidi nadávají, že je to nuda. Trochu to chápu, ale řemeslná kvalita je tu neskutečná. Už jen ta úvodní scéna na pláži, kdyb kamera obletuje mezi několika lidmi a vše na jeden záběr. Konec už naznačuje, že se konečně něco bude dít.

plakát

Shang-Chi a legenda o deseti prstenech (2021) 

Jak píšou ostatní, je to lepší, než se obecně čekalo. Akce je tam dost a fighty jsou povedené a natočené přehledně, hlavně právě v té první "civilnější" půlce. S příchodem do toho antaskního světa s plno mýtickými zvířaty se to zvrhhne už v dost velký digibordel. Nejlvětší pochvala za Tonyho Leunga a jeho první hollywoodskou roli, kdy stvořil alespoň negenerického záporáka a měl svoji motivaci, vady, ale i kladné stránky.  (Hlavně si dožeňte jeho staré HK filmy s Johnem Woo Kulka v hlavě a HardBoiled nebo novější Red Cliff, trilogii Volavka atd.). A damage control ohledně Mandarina z Iron Mana 3 je celkem vtipný.