Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Animovaný
  • Komedie
  • Drama
  • Sci-Fi

Recenze (10)

plakát

X-Men: Budoucí minulost (2014) 

Film, který mne z jedné stránky nadchl a z druhé stránky velice zklamal. Osobně jsem nečetl komiksy, takže možná nevím něco co bych měl, ale nemůžu se vyhnout dojmu, že je to z nějakého jiného, paralelního X-menovského světa. Takže pokud budu film hodnotit bez ohledu na ostatní díly, tak se tomu dá vytknout pouze trochu pomalejší závěr. Jinak vše šlape výborně. Nejvíc se mě líbilo to zobrazení budoucnosti. Ale pokud filmy vezmu jako celek, tak pak nechápu, jak je možné... ***SPOILER*** Že je v budoucnosti Profesor X, když v X3 zemřel? Jak je možné, že mladý profesor X a Magneto vypadají, jako by neznali žádné jiné mutanty, i když zároveň tvrdí, že už měli školu otevřenou? Jak je možné, že prvními studenty nebyl Cyclops, Jean a Storm. A taky podle předchozích X-menů, je měli poznat Magneto s Profesorem společně, před tím, než se spolu pustili do války.***KONEC SPOILERU***. No sečteno podtrženo, když se pustili do tohoto časového posouvání, tak si měli nakreslit časovou osu a na ní si vytyčit všechny důležité momenty a pak do nich zasadit děj. Z tohodle hlediska to mohlo být mnohem, ale mnohem lepší. Proto jen lepší 3*.

plakát

Šinsekai jori (2012) (seriál) 

Velice povedené anime ze vzdálené budoucnosti. Člověka by mohly odradit rozsáhlé monology popisující tento svět, ale právě ta propracovanost je to, co se mi líbilo. Originální, nevšední a s každým dalším dílem napínavější podívaná.

plakát

Psycho-Pass (2012) (seriál) 

Po první sérii mohu s jistotou říci, že je to nejlepší anime, jaké v posledních letech vyšlo. Je pravda, že v prvních pár dílech jsem měl problém zvyknout si na hlavní hrdinku - Akane Tsunemori, ale nakonec i ona má své kouzlo v tomto světě. +++++ Děj se odehrává v daleké budoucnosti, kde se lidé nemusí obávat zločinu, protože každý člověk má svůj kriminální koeficient a pokud dosáhne určité výše, je automaticky vypovězen ze společnosti a umístěn do nápravného centra. Samozřejmě ale ne na každého systém přijde a proto tu máme jednotku detektivů, kteří řeší vraždy v tomto jinak dokonalém světě. Tito detektivové se skládají ze dvou jednotek: kontrolní a výkonné. Kde kontrolní má nastarosti dohlížet nad tou výkonnou, která se skládá z lidí, jejichž kriminální koeficient přesáhl normální hranici(tudíž se dokáží vcítit do role zločinců) a do společnosti se dostávají jen aby vypátrali jiné padouchy. A samozřejmě v tomto dokonalém světě musí být i dokonalý zločinec - Shougo Makishima.....

plakát

Čihajafuru (2011) (seriál) 

V tomto anime se mi líbí, jak dokázaly vykreslit co to je sportovní duch a co to znamená být v týmu, bojovat o něco, obětovat tomu všechno a na nic jiného nedokázat myslet. Je zajímavé, že všechny tyto emoce byli autoři schopni vtlačit do karetní hry, kterou jsem v životě neviděl, ale to vůbec nevadí, protože vše je dobře vysvětlené a pak už se jen necháváte unášet na vlnách euforie z vítězství i proher. Hodnoceno po shlédnutí první série a 4**** jen pro to, že tam hold bylo pár trapnějších dílů.

plakát

Transformers 3 (2011) 

Velké zklamání!!!! Možná v 3D je to pastva pro oči, ale to jsem neviděl a zbytek stojí za prd. V první části filmu se nic neděje, jen se snaží nás připravit na velkolepý konec. A tam, velký guláš a spousta nepochopitelných scén. Pár možná i spoilerových příkladů jak scénarista uvažoval: Teď udělám akční scénu se Samem a Bumblebee ho na poslední chvíli zachrání. A teď udělám brečící scénu, kdy Bumblebeemu půjde o kejhák a Sam mu nebude moct pomoct. A teď Carly udělá něco statečného a teď bude mít zase problémy Optimus, atd.... A když to všechno náhodně poslepoval, tak vůbec nehleděl na to, jak moc je to nesmyslné a že chování hrdinů se mění každou minutu a že ve výsledku vlastně všichni běhají bezcílně po bitevním poli jen aby se účastnili těchto scén :D Prostě katastrofa ve velkém :(

plakát

Cross Game (2009) (seriál) 

Cross Game je velice povedený příběh Kitamury Ko a jeho spolužáků během střední školy, jejich jednom společném snu a touze naplnit ho. Ani nemusíte být fanda baseballu, protože jde mnohem více o vztahy mezi hlavními hrdiny. Je to akční, romantické, napínavé, najde se i pár zajímavých zvratů a to vše podkresleno nádhernou hudbou s líbivou animací. Jak psal WildevilCZ, tomuto anime lze vytknout pouze ty velké uši.

plakát

Zdrojový kód (2011) 

Je vážně špatné, když musíte hodinu čekat na to, až hlavní hrdina přijde na to, co vy víte už téměř od prvního okamžiku. Je to škoda, protože s tímto námětem se dalo udělat mnohem více, jak nám Duncan předvedl v závěru filmu.

plakát

Kenpú denki Berserk (1997) (seriál) 

Na Berserk jsem se díval na doporučení od anidb a ani jsem moc nečekal od 14 let starého anime. Více jsem se mýlit nemohl. Ve chvíli, kdy jsem si zvykl na statickou animaci mě příběh pohltil způsobem, že jsem prožíval každičký okamžik s hlavními hrdiny. A hudba, i když je jednoduchá a opakuje se, je velice emotivní. Nechápu jak dokázali, že se člověk tak moc vcítí do jednotlivých postav a soucití s každým těžkým rozhodnutím, nebo se raduje nad každou vyhranou bitvou. Rozhodně ale toto temné fantasy posunulo mou příčku anime možností zase o něco výše.

plakát

Trinity Blood (2005) (seriál) 

Trinity Blood je nádherné anime o boji mezi lidmi, upíry a ... ;-) Doplňuje ho velice pěkná animace a úderná hudba. Po pár seznamovacích dílech se rozjede hlavní dějová zápletka a až do konce se z ní nesejde. Některé díly mě příjemně překvapily a v jiných už jsem skoro od začátku věděl o co jde, ale to k tomu patří. Postavy jsou dobře propracované, každá má svou charakteristiku. Chování Abela mě přišlo vtipné (i když si to někteří zde nemyslí) a jediné co tohle anime dělí od pěti hvězdiček je infantilní chování papeže. Kdykoliv se objevil na scéně, tak jsem vážně trpěl :(