Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (31)

plakát

Převtělená (2007) 

Opravdu velké zklamání. Upoutávky o postarší ženě v těle mladé pubertální dívky hodně přitahovali. Zpracování je ale úplně mimo. I když to v jednu chvíli vypadalo, že otec Sam , který jí začal trochu divně náhle věřit, že není ta, která by měla být hledá nějaké informace o převtělování a spiritismu, toto vysvětleni nebo objasnění ve filmu úplně chybí a i Duchovny na mě působí stylem "už končíme ?". Ani zápletka není nijak extra strhující. Tohle na mě působí opravdu hodně doslova "odfláknutě". Ovšem ale co sem si moh dělat naděje od někoho jako je Vincent Perez. Snad jeho režijní sláva ještě přijde. Tímhle podprůměrným snad i hororem (vtip ?) ale určitě ne.

plakát

Odsouzeni k boji (2007) 

Po tom co sem viděl se teda určitě Haditha nestane mým hledaným místem pro letní dovolenou. Skoro sem měl 100 chutí to vypnout, když sem viděl jak američani lítají od domu k domu a vraždí jednoho nevinného civilistu za druhým. Povstalci přitom v klidu utíkají. To co se tam stalo byla opravdu tragédie s velkým T a tenhle z části dokument to zachycuje se vším všudy.

plakát

Monstrum (2008) 

Myslim, že tento nápad se dá označit jako menší revoluce v realistickém prožitku filmu. Nějakých 60 minut pekla z pohledu přímo dané situace nejbližšího. A i když je to na oči diváka opravdu "záhul", tak se mi hobby kamerka navzdory všem nelogičnostem docela líbila. Je to fajn, že se občas objeví někdo s novým nápadem, s novou originalitou, která opepří ten náš filmový svět. Jen tak dál.

plakát

Vyprovokovaná (2006) 

7. prosince 1989 - Indická žena Kiran je obviněná z vraždy svého manžela, od kterého byla 10 let týrána, komandována a znasilňována. Vyšetřovatelé a soud s ní ovšem i tak zacházejí jako s obyčejným vrahem a Kiram je odsouzena k trestu odnětí svobody na doživotí. Ale vězení se pro ní stává spíše novým domovem než slitinou zdí a mříží, kde by si měla odpykat svůj trest. Místem, kde cítí svobody a lásky více než v domě s manželem násilníkem. Za pomoci organizace pro práva žen a přítelkyně z celi, shodou náhod sestry schopného a známého právníka se Karim přece jen dočká částečného ospravedlení a bude ji dopřáno dále žít a vychovávat své 2 děti. Film o problematice indických žen, jejich náboženství, domácím násilí a hlavně o mezerách ve spravedlnosti a laskavosti jistých menších skupin lidí. A i když scény ve vězení jsou hodně kýčové a nepůsobí až takovým psychickým nátlakem na diváka jak by se asi u takového filmu slušilo a patřilo, i tak je Vyprovokovaná solidním dramatem, který si zaslouží minimálně zamyšlení.

plakát

10 položek a méně (2006) 

Lehký nenáročný a hlavně uvolňující film o zašlé filmové hvězdě, jejíž filmy se válejí už jen hluboko v regálech s výprodejem. Morgan zde hraje ostříleného bouráka z hoolywodu, který před podepsáním nové role, která by ho mohla vrátit na výsluní, odjíždí do malého obyčejného supermarketu mapovat terén. Potká zde prodavačku u přepážky "10 položek a méně", které ukáže nový životní směr a naučí jí dýchat optimismem. A i když se nezařadí do mých oblíbených "10 položek", i tak je to hodně nadprůměrný. S Freemanem to snad ani jinak nejde.

plakát

Rambo: Do pekla a zpět (2008) 

Ou Ou Ou ! Snad poprvé musím u nějakého akčního filmu konstatovat, že nemám slovo, kterým bych něco takového charakterizoval. Masakr je proti tomuhle jen slabý odvar ze sedmikrásek. Solidní a důstojné zakončení jedné velké série s úctou k této nestárnoucí akční legendě... s úctou k Rambovi... s úctou ke Stallonovi.

plakát

Pokání (2007) 

Když sem si tak rekapituloval filmový rok 2007 a ptal se sám sebe, který film mě obdařil nejsilnějším zážitkem, to první, co se mi přeneslo přes ten malý bijící orgán z hrudního koše na jazyk, bylo jednoznačné, bezpochybné... a já to vyslovil - Pokání. Už dlouho sem u žádného filmu neproseděl závěrečné titulky ve stavu intenzivního tranzu s otevřenou pusou a vyvalenými oči. Pokání je jak sladký šlehačkový pohár plný neštěstí, podrazu, výčitek a smutku. Když si z něj ochutnáme, všechny tyto pocity se nám rozlijí po těle a my jen zažíváme tu neopakovatelnou euforii. Když se k tomu přidají opravdu famozní herecké výkony a ten úchvatný 5 minutový záběr po fracouzské pláži se skvěle propracovanými exteriéry, můžeme Pokání bez následných obav z pochybení označit za nejvelkolepější projekt roku 2007.

plakát

Uvolněte se, prosím (2004) (pořad) 

A uvolněte se, prosím ! Poslední slova pana Krause na závěr každého dílu. O tom, že mluvím o jedničce českých talk show určitě není pochyb. Tohle je pořad, který vždy bude patřit k tomu nejlepšímu co kdy na České televizi běželo. Tenhle lidský a zároveň inteligentní humor snad prorazil u každého, kdo má aspoň malý smysl pro dobrou a hlavně uvolněnou legraci. Jen hudba skupiny Davida Krause mě jaksi nudí a nic mi neříká. Jinak je vše perfektní a já doufám že Uvolněte se, prosím zažije ještě hodně zábavných, ale i zajímavých dílů.

plakát

Na vlastní nebezpečí (2007) 

Filip Renč ve Film o filmu prohlásil, že věděl co točí a proč to točí. Ani se mi tomu nechce věřit, protože kromě jedné nebo dvou povedených kamer při najíždení do peřejí divoké řeky je to zase a opět hodně slabý odvar veškteré té novácké reklamní kampaně na tuhle "smršť" adrenalinu a akce. I jako thriller je to neskutečně suchý, až to zavání s ubohostí. Děj syna hledajícího svého otce v peřejích kruté a nemilosrdné řeky je trapně snadno prokouknutelný. Rumunky jsou hezké, ale kdo na ně nepotřebuju film ? I z tohohle kusu ničeho sem si ovšem něco odnes - Už nikdy se netěším na české "akční" filmy !

plakát

Kouzelná chůva Nanny McPhee (2005) 

Nic co by bylo nějak vysloveně originální, ale i tak moc hezká zábavná rodinná pohádka plná kouzel a dětské fantazie.