Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Drama
  • Krimi

Oblíbené filmy (10)

Černý jestřáb sestřelen

Černý jestřáb sestřelen (2001)

Můj nejoblíběnější válečný film. Geniálně zpracované, skvělý herci, skvělý příběh. Takovýchto filmů by se mělo točit víc, ale po pravdě od doby Ryana a Jestřába mě žádný válečný film nenadchl tak, jako právě Black Hawk Down. Odě mě, myslím zaslouženě plný počet.

Kmotr

Kmotr (1972)

Já osobně mám pro filmy s mafiánskou tématikou obrovskou slabost. V tomhle filmu jsem neobjevil jedinou věc, která by mi vadila a přestože má 169 minut, tak jsem se nenudil ani vteřinu. Skvělí herci, skvělý příběh, skvělé všechno. Nemůže následovat nic jiného než plný počet.

Zelená míle

Zelená míle (1999)

Parádní citovka, kterou můžu vidět neustále dokola. Skvěle zpracované, skvělá kamera a především příběh. Vzhledem k délce filmu nenudí ani chvilku a Tom Hanks a ostatní herci táhnou tento film k dokonalosti. Plnej počet.

Ratatouille

Ratatouille (2007)

Jo, pro animáky já mám obrovskou slabost a tenhle myšák mě děsně nadchnul (pardon, vlastně krysa). Po vizuální stránce skvěle zpracované a hlavně, což se u animáků ne vždy podaří, neuvěřitelně dobře vymyšlený a zpracovaný příběh. Ta scéna, jak kritik ochutnává Ratatouille byla asi nejlepší, co kdy v animáku vznikla a úplně mě dostala (po pravdě jsem si i dokázal představit tu sílu okamžiku pro kritika, ač to bylo jenom kreslené). Prostě nemohu dát nic jiného než plný počet.

Forrest Gump

Forrest Gump (1994)

O tomhle filmu se dá říci, že se prostě neokouká. Skvělý příběh, excelentní herecký výkon Toma Hankse a skvělá zábava po celých 142 minut. Prostě klasika, která nezklame dle mě v ničem.

Crash

Crash (2004)

Tento film mě osobně naprosto nadchl. Dokázal zobrazit mnoho problémů, které vás díky tomuto filmu zasáhnou. Zaručeně si odnesete určitě nějaký zážitek, který budete mít ještě nějakou tu chvíli v hlavě. Během filmu se vystřídá několik postav, z nichž se nedá říct, zda-li je někdo dobrý či špatný, což se ukáže v rozhodujících okamžicích. Pro mě 5 hvězdiček.

Andrew - člen naší rodiny

Andrew - člen naší rodiny (1999)

Dle mě brilantní záležitost, kterou jsem viděl snad už dvacetkrát a nepřestává se mi líbit. Jeden z mých nejoblíbenějších, nejhezčích a dle mého skromného názoru a s ohledem na zdejší hodnocení nejvíce nedoceněných filmů vůbec. Jeden vždy rád poslouží...

Neúplatní

Neúplatní (1987)

Tak toto je má srdeční záležitost. Výborná gangsterka z dob prohibice, který stojí především na parádním scénáři a excelentních výkonech herců Seana Conneryho, Kevina Costnera či Roberta de Nira. Výtečné přestřelky, výtečné zobrazení prostředí své doby v Americe, krásné filmové kulisy a k tomu navíc geniální soundtrack. Pro mě jasně 5 hvězdiček.

Pozemšťan

Pozemšťan (2007)

Netřeba žádné drahé efekty, postačí jedna chatka a obrovsky poutavý do detailů propracovaný příběh. Parádní myšlenka celého děje mě absolutně pohltila a do závěrečných titulků už nepustila. Absolutně originální a skvělé konverzační sci-fi - já nic podobného snad ještě nikdy neviděl, možná proto i takovéto nadšení. Pokud ještě přidám nádherný soundtrack - jsem unešen. Musím dát plný počet (Viděno 04.02.2010)

Drž hubu!

Drž hubu! (2003)

Pro mě nezapomenutelný hlášky, herci se skvěle doplňují, prostě skvělá francouzská komedie. Nepotřebuje delšího komentáře. ,,Půl prdeláči, vždyť ty žereš jako bagr"