Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Dokumentární
  • Animovaný
  • Akční

Recenze (404)

plakát

Amélie z Montmartru (2001) 

"Snílci to nemají lehké."... Krásný film s krásnou kamerou a krásnou hudbou... Půvabná představitelka hlavní role a její příběh plný fantazie a nádherně šílených postaviček... No není to dokonalý film?... (Co ale rozhodně není dokonalé, je verze s českým telenovelovským dabingem. Upřímně lituju lidi, kteří měli čest tuhle verzi vidět, teda slyšet.) ...ale zpět k příjemnějším věcem: Snílci to nemají lehké, ale občas i jejich příběh končí slaďoučkým happyendem... Tenhle film je prostě jako posezení v parku zalitém poledním sluncem, jako vůně rozpáleného asfaltu přes který se právě přehnala krátká letní přeháňka, jako... Možná to zní jako kýč a možná je i celá Amélie kýč a nebo taky ne... vlastně ano! tenhle film je dokonalý.

plakát

Andaluský pes (1929) 

"Salvador Dalí! Hele, ten s tím srandovním knírkem..."

plakát

Anděl Páně 2 (2016) 

Že jsou to katolické vtipy teologického levelu "stará Kelišová", mi ani nevadí, bavil jsem se dobře a nic sofistikovaného jsem ani nečekal... Že ale není jasně dané, co je dobro a co zlo, že je i ten čert takový trošku "troškovsky" bezzubý, chvíli hodný, chvíli největší hajzl a nakonec mu ještě Pánbůh odpustí, to už teda moc nepobírám... Co je ale nejhorší - absolutní sketa, prodavač párků pochybné kvality Dyk (proč asi naši angličtí přátelé nazývají párky "hot dogy", hhh?). který vdově v nouzi nabídne střechu nad hlavou a zaopatření její dcery výměnou za šuk a její levnou práci. Mimochodem lautr to samé ji nabízel raný kapitalista Košťál, který za to skončil v pekle. Zatímco párkař je údajně kladná postava, přestože jeho pravá temná povaha se ukázala, když svou promrzlou hladovějící budoucí nevlastní dceru odmítl na dluh nakrmit. Tak kde to potom jako jsme?!

plakát

Angelika a král (1966) 

To si jednoho krásného dne tvůrci tohohle skvělého dílka potměšile řekli: "Natočíme film, ve kterém se všechny postavy budou chovat jako úplní pitomci"; a pak jenom koukali, jestli jim to ty ženské v domácnostech bažící po další koňské dávce romantiky sežerou; a taky že jo.

plakát

Ano, šéfe! (2009) (pořad) 

Kečup a glutaman sodný tvoří 80% mého kuchařského umění, na druhou stranu jsem nikdy nepochopil, proč mi v restauraci plesknou na talíř vedle toho dobroučkého smažáku s hranolkama taky hrášek se strouhanou mrkvičkou a kyselým zelím, říkají tomu obloha a totálně to přebíjí chuť všeho ostatního :P ..... Je mi jedno, že je to licenční pořad, je mi jedno, že je to reality show (takže žádná realita), zas tak mi ale není jedno, že občas nepřijde žádné východisko a že se to všechno tak hezky opakuje :-/ Naštěstí Pohlreich je chodící hláškovač a hlavně - míří vždycky na cíl. Přesně, férově(!) a se železnou selskou (teda kuchařskou) logikou.

plakát

Antikrist (2009) 

Mám rád mluvící lišky... aneb Budulínek si za svůj nehezký osud nemohl sám, na ocas ho posadila členka nukleární rodiny... neboli - abych citoval klasika - ideální film, na který vzít holku na první rande.

plakát

Antologie Beatles (1995) (seriál) 

Nejsem zrovna fanoušek, natož beatlemaniak, ale tohle prostě maká!

plakát

Apollo 2014 (2015) (pořad) 

Kolik let jsem se snažil sledovat, poslouchat, dokonce mít rád(!) český "indie mainstream" (ne až takový oxymorón, jak jste si mysleli) - nemá to cenu! ... Lence Dusiové vlezlo mlíko definitivně na mozek a mele naprostý pičoviny; a bohužel přesně tak zní i její hudba (dokonce ji už zbártovatěla i ruka(!))... Narcis Carloff na pódiu bezostyšně onanuje, až mu z toho špiní pindík a já se ptám: kde je Rada České televize, když ji potřebujeme?! ... Poslední věc, na které se podílel žánrový oportunista (s)Kleník, a nebyla to úplná blbost, byl Scion v devětadevadesátým... Kieslowski začli zpívat česky, takže z nich teď lezou tzv. chytrý texty (slovní hříčka, pointa, překvapivé přirovnání, teplá lidská pravda, atd.) - nechutně šprťácká kapela... Ty dvoje hipíky pro holky z fildy (Zrní, DVA) jsem eště ochotnej jakžtakž tolerovat... A vyhrál to Bell, kterej asi nikomu nevadil. Komu by taky mohl vadit dospělý pop se špetkou blues a country (strašně zajímavý, fakt že jo)... Ať žije tato anketa oduševnělé kvalitní hudby eště mnoho let a já si jdu radši pustit ňáký dementní primitivní kromaňonský bordel.

plakát

Arabela se vrací aneb Rumburak králem Říše pohádek (1993) (seriál) 

Nemá cenu tady něco opakovat - prostě nejtrefnější postřehy napsali fík, Arccos a masik a já k tomu můžu jenom doplnit, že ale vůbec nechápu, jak je možné, že z vyloženě holčičí Mařenky vyrostla ňáká emancipovaná dřevochlapice a z neohroženého Honzíka takový ňouma...?

plakát

Argumenty (2014) (studentský film) 

Nebylo by nic snazšího, než Argumenty odstřelit jako pseudointelektuální slátaninu (jasně, nahej týpek v Botiči má smysl - blablablabla). A přiznám se, občas vůbec netuším, co Abramjan svými dokumenty chce říct, ani co si o nich mám myslet. Přesto, nějakým záhadným způsobem a zcela subjektivně, na mě každá jejich sebeabsurdnější složka funguje a ještě záhadněji rezonuje s mým uvažováním. Upřímně, nikomu bych Abramjanovy filmy nedoporučil, ale CHCI VIDĚT DALŠÍ.