Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Dokumentární
  • Animovaný
  • Akční

Recenze (404)

plakát

Pytlákova schovanka aneb Šlechetný milionář (1949) 

"Soud jejich manželství rozloučil pro její nepřekonatelný odpor k výškám nad 550 metrů." Takových skvělých hlášek, jen škoda, jak jsou roztahané. To je samá hluchá pasáž, samá operetní vložka, až je to skoro k nepřežití... A "21letá" Vítová? :D To snad byl taky jenom fór. Vždyť kdyby se zamlada pořádně snažila, tak mohla mít v té době sama 21letou dceru.

plakát

Stopy ve sněhu (1997) 

Předloha mě ničila svou překombinovaností, zmateným množstvím postav a složitosti jejich motivací. Takže jsem se jen těšil, jak mi celou knihu film lehce shrne a všechno na světě už bude dobré... Hm, leda hovno, z extrému do extrému, vše je zjednodušené až na dřeň, aby to zvládli i diváci Nova Cinema, až nakonec nikdo nemá motivaci žádnou a je z toho jen ukázkový blábol. P.S.: Úvodní scéna s Eskymákem lovícím tuleně je bez debat jediný světlý moment, zbytek polární noc.

plakát

BioBuddy (2016) 

Chramosta umí pointy. (To bylo jasné už před 8 lety v mém zbožňovaném Kouzelném mostě.) A jsou to pointy, které člověka jemně klepnou přes prsty; to cením ještě víc.

plakát

Pod kůží (2013) 

Jak by řekl Homer Simpson: "Nůůůůůda". A nezachrání to ani těch pár povedených bizarností (pes v oceánu, "sloní muž"), ani fakt, že jde o jediný film, ve kterém se Scarlett svlíkla...

plakát

Paterson (2016) 

K poetice všednosti mám jednoznačně sympatie. Stejně jako k New Jersey. Dokonce už sháním něco od Carlose Williama Carlose (nebo naopak). Zbožňuju buldoka Nellie a Golshifteh Farahani (no to je taky jméno jak noha), která mi jen potvrdila, že mezi peršankami jsou mimořádně krásné holky... Mám rád černobílé vzory a bavím se podivnými konverzacemi v MHD. Třešničkou na dortu jsou pak Kara Hayward a Jared Gilman (aka "boty z nedělní školy" a "mývalí ohon"), ze kterých vyrostli mladí anarchisti (jediní ve městě), což je geniální metahumor :) Takže spokojenost nadměrná.............. (Nojo, jenže ve mě tam vzadu pořád hlodá myšlenka, že je to všechno jinak... Že to byla past a já naletěl! Že jsem dvě hodiny sledoval akorát stejně nudný život netalentovaného trapáka, jeho přihlouplé holky a čokla. A že se mi teď někde za bukem Jarmusch směje... No je to možný?! Asi i jo, ale kašlu na pochyby, bylo to tak milý a osvěžující, že se pro tentokrát klidně napálit nechám :))

plakát

Trans (2013) 

Prolog: Roky jsem si říkal, jestli to se mnou není ňáký moc jednoduchý, když sežeru i s navijákem každý film, který míchá časovými linkami a nejasností reality (Memento, Eternal Sunshine, 12 opic a pod.)... Ha! Tak konečně se ukázalo, že na vše přece jen nenalítnu.................Stať chybí.................. Epilog: Ještě během závěrečných titulků jsem byl přinucen příchozí osobě převyprávět děj. No popravdě, moc těžších úkolů jsem v životě nedostal. A z mých úst zazněly mimo jiné tyto věty: "Né, já vím, že to zní jako blbost, ale tohle se tam vážně stalo!" ... "A pak ji poznal podle vyholené frndy"... "Checheche, no moc na mě nekoukej, já si to nevymyslel"... "Jo, máš recht, zní to, jako by si z nás dělali prdel"... A taky, že jo.

plakát

Místo u moře (2016) 

Silný příběh, bezesporu, Výborní herci, samozřejmě. Hlavně Michelle Williams si svou nominačku zasloužila, nežene. I mladej Affleck; i když jeden by moh' říct, že "dvě a čtvrt hodiny hraje, jak je mu zima" :-) (© @nastynun) Takže škoda, že to v těch vypjatých scénách, jde až moc na sílu, vzhůru za Oscary a s příšerně melodramatickou hudbou, která mě až uráží (ne poprvé)... Dojmout se dokážu i bez ní, přece nepotřebuju návod, porád...

plakát

Zimní host (1997) 

Všechny čtyři dvojice byly svým způsobem samy o sobě úžasně zábavné. Jenže když do toho imrvére (tím svým skvělým přízvukem) pronášejí věty, jako by zrovna snědli slovník poetického blábolení a instantních mouder, tak člověku brzo dojde, v čem bude asi problém. Totiž nic proti jisté míře patosu, ale co ještě snesou (divadelní) prkna, nemusí vždycky snést i plátno, sorry. A pak to neustálé sladkobolné klavírní pižlikání, to už mě skoro až uráželo.

plakát

Sekretářka (2002) 

Konečně zábavná sadomaso romantika! Akorát těch spanking apod. scén vlastně až tak moc není a jsou možná až moc decentní, ale zase ironicky vtipné. A Maggie Gyllenhaal v hlavní roli - no co víc si člověk může přát?!

plakát

Ulice Cloverfield 10 (2016) 

Konečně zábavný thriller! Mary Elizabeth Winstead je zavřená u Johna Goodmana ve sklepě a neví, čemu může věřit - no co víc si člověk může přát?!

Ovládací panel
6 bodů