Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Dokumentární
  • Animovaný
  • Akční

Oblíbení herci (10)

Jan Libíček

...každé jeho slovo ve Světácích je perla, co by se měla tesat; přitom všichni ti "Pinkasové" a "srandovní knírky" z něj vycházejí úplně nenuceně, jako by ani nehrál... skvělý i v dalších filmech, za všechny aspoň pan primář v Dívce na koštěti nebo pan učitel ve Farářově konci. (Síň slávy: Světáci, Dívka na koštěti, Farářův konec, Hříšní lidé města pražského, Svatba jako řemen.)

Bill Murray

Síň slávy (nebo ňáká podobná vznešená místnost): Ztraceno v překladu, Na Hromnice o den více, Život pod vodou, Ed Wood, Zlomené květiny, Kafe a cigára, Miluj souseda svého, Moonrise Kingdom, A co Bob?

Jack Nicholson

Síň slávy (spíš by se hodila polstrovaná cela než síň): Přelet nad kukaččím hnízdem, The Shining, Lepší už to nebude, Batman. (U Nicholsona mám zásadní resty, víme, napravíme.)

Bruce Willis

Síň slávy: Pulp Fiction, 12 opic, Smrtonosná past, Šestý smysl, Moonrise Kingdom, Můj sousd zabiják (možná).

Steve Buscemi

Síň slávy: Ghost World, Fargo, Paris, je t'aime, Big Lebowski, Gauneři, Bouchači a bouchačky...

Ewan McGregor

Síň slávy: Trainspotting, Trainspotting, Trainspotting... T2, Sametová extáze, Moulin Rouge.

Jim Carrey

Síň slávy: Věčný svit neposkvrněné mysli, Muž na Měsíci.

Ondřej Trojan

...původně jsem ho měl mezi svými nejoblíbenějšími režiséry, takyže kolik režisérů má za své filmy samé červené čtverečky a u mě průměr 4,667? A to jako režiséra hlavně televizních sklepáren, kterým možná trochu chybí Vorlova střelenost, ale pořád jsou to naprosto zásadní záležitosti... a jeho 2 celovečeráky? Pějme píseň dohola je bez debat kultovní film a Želary? Na nich jsem byl s gymplem v době, kdy jsem žádného Trojana neznal a podobná "romantická dramata" fakt nevyhledával, přesto mě překvapily a zasáhly....... Ale přece jen je možná objektivnější dát ho mezi mé nejoblíbenější herce (hned vedle dalších geniálních neherců Šebánka a Klusáka)... soudruh kapitán v Mlýnech, pan továrník ze Strusky, frkař v Pumelici - paráda! (nikdo jiný neumí takhle koulit očima:))..... krom toho všeho a práce producenta, je to taky muž, který vyvolal Sametovou revoluci získáním autogramu "hodné holky" Hanky Z.;)

Jan Klusák

...to co předvádí ve Valerii a týdnu divů i v Semikráskách ("Bez tebe je mi život jen trýzeň.") je mimo moje chápání... ten chlap je prostě blázen nebo génius; jaká škoda pro lidstvo, že nehrál (nemohl hrát) ve více filmech; a fakt bych ho chtěl vidět jako hostinského v Hospodě na mýtince, i když představit si to nedokážu... pokračování po letech: a to jsem ještě netušil, jak se ukázal v O slavnosti a hostech!!!