Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Horor
  • Animovaný

Recenze (142)

plakát

Bod obnovy (2023) 

Bavil mě ten svět a samotná možnost mít quicksave. Škoda, že nebylo víc nastíněno, jak se budoucnost vyrovnává s přelidněním, zvlášť když neexistuje smrt nehodou nebo násilnou činnosti. Taky by mě víc zajímalo, jak se změní lidský myšlení když zmizí možnost,že vás trvale zabije autonehoda, loupež, přepadení. Nevím jestli se tam mluvilo o sebevraždě? Vizuálně to bylo super, hudba taky. Mluva mi nepřišla až tak zvláštní, jen že všichni mluví tak nějak stejným tónem. Ale film jsem si ve výsledku užil

plakát

Tři zlaté dukáty (2023) (TV film) 

Proč se proboha dabují slovensky pohádky? Vždyť do těch exteriérů a ke kostýmu hlavního hrdiny by slovenština pasovala jako prdel na hrnec. Jestli dnešní česky děcka už nerozumí slovensky, tak je to fakt smutny.

plakát

Hra na oliheň: Výzva (2023) (pořad) 

Nakonec to nebylo až tak špatný. Za nejlepší okamžik považuju piknik a následnou hru. Zde je i vidět zásadní rozdíl mezi seriálem a realitou, že nejde o život a moc se nepřemýšlí nad dalšími úkoly, tedy, že když si k sobě mám vzít někoho do páru, byť jde o piknik, nevezmu si svýho nejlepšího kámoše ve hře nebo svoji mámu. Další věc byla, že dle úplného konce seriálu se soutěžící v reálném životě neměli až tak špatně na rozdíl od seriálu, kde byli jen zadlužení lidé z okraje společnosti, kterým jde o výhru přece jen o něco víc a nedošlo by pak k situaci na skleněném mostě, kde se k mému překvapení domlouvali aby hra byla fér. Squid Game nemá být fér. Třešničkou na né úplně dokonalém dortu byli poslední dva úkoly založené na naprosté náhodě. I z těch ale konečná výherkyně vytěžila maximum a obrátila pravděpodobnost ve svůj prospěch, ať už tím, že šla k volbě první, tedy měla šanci na vypadnutí 1/3, druhý pak už jen 1/2 nebo finálním čtením soupeře. Naprosto zasloužené vítězství.

plakát

Loki - Season 2 (2023) (série) 

První série mě asi bavila víc, díky novým postavám, prostředím a principům. Ale druhá mě ve finále taky rozsekala, takže se nebojím jít do plnejch. Navíc to vypadá, že se nebáli seriál ukončit a nenatahovat ho donekonečna, takže za to taky body plus. .Aktuálně to nejlepší z Marvelu.

plakát

Ahsoka - Část 8: Jedi, čarodějnice a vojevůdce (2023) (epizoda) 

Budu spoilerovat. Nakonec docela uspokojivé finále. Přemýšlel jsem, jak chtějí ve 40 minutách uzavřít všechny linky a odpověď je jednoduchá, nijak, uděláme finále jak v LOTRovi a budeme koukat do dáli na Horu Osudu. Ale proč ne. Co mi ale vadilo: Že se spěchá na loď, aby neuletěla bez nich a oni si letí krokem spolu s těma krabama. V podstatě kdyby jim nezrušili loď a nepřesedlali na ty vlkokoně, tak by Thrawna tímhle tempem ani nestihli. Pak pohyby Ahsoky v boji. Je vidět, že ji ta věc na hlavě omezuje a má díky ní pohyby, jak kdyby na hlavě balancovala hromadu knížek jak v Slunce seno. Co mi taky vadilo, tak nečekaný zjev Ezry u Hery. Čekal jsem spíš, že bude mít trable na lodi, jak zůstat nespatřen a ten voják je jen posel od Thrawna, co nese message, že se jeho pomsta blíží. Ale jinak asi spokojenost no. Furt lepší než Book of Boba Fett a třetí Mando.

plakát

Grave Encounters (2011) 

Ve světle (nebo temnotě) aktuálních hororů zvyšuju hodnocení. Není to úplně, že bych se po tom večer bál jít se psem před barák ale atmosféru to má, že by se dala krájet.

plakát

Ahsoka - Část 7: Sny a šílenství (2023) (epizoda) 

Myslím, že nejlepším ukazatelem kvality tohoto dílu bylo, že byl najednou konec a na hodinách bylo o 40 minut víc. Ale stejně mám pořád takový pocit, že se jede na půl plynu. Viděl jsem Ezru, jak skáče z jednoho toho vozítka na druhý a likviduje banditi jak otravné mouchy. Viděl jsem Shin, jak bojuje do posledního dechu, že se prostě nevzdá. Bohužel je asi moje představivost bohatší než ta scénaristů.

plakát

Ahsoka - Část 5: Stínový válečník (2023) (epizoda) 

Ok, dávám hvězdu navíc za Anakina. Když zažehl světelný meč, v duchu jsem si říkal "ukaž jim, jak se s tím zachází!". A nezklamal. Ale jinak díl o ničem a zbytečně natahovanej,

plakát

Ahsoka - Část 4: Ztracení Jediové (2023) (epizoda) 

Konečně parádní díl. SPOILER Marrok se zařadil mezi postavy, které si fandové oblíbili, vymysleli mu ty nejzajímavější backstory, aby se pak žádná z nich nevyplnila a on skončil v propadlišti dějin po boku Snokea a rytířů z Renu. Finální záběr na Anakina nic moc, na rozdíl od seriálu Obi-Wan byl omlazen asi víc než tam a bohužel to bylo poznat i když jen stál a nic moc nedělal. Snad bude v další epizodě vypadat líp.