Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Dobrodružný

Oblíbené filmy (10)

Piráti na vlnách

Piráti na vlnách (2009)

Velmi zajímavý příběh. Líbí se mi odvaha mužů, kteří zde vystupovali. Bill Nighy jako kapitán, který celý den prolení, se zde velmi hodil. Ostatní herci úspěšný výkon, moc se mi líbil scénář jak jinak od Richarda Curtise. Výběr písní dobrý, hodí se.

Valkýra

Valkýra (2008)

Tento film je jeden z mých nejoblíbenějších. Historické filmy ukazují lidem, co se stalo v podání tak, aby to pochopili. Odvaha generálů a plukovníků mě velmi fascinovala. Normální člověk by se bál následků, ale oni šli dál, i když věděli, co je nejspíše potká. Tom Cruise opět ukázal, jak málo stačí k tomu, aby se vše zvrtlo, Kenneth Branagh vše ujasnil a Bill Nighy opět zazářil. Vzhlížím k těm všem generálům a plukovníkům. Držela jsem jim palce. Skvělé výkony a atmosféra napětí.

Lásky čas

Lásky čas (2013)

Romantický, smutný a dojemný film. Nejsem moc na romantické filmy, ale tento mě opravdu dojal. Moc se mi líbil výkon Rachel McAdamsové, Domhnalla Gleesona a zábavného Billa Nighy. Gleeson zahrál svojí postavu velmi přesvědčivě, vtipně a roztomile. Dokonce jsem si chvíli myslela, že je to opravdu on, trochu smolař a stydlivka. Rachel McAdamsová, no, ve většina filmech hraje mrchu, takže to vylo velice příjemné překvapení, že dokáže být ve filmech i citlivá, milá a sebejistá. Bill Nighy si zahrál otce a moc mu to slušelo. Velmi se to k němu hodí. Samozřejmě oceňuji i práci pana Richarda Curtise, jako vždy velmi zajímavý příběh.

Neřízená střela

Neřízená střela (2010)

Příběh velmi zajímavý, zábavný a promyšlený. Moc se mi líbilo i obsazení herců, hlavně Ruperta Grinta, Emily Blunt a Billa Nighy. Velmi se hodí. Je to jeden z těch filmů, na který se dá i vícekrát dívat. Hudba zajímavá. ,,Ž'done, ž'doné, žej'doné" - letěl, letěl jsem, létal jsem :-) (nevím, jak se to píše tak se omlouvám).

Piráti z Karibiku: Truhla mrtvého muže

Piráti z Karibiku: Truhla mrtvého muže (2006)

Tento díl se mi velmi líbí. Piráti by nejspíš neměli mezi námi místo, kdyby to nevylepšil svým humorem Johny Depp. Samozřejmě je to zábavné i díky charizmatickém Bill Nighymu a ostatním. Myslím si, že tento díl je jeden z nejlepších. Zpracování, vizuální efekty a výkony herců jsou fantastické. Neznám nikoho, kdo by se u této zábavné odyse věčně opilého kapitána Jacka Sparrowa nezasmál. Velmi chválím a doufám, že budou i budoucí díly vypadat tak skvěle, jako ty první. Moc semi líbí skladby od Hanse Zimmera!

Stopařův průvodce po Galaxii

Stopařův průvodce po Galaxii (2005)

Četla jsem i knižní sérii a herci byli velmi shodní svým postavám. Příběh se mi velmi líbil, doslova jsem se válela smíchy na zemi. Hudba přesvědčivá, výběr herců fantastický. Jsem ráda, že zde obsadili i Martina Freemana nebo Annu Chancellor. Ještě víc jsem ráda, že zde obsadili navíc Billa Nighy, který se velmi shodoval se svojí postavou. Nic vtipnějšího jsem opravdu neviděla (pokud tedy nezapočítám slavné české komedie). Jen je mi trochu líto, že nenatočili další díl, jelikož to tak pěkně na konci nakousli. Určitě by to byl skvělý film a těším se, kdyby si to jednou rozmysleli a až ho jednou natočí. Dávám plný počet hvězdiček za úplně vše, co jsem zde výše zmínila.

Total Recall

Total Recall (2012)

Opravdu skvělý film! Jelikož jsem ale neviděla původní Total Recall, nemohu posoudit, jestli je to břečka či ne. Jak jsem si zjistila, scénáristé vlastně úplně upravili scénář a tak z toho vlastně vzniknul film, který se jmenuje stejně jako Total Recall (původní). Věřím, že Arnold byl určitě lepší, to se nedá zapřít, ale i tak se mi líbil i tento. Obsazení skvělé hlavně Colin Farrell nebo Jessica Biel, je ale i příjemné překvapení vidět ve vedlejší postavě i britského komedianta Billa Nighy. Hudba i atmosféra je napínavá a taková...no sci-fi. Abych pravdu řekla, i příběh je hezky propracovaný, když nezapočítám drobné nesmyslné chyby ohledně Zeměpádu atd. Dávám tří hvězdičky za příběh, jednu za hudbu a vizuální efekty a další jednu za obsazení herců.

Příběh stoleté ryby

Příběh stoleté ryby (2016)

Opravdu moc krásný film. Když jsem ho tehdy v červnu viděla na Televizi Seznam, myslela jsem si, že to bude jedna z dalších podivných anime filmů. Zmýlila jsem se ale jen částečně. Sice to bylo podivné, za to ale až dojemné a krásné. Nádherný příběh, skvělá hudba, moc pěkné postavy a animace. Opravdu jsem si ho naprosto zamilovala :3. Velmi doporučuji, myslím, že tenhle film opravdu stojí za to shlédnout :). Kdybyste ho někdo hledal online, je celý na Youtube a s českým dabingem :). Jsem milovníkem fantasy a naprosto ho (ano, použiji toto slovo) "žeru" (mám lednici plnou fantasy ;)) a tohle byla pro mě prostě naprostá bomba :D. Skvělé zpracování jedné z mnoha asijských bajek. Dávám plný počet hvězdiček za jeden z nejlepších zážitků, jaký jsem za svůj život zažila :). Doporučuji spíše dětem, avšak pokud potřebují nějací rodiče v téhle době trošku odpočinkový fantasy film, velmi doporučuji :). Též se hodí jako rodinný večerní krátký film :).

Pinocchio Guillerma del Tora

Pinocchio Guillerma del Tora (2022)

Tohle byl tak nádherný film. Lépe to snad nešlo.  Nevím, jestli ostatní se mnou souhlasí, ale za mě je to nejlepší Pinocchio, kterého kdy udělali. Ta práce, jakou si s tím museli dát. Nádherné figurky, příběh přímo dokonalý, hlavně se mi líbilo vymyšlení úvodu (tedy co se stalo s Geppettovým synem). Velmi mě to překvapilo a vrátili nostalgii mého dětství.  Hudba - užívala jsem si ji, fakt že jo :D. Ciao Papa za mě nekrásnější. Často byl tento film i velmi poučný, velmi doporučuji hlavně dětem, ale shlédnout mohou i celé rodiny - rozhodně to stojí za to ;). A dabing skvělý - i v češtině to ušlo a to se jen tak nevidí.  Dávám pět hvězdiček a tenhle Pinocchio zůstane i s potrhlým ukecaným cvrčkem navždy v mém srdci.