Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (48)

plakát

Romper Stomper (1992) 

Často se to srovnává s Kultem hákového kříže (Edward Norton). Kult hákové kříže na závěr diváku sděluje, jak je to správně, jak se lidé mají chovat a že takto jedině je to udržitelné. Romper Stomper nechává v tomto směru více prostoru divákovi samém. Mi se asi líbil víc tento film a jeho naturalistické pojetí života na okraji společnosti, bez ponaučení na závěr, které v Kultu hákového kříže vyznělo (jako to často bývá v komerčních filmech) docela povrchně. Ale většina společnosti bohužel asi potřebuje trochu vychovávat a vzdělávat o životě a jeho hodnotách jednoduchými formulkami.

plakát

Útěk do divočiny (2007) 

SKVĚLÁ KAMERA, HUDBA A OBROVSKÝ POTENCIÁL tématu pro snílky a útěkáře, který se však z pohledu snílka plně nezrealizoval, hlavní hrdina byl kromě naivního nápadu až příliš dokonalý a možnost vnímání intenzivní poetiky a romantiky příběhu se pak také dost snížila zejména jeho klišoidními frázemi v průběhu filmu.

plakát

Třicet případů majora Zemana (1974) (seriál) 

Loď do Hamburku: Jirka Hradec přijíždí na západ a co nevidí, ve městě snad nežije nikdo jiný než prostitutky a chromí žebráci prodávající růže... Seriál plný socialistického sentimentu, který je trochu k smíchu. Dobře natočené a napínavé absurdní drama.

plakát

KOndoMEDIE (2001) 

Super komedie, excelují snad všichni herci.

plakát

Velký případ (1999) (TV film) 

A teď si představte, že se na začátku nedozvíte, kdo to udělal. Na čí straně bude ta spravedlnost? Nebylo by kladných a záporných hrdinů, byly by možná drobné pochybnosti a pak úspěch Bartošky. Realita v soudní síni je někdy jen ten přesvědčivější názor. "Soud ví všechno správně a rozhoduje podle skutečnosti" je jen fikce, ale lépe to zařídit bohužel nejde, bylo tomu tak od nepaměti a než vynaleznou křišťálovou kouli, ještě to i nějakou chvíli potrvá.

plakát

Čtyři slunce (2012) 

A mi se tam Karel Roden velice líbil!!

plakát

Jen 17 (2013) 

Jediné, co tomuto filmu chybí dle mého, je pointa.

plakát

Králové a královna (2004) 

Na začátku jsem myslel, že to bude za *****, ale ta délka film docela devastuje.

plakát

Poslední traper (2004) 

Film asi potřebuje víc zápletek než běžná realita, lze tak přehlédnout fakt, že si na zkušeného zálesáka hlavní hrdina místy počínal trochu bláhově.

plakát

Krédo (2008) 

Film plný stereotypů (asi nejvíc do očí bijící je věčné rozdělování se hlavních hrdinů ve stylu: "Alice už dlouho nejde, jdu se tam mrknout."), který ale má něco do sebe prostředím a atmosférou.