Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krátkometrážní
  • Animovaný
  • Horor

Recenze (736)

plakát

Adam (2002) 

Bozzetto si tentokrát dělá srandu z příběhu o Adamovi. Scéna, kdy UFO vytváří Evu, je prostě geniální, jinak ale nic moc. Animace není tak geniálně zjednodušená a minimalistická, jako v ostatních Bozzettových filmech, a snad proto mi to přijde mírně infantilní a ne tak geniální, jako jiné animace téhož autora. http://www.youtube.com/watch?v=8WE3QLP0uJ4

plakát

Africká Královna (1951) odpad!

Romantický příběh z druhé světové války v Africe. Nudné, sentimentální, plné chyb, příšerný konec, herci ušli.

plakát

Aftermath (1994) 

Konečně něco, co mi přijde aspoň trochu morbidní (to myslím v pozitivním smyslu) a zároveň je to krátké. Patolog pitvá mrtvolu ženy, když jeho kolegové odejdou, začne s ní souložit. Poté pokračuje v pitvě ... a pointu nebudu prozrazovat, ale je výborná. Skvělá je také vizuální stránka věci a scénář. Nejlepší soundtrack, jaký jsem v poslední době slyšel. A rozhodně jeden z nejlepších a nejoriginálnějších krátkých filmů vůbec.

plakát

Agatha Christie's Poirot - Vraždy podle abecedy (1992) (epizoda) 

Bezpochyby nejlepší díl skvělé série. Nejrafinovanější struktura a nejpřekvapivější pointa (a to jsem četl knihu). Samozřejmě skvělé herecké výkony, vynikající atmosféra, režie, scénář... P. S. Jak dokázal Dürrenmatt, vražda bez motivu (nebo zdánlivě bez motivu) se nedá dokázat. Agatha Christie ji přesto dokázala vyřešit a literárně zpracovat.

plakát

Agenti dementi (2003) 

Poněkud rozporuplná, ale přesto těžce podhodnocená komedie s poněkud otřepaným tématem dvou neschopných agentů, kteří originálním způsobem zneškodní všechny protivníky a bla bla bla bla bla. Vtip filmu je založen na kombinaci úchylných masek, infantilního grafického, vulgárního verbálního a tomajerryiodního scénářového humoru, což sice ze začátku působí dost divně, ale pak jsem si zvykl a celkem se mi to líbilo a dost vtipů mně rozesmálo. Komedie je technicky provedena neuvěřitelně příšerně, ale to je záměr, takže jsem ochoten to akceptovat. Herecké výkony jsou úchylné, ale do kontextu filmu celkem zapadly. Scénář je sice poněkud překombinovaný, ale docela vtipný, a nikdy bych neuvěřil, že tahle hudba se vůbec k nějakému filmu může hodit, kombinace šansonů, španělských pohodových podivností a citací z Jamese Bonda je ale zajímavá. Film (ani komiks, který naneštěstí znám jen málo, ale jestli má podobný styl humoru, asi není špatný) rozhodně není pro děti, ale pro infantilní dospělé, kteří jsou navíc magoři. Pak se vám to třeba bude líbit, zvlášť s hodně dobrým dabingem pánů Krampola a Lábuse. - Co jste to namluvil domácímu, že nás nechal klidně odejít? - Zaplatil jsem.

plakát

Ajťáci (2006) (seriál) 

Fire. Exclemation mark. Fire. Exclemation mark. Fire. Exclemation mark...no, it is too formal... Haló, tady oddělení IT, zkoušeli jste to vypnout a zase zapnout? Skvělý sitcom z nevyždímaného prostředí, s nevyždímanými zápletkami, na sitcom až neuvěřitelně originálními, skvělé vtipy, skvělé (a mimochodem velmi reálné) postavy... co víc dodat? Luxus. Zatím je teda málo dílů, ale to se snad časem spraví. Snad to bude probíhat asi takhle: Flash! Nothing. Flash! Nothing. Nothing. Double flash! P.S. Za ten ejdžbíouácký dabing by měl být minimálně trest smrti. P. P. S Druhá série mně dost zklamala, naopak třetí byla příjemné překvapení - na první sice nemá, ale rozhodně je dobrá.

plakát

Akumi (2005) 

Vizuálně úžasný zombie horror na ploše několika minut. Hlavní hrdinka Akumi běhá po městě obsazeném zombíky (masky nic moc) a bojuje s nimi, aby ji nehryzli a nenakazili. Docela pěkné, ale neuvěřitelně mne štval voiceoverový komentář, k filmu (hlasově ani stylově) vůbec neseděl, bylo by to daleko lepší bez něj. Souboje byly naproti jinak skvělé kameře natočené vysloveně trapně. Přes skvělou kamerou se o žádný zázrak nejedná. Zajímavý, ale nijak nadprůměrný film.

plakát

Alenka v říši divů (1951) 

Nemohu objektivně hodnotit, protože jsem to po třech minutách zhnuseně vypnul. Kýčovitý děs.

plakát

Alf (1986) (seriál) 

Asi první sitcom, co jsem vůbec viděl (pamatuju si, že jsem přes to byl kdysi naprostý fanatik). Alf je doopravdy sympaťák. Máme celkem deset hlavních orgánů, osm z nich jsou žaludky. Dal bych si nějakou kočku.