Nejsledovanější žánry / typy / původy

• Animovaný
  • Krimi

Recenze (4 423)

Nech svět světem (2023)

Plno mouder jak jsou lidi na hovno, hektolitry vína a exhibiční kamerová cvičení. Tuhou atmosféru umí i na malém prostoru Esmail vytvořit parádní, jenom nevím jestli to potřebovalo 140 minut. 7/10.

plakát

Barry - Série 2 (2019) (série)

wow. Tu vysokou laťku se možná ještě podařilo zvednout. Olympijský medailista, svár bolivijců a čečenců, trable s Fuchsem a samozřejmě pořád divadlo. Ten fantastický mix žánrů, kdy už to kolikrát nejde ani nazvat černým humorem, je zatím pořád neokoukatelný.

Vocasy na tripu (2023)

Stydím se, že jsem se tak bavil. Je to jednoduchý sprostý humor, ale fakt si nepamatuju, kdy jsem se naposledy takhle u nějaké komedie smál. Jasně, některé fórky jsou mimo a ta chvilkama naladěná vážnější nota (jede se podle klasické šablony) mě tak nebrala, a i ten Quaid měl být líp využitý...jenže pak už by to bylo naprosto dokonalé. Takhle je to jen hodně dobré. 7.5/10

plakát

Bratrstvo neohrožených (2001) (seriál)

Bál jsem se, že to určitě až moc zestárlo a že mě to nebude bavit. Jenže chyba, po technické stránce to strká většinu současné produkce do kapsy. Akční scény jsou dechberoucí a marně bych hledal něco, co se tomuhle v dnešní už dost kvalitní tv tvorbě blíží. Jenže po příběhové stránce mě to úplně neodrovnalo. K postavám jsem si nenašel vztah, byť Damian Lewis už tady ukázal co v něm je. 8.5/10

Katakomby (1940)

Burian si tady z toho udělal fakt one man show. Kdykoliv je v záběru, jsou ostatní upozadění. Hláškuje jako o život, až je to někdy kontraproduktivní. Protože výsledkem je, že člověk jako by sledoval dva filmy, které se prolínají. Střídmou romedy, kdy se dva mladíci zakoukají do dvou slečen, a druhý film, taškařici, kterou si pro sebe ukradl Vlasta. 6.5/10

plakát

Dobří holubi se vracejí (1988)

No jo. Je to fakt dobré. Tuzemský Přelet, kde hrají všichni ti slavní herci fakt skvěle, kde si Rudolf Hrušínský vystřihl postavu, o které se moc nemluví, ale která patří k jeho nejlepším... film který vystihuje tu naši českou lásku k chlastu tak, že je jasné, že tenhle boj je předem prohraný.. 8/10

Baiohazado: Desuairando (2023)

Hru jsem nikdy vlastně nehrál a filmové RE jsem úspěšně vytěsnil z paměti, takže mi postavy fakt nic neříkaly. Padouch fintou naláká hrdiny do alcatrazu, kde se to začne rubat. Příběh je dost nezajímavý, naštěstí akce je ucházející a těch 80 minut je tak akorát. Spíš mě to ale nebavilo, narozdíl od dětí, ta cílovka kol 10 bude spokojená. 4.5/10

plakát

Indiana Jones a nástroj osudu (2023)

Takhle. Úvod v nacistickém vlaku je za mě parádní a má ten feeling ostatních Indyho slavných úvodů. Obsazení parádní, zatímco Shia ve čtverce mě vysloveně s.ral, tady Phoebe byla fantastická posila. Akce svižná, možná jí je zbytečně moc a honičky potěšily - tohle má Mangold v malíku. Vlastně jsem byl celou dobu rozhodnutý jít na 4, ale ten závěr se za mě stejně jako v minulém dílu moc nepovedl. To se ti scénáristi trumfujou, kdo tam hodí větší šílenost? 6.5/10

plakát

Prokletí městečka Bridge Hollow (2022)

Tyhle rodinné horrory jsou z 99% na jedno kopyto. Tohle sice není zrovna to procento, kde jde cítit nějaká přidaná hodnota, ale fain se na to kouká, ztráta času to vysloveně nebyla a Wayans je furt správný kolík, který baví i když není sjetý. Mít halloweenskou náladu, tak to asi v pohodě vytáhnu na tři. 5/10

Stvořitel (2023)

Strašně moc mě to nebavilo. Kde je to propagované chytré scifi roku, budoucí klasika atd? Je to sbírka všude možně už viděných námětů, byť zajímavých. Sympatického obsazení mi bylo líto, jenže Edwards je fakt spíš dělník pro Marvel. 4/10