Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Animovaný
  • Komedie
  • Drama
  • Sci-Fi

Recenze (451)

plakát

1917 (2019) 

Je to velkolepá podívaná, jenže zhruba někde v půlce (farma a letadla) se pro mě naprosto nečekaně vytrácí budované napětí a tempo. Následuje slepenec co nejrozličnějších scének a klišé, jako kdyby udělali výběr best of dědečkova vyprávění, které spojuje pouze efektní kamera "bez střihu". Oscar naprosto zasloužený, ale jinak je to promarněná příležitost.

plakát

6 underground: Tajné operace (2019) 

Klasická Bayovská akce, ale vyprávění mu moc nejde. Nebýt našláplého úvodu ve Florencii a závěrečného finále, kde naplno vytěžil nápad s magnety, asi bych šel s hodnocením níž. Jak zde někdo píše, Reynolds hraje Reynoldse, což už mě začíná trošku otravovat, protože to co je fajn v Deadpoolovi, nemusí být nutně fajn jinde. Zbytek týmu byl spíše jen do počtu a chvíli jsem si naivně myslel, že tentokrát nedojde na představovací medailonky, když měli být všichni opravdu postradatelní. Mělo jim to dodat hloubku a motivaci, ale jejich charaktery byly hodně povrchní, takže mi to bylo vlastně fuk. Výsledkem je jen další variace na poskládej tým a proveď loupež století... nebo útok na diktátora.

plakát

Když draka bolí hlava (2018) 

Bez Káje a bez draků se na to ještě dalo docela koukat, ale i tak všechno vypadalo až přes příliš lacině. Do očí bijící jsou hlavně příšerné efekty a také zkratkovité vyprávění pomocí animovaných prostřihů.

plakát

Shazam! (2019) 

Jako obvykle se v traileru vyplýtvalo to nejvtipnější a samotný film už nemá žádné eso v rukávu. I když zkousnu pár nudných míst, jelikož hlavní cílovka je ještě školou povinná, ustrašený konec bez nápadu mě stejně zklamal.

plakát

Bohové Egypta (2016) 

Méně je někdy více. CGI všude kam se podíváš a ještě ke všemu kolísavé kvality. Choreografie soubojů prostě utrpení a zmatená nepřirozená kamera tomu dávala korunu. Pod taktovkou zkušeného režiséra jsem očekával lepší výsledek.

plakát

Liga spravedlnosti (2017) 

Celé je to špatně. Vadí mi, že se jde vtipnou cestou a úplně se vykašlali na temnotu a dospělé problémy. Bohužel nakonec jsou ty vtípky nejsvětlejšími chvilkami, protože nic jiného nestálo za řeč. Vlastně je docela smutné, že nejlepší je Flash, kterému zdatně sekunduje Aquaman a Wonder Woman, až kdesi na konci se trmácí Batman se Supermanem. PS: Superman opět strašně overpower.

plakát

Darth Maul: Apprentice (2016) 

Darth Maul je jedna z nejikoničtějších postav ze světa Star Wars a přijde mi, že ve filmech vůbec nevyužili jeho potenciálu. Naštěstí je zde tenhle kvalitní kraťas, který se může směle rovnat s filmy z poslední trilogie. Svým nadšením a fanouškovstvím je vlastně i překonává. Tohle chci vidět v epizodě IX.

plakát

Šestý smysl (1999) 

Po letech jsem si dal Šestý smysl podruhé. Přestože už jsem znal závěrečnou pointu, zážitek to nebyl o nic menší než poprvé. Je neuvěřitelné pozorovat stejný příběh z úplně jiné perspektivy a přitom odhalovat nepatrná vodítka, která mistrně podporují hlavní dějovou linku. Navíc musím souhlasit, že to není pouze duchařský film, ale zároveň každá z postav hledá svoje poslání, a co si počít se svým životem.

plakát

Batman: Dead End (2003) 

Moc nevím, co si o tomhle myslet. Každopádně v technických kategoriích by tenhle kraťas nebyl bez šance ani na Oskarech.

plakát

Venom (2018) 

Mám takový pocit, že se Venom všem líbí, ale nikdo to nechce otevřeně přiznat. Jasně mohli jsme dostat strašidelný horor plný krve, nebo třeba dramatický souboj o mysl Toma Hardyho, místo toho je to jen další skoro "rodinná Marvelovka". Není to dokonalé, to nepopírám. Jenže vtípky byly povedené, některé hlášky si dokonce pamatuji, což se mi moc nestává. Navíc se podařilo udržet krátkou stopáž, takže se věci daly docela rychle do pohybu a já se fakt bavil.