Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Animovaný
  • Drama
  • Sci-Fi

Recenze (193)

plakát

Martin a Venuše (2012) 

Pro me osobne prijemne prekvapeni, ktere jsem si uzil o to vic, protoze - preci jen - clovek, ktery vi, o cem takovehle problemy v rodinnych kruzich jsou (vyhasly vztah, neposlusne a vzpurne deti, rozdelene role matka vs. zivitel), se do deje vzije mnohem vice, nez "laik." Ale nepochybuji o tom, ze sve priznivce si film najde! Vsechno mi prislo uveritelne a vcelku i realne, az na par dejovych nejasnosti a obcas umele vytvorenych prvoplanovych vtipu. Jinak se ovsem jedna o kvalitni komedii. 75%.

plakát

Bídníci (2012) 

Jako prvni te do usi uderi prekvapivy vokalni vykon Jackmana a Crowa (nikdy bych neveril, ze by neceho takoveho byli schopni!), prestoze obzvlast u Crowa je videt, ze s hlasem musel obcas hodne bojovat. Kazda z postav ma minimalne jednu ohromujici pisen, po ktere budes mit husi kuzi (podotykam, ze to byla prvni "inkarnace" Bidniku, kterou jsem videl). Filmarsky pekne zvladnute, kamera si hraje s najezdy, uhly pohledu, hudba slouzi spise k vyjadrovani pocitu jednotlivych charakteru, nez aby posouvala dej vpred, pokud pominu uvodni scenu, kulisy jsou spise skromnejsi a takove divadelni. Potud je vse v naprostem poradku a jednalo by se o dalsi solidne zvladnuty prepis na stribrne platno. Ale obavam se, ze obsazeni Anne Hathaway filmu hodne uskodilo. Jeji Fantine, jeji hlas, jehoz kvalita nekolikanasobne prevysuje hlasy ostatnich, vam zhruba po hodine filmu v tech nekolika minutach, ktere s ni stravime v jejim obrovskem zklamani a rozervani, vyrve srdce z hrudi, rozslape ho, a vrati zpet ve stavu, ve kterem si ani neuvedomite, ze vam tecou slzy po tvarich, a sbirate se z jejiho vykonu po cely zbytek filmu, ktery uz pred vami jen tak probiha.

plakát

Černá labuť (2010) 

Aronofsky mi dal presne to, co jsem od nej cekal jako od rezisera - vyborne uchopenou latku, skvele umoznene vciteni se do postav, dockame se i pro nej typickych detailnich zaberu.. ale Natalie... Natalie, Natalie... jsi uzasna!!! Dostavas ve filmu nejvic prostoru, dokonale ho vyuzivas a naprosto zastinujes ostatni, zde opravdu vedlejsi, herce. Nikde jinde nenajdete tolik promen na tak malem prostoru, tolik emoci vyjadrenych jen mimikou nebo tancem. Film plyne zpocatku pomalu a nikam se nezene, pak ale zjistite, ze se neco zacina dit, a zadny jiny reziser nez Aronofsky vas neumi dovest tak uzasnym zpusobem do velkolepeho finale tak, jako to ukazal zatim ve vsech svych filmech. Skoda, ze Mansell neni tolik vyrazny jako jindy, jinak by se jednalo o dokonaly filmovy pocin. 90% a tesim se na Noah!

plakát

Iron Maiden: Death On The Road (2006) 

Jo, koncert je naprosto luxusni, dobry vyber skladeb, vyborne kulisy, borci ve vyborne forme. Bohuzel to kazi Harrisuv az moc hekticky strih, kdy si kolikrat ani nestihnete uvedomit, na co vlastne koukate a strasne vas to rusi i od poslouchani vlastnich pisnicek...:/

plakát

Aféry (2011) (seriál) 

Nebyt dvojice Kriz-Fultova, ktera serial ozivuje svym vztahem a ne zas tak spatne napsanymi rozhovory, byl by ten serial o nicem. Takhle se na to da alespon trochu koukat.

plakát

Prokletý ostrov (2010) 

Finalni pointa dobra, ale celkove mi z toho filmu v podstate nic neuvizlo v hlave...

plakát

405 (2000) 

sranda :)

plakát

Počátek (2010) 

MOZNY SPOILER - Je to silena jizda necim, co lze jen tezko popsat. Komplexni dej, ale zaroven pro divaka lehce srozumitelny, je paradni, stejne jako paradne zapadajici zpomalovaci sekvence (ktere zde maji svoje misto, narozdil od 300). Hratky s gravitaci jsou dechberouci, efekty, herci... vsechno je dokonale... temer. Nicmene ve filmu je nekolik, pro me dulezitych, nevyrcenych otazek (napr. vysvetleni funkci kufriku), a cely plan funguje az moc dobre, bez nejakeho kiksu, a vlastne se ani behem filmu neptame, proc nenastal zadny vetsi zadrhel (tedy az na neplanovanou 'mozkovou security'). Prestrelky Nolan take nejak odbyl, strili se az moc a jen malo kulek trefi cil. A zaverecna pointa, kdy jsme se vlastne nedozvedeli, jak to opravdu je, me vyslovene zklamala... Nolan ve svych filmech pouzival udernou pointu, ktera prevracela cely predchozi dej naruby a o to vic jste pak zustavali sedet s otevrenou pusou. Ne tak zde. BTW. dalsi zoufale prelozeny nazev filmu do cestiny.

plakát

Dokonalý trik (2006) 

Toto je... parada... takovou pointu jsem snad naposledy zazil u Shawshanku....