Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Horor
  • Dobrodružný

Recenze (9)

plakát

Galimatyáš (2009) 

Perfektní! Výborné nápady, výtečná kamera, originální herci... prostě klasický rukopis J. P. Jeuneta, koho nějaký jeho film oslovil, ať neváhá.

plakát

Paranormal Activity (2007) 

Když by si člověk představil, že je to natočené skutečně, tak by to bylo dost děsivé. Osobně se mi dost nelíbil konec, čekal jsem něco lepšího... možná ve stylu neukázat, co se stalo, jen nějaké výkřiky a pak "hrobové" ticho

plakát

2012 (2009) 

Bylo to dle očekávání, dokonce tam bylo pár povedených fórků... třeba hláška "Wow, that's a big plane." "It's Russian."

plakát

Americký zločin (2007) 

Ellen Page je autentická a skvělá! Sám o sobě dramatický příběh dává znamenitě vyniknout roli Sylvie, kterou Ellen Page ztvárnila více než dobře. Obsazení této role hodnotím na jedničku, už z jejího zvláštního zabarvení hlasu mi naskakuje husí kůže. No a pak Catherine Keener, nonšalantně krutá, přesto ne stoprocentně záporná postava příběhu. A propos, skutečné utrpení Sylvie Likensové bylo mnohem palčivější, než jak je ve snímku znázorněno. Znepokojující skutečností je, že na týrání šestnáctiletého děvčete se podíleli její vrstevníci, dokonce její vlastní sestra byla přinucena na ni vztáhnout ruku. A přestože se obdobných případů dlouhodobého násilí na dětech stalo (a bohužel děje) hodně, tento příběh barvitě podává vhled do všech těch bezútěšných sklepů, temných zákoutí a nenávistných domácností. Ještě bych rád pochválil herečku Ari Graynorovou (role nejstarší dcery Pauly). Jedna z mých pěti hvězdiček je určitě za hudbu, spolu s ní je do snímku přenesena lehká a zároveň tíživá atmosféra šedesátých let ve Spojených státech.

plakát

Ženy v balíku (2008) 

Vpravdě originální způsob, jak přijít k pěknému balíku (doslova) peněz. Mimochodem, kde jinde uvidíte, jak někdo skartuje dolary rovnou do záchodové mísy nebo je hází do kamen?! Zábavný film, dobře vybraná nesourodá trojice hereček. Po dlouhé době (alespoň inteligentní) komedie, u které jsem se pobavil (bez nutnosti "toaletního" humoru). Palec nahoru! (na obočí)

plakát

Kontakt (1997) 

153 minut uteklo kvapně... Film nemá prakticky hluchá místa a s oblibou musím říci, že splňuje kategorie hned několika žánrů. Odkrývá některé postupy amerických tajných složek a vlády, jimž musí Jodie Foster čelit coby žena a coby vědkyně, bádající v oblasti "Akt X". Kontakt s mimozemskou civilizací proběhne zcela jinak, než jak by si většina asi na začátku představovala - další plus k hodnocení.

plakát

Jediná správná věc (1998) 

Nosný námět "Jediné správné věci" není originálem, dramat sestavených okolo rozkrývání rodinných tajemství a vážné nemoci je více. Avšak jednotlivá vlákna pavučiny problémů, emocí a ztráty iluzí jsou zfilmována přesvědčivě. Renée Zellweger ztvárňuje (pro ni) poněkud netypickou roli emancipované novinářky, která se netouží podílet na maloměstském životním stylu své matky, k níž neměla nikdy blízko. Avšak její otec podkopává veškeré ideální představy, jež si o něm vytvořila. Je to film místy laskavý, místy živý a vypjatý. Chválím velice konec, který byl vskutku nečekaný. A také autentické podání Meryl Streep a Williama Hurta.

plakát

Zbouchnutá (2007) 

Nevím jak vás, mě to nudilo. Tohle že je komedie? Tak to pardon... Navíc 129 minut je přespříliš, děj je dopředu odhadnutelný, většina fórků je přízemních a zasmál jsem se asi dvakrát. Mimochodem, překlad není příliš profesionální, myslel jsem si, že dneska už by měl být na vyšší úrovni (ne jako před deseti lety, kdy "string panties" přeložili v Přátelích jako "páskové kalhotky" a už vůbec ne o dalších deset let dřív, kdy v komedii Kšeft za všechny prachy zjistili, že vážná hudba nemá "lyrics" jako "lyriku").

plakát

Zkáza zámku Herm (2007) 

Zkáza zámku Herm? No to je opět "povedený" název do české distribuce, bez komentáře. Ale co se týče filmu samotného, skutečně by neuškodilo trochu zkrátit. Ovšem co na filmu vyniká, je především kamera, hudba a střih. Gaspard Ulliel působí neotřele a přesvědčivě. Režisér Laurent Boutonnat si opět vybral správně: oku lahodící záběry kamery skombinované s chytlavou hudební linkou. Škoda jen, že je to jeho pouze druhý celovečerní film, což lze ovšem po prvotním neúspěchu debutu Giorgino pochopit. Snad nejsem natolik ovlivněn tvorbou Mylene Farmer, abych mohl bez většího zaujetí zhodnotit, že mne film mile překvapil a bavil.

Ovládací panel
3 body