Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Krátkometrážní

Recenze (1 390)

plakát

V letu (2024) 

Za mě se jedná o pohodovou akční komedii. Kevin Hart je fajn, scénář je promyšlený, ve filmu se pořád něco děje. A i když postupem času film trochu ztrácí tempo, tak za mě jde o fajn oddechovku.

plakát

Air: Zrození legendy (2023) 

Film o jedné z nejlepších dohod (smluv) mezi Nike a Michaelem Jordanem. Musím říci, že mě film bavil, a to i přesto, že se vlastně jedná pouze o dialogy. Film určitě táhne Matt Damon, jehož postava mi sedla a jenž i v 52 letech zvládá hrát perfektně hlavní role. Ben Affleck byl také fajn, akorát mu udělali příšerný účes. Každopádně postava Matta Damona je úžasná v tom, že dokázala odhadnout potenciál Michaela Jordana a přesvědčit ho, aby podepsal smlouvu s Nike. A vidíme i teď, kdy Michael už 20 let nehraje, že tenisky Air Jorda patří pořád mezi nejprodávanější boty.

plakát

Ant-Man a Wasp: Quantumania (2023) 

Děj filmu mě bavil, nenudil jsem se a efekty mi přišly také dobré, až tedy na M.O.D.O.K.a, ten byl příšernej. Jedná se však o takový rodinný filmek, celá rodina se dostala do Kvantové říše. Chyběl mi zde hláškující Michael Peña z předchozích dílů. Místo něj zde dostala více prostoru Scottova dcera, což asi nebyl dobrý nápad. Ale jelikož se jednalo o rodinné dobrodružství, tak to asi jinak nešlo. I přesto, že mě film bavil, se nemohu zbavit dojmu, že to mohlo být ještě lépe natočeno a vymyšleno. Kang vypadá na dobrého záporáka, znám ho už ze seriálu Loki. Škoda, že film se stal kasovním neúspěchem, Ant-Mana už asi jen tak neuvidíme.

plakát

Arnold (2023) (seriál) 

Velmi povedený dokument o nejlepším kulturistovi, akčním hrdinovi a politikovi. Dokument je velmi kvalitně zpracován, rozdělení do tří epizod je fajn, i když každá ta epizoda mohla být kratší, dohromady to má přes 3 hodiny a to je už trochu moc. Např. dokument o Slyovi se mi líbil ještě více.

plakát

Asterix a Obelix: Říše středu (2023) 

Poprvé s jiným Obelixem, ale nový představitel se v této roli hodně podobná na Gérarda Depardieuho. Film to není úplně špatný, ale nejedná se o žádný zázračný počin. Je fajn, že se na Asterixe a Obelixe nezapomnělo a po 11 letech vyšel opět hraný film, ale extra kvalitu to rozhodně nemá. Objeví se zde známí herci jako Vincent Cassel, Marion Cotillard nebo Pierre Richard (toho jsem vůbec nepoznal), ale ani oni nezachrání ne moc zajímavý příběh. I když prostředí Číny nění úplně špatný nápad, ale to by to tvůrci museli trochu lépe pojmout.

plakát

Asteroid City (2023) 

Film jsem viděl před pár týdny, ale jaksi se mi zde neuložilo hodnocení ani recenze. Avšak film mě ničím nezaujal, od začátku do konce to pro mě byla nuda. Nemám, co bych na tomto filmu pochválil.

plakát

Barbie (2023) 

Barbie je nejvýdělečnějším filmem roku 2023, měl jsem tedy od toho velká očekávání. Ta se bohužel nenaplnila. Začnu ale pozitivy: svět Barbie je hezky udělaný a musím především pochválit výkon Ryana Goslinga v roli Kena, který si krade celý film pro sebe. Avšak nelíbili se mi ty řeči o feminismu atd., na to, že na tento film se budou dívat i děti, tak je to nevhodné jim toto vtloukat do hlavy. Příběh je nic moc, ono je asi složité vymyslet k Barbie nějaký smysluplný příběh, ale když už se scenáristé do toho pustili, tak mohli vymyslet něco lepšího. Pochválím ještě akorát muzikálová čísla a celkem dobrou hudbu ve filmu.

plakát

Bez kalhot: Poslední tanec (2023) 

Jsem překvapen zdejším nízkým hodnocením, jelikož se jedná o kvalitní film. První díl mě bavil, druhý už byl nudný, avšak po letech se Magic Mike vrací s třetím dílem. Channing Tatum předvádí své úžasné poslední taneční vystoupení, je neuvěřitelné, jak má celé tělo vymakané. K němu perfektní sedí Salma Hayek, to byl výborný tah castingu, s Channingem naprosto ladí. Příběh mě bavil a taneční vystoupení jsou perfektní, za mě super film.

plakát

Blue Beetle (2023) 

Takový průměrný film o novém superhrdinovi. První polovina filmu mě moc nebavila, zato v té druhé se to pěkně rozjelo a začalo to být napínavé. Ta rodinná soudržnost mi hodně připomínala Ms. Marvel. Celkově tedy na jedno zhlédnutí dobrý, ale pokračování si to nezaslouží.

plakát

Dívka a moře (2023) 

Film je natočen podle skutečné události, a to vždy umocňuje zážitek. Film je natočen kvalitně, záběry z jachty a oceánu jsou krásné, příběh je silný a emotivní. Jessicu obdivuji, že se v 16 letech rozhodla obeplout na malé jachtě celý svět, je to borkyně, já bych do toho nikdy nešel. Jen mě mrzí, že jí nakonec ten rekord neuznali, jelikož neurazila minimální požadovanou vzdálenost pro obeplutí Země (21 600 námořních mil).