Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Krátkometrážní

Recenze (1 390)

plakát

Pýcha a přemlouvání (2022) 

Film táhne Dakota Johnson, na kterou je radost pohledět. Dakota patří mezi nejkrásnější herečky Hollywoodu. Ve filmu vidíme krásné kostýmy, divák také věří době, ve které se to odehrává, filmaři tedy vystihli i prostředí. Negativem je, že hlavní hrdinka promlouvá k divákovi. V jiných žánrech mi to nevadí, ale do historického dramatu se to vůbec nehodí. Snímek má něco přes hodinu a půl, přesto jsem měl pocit, že na to koukám o hodinu déle, film je zdlouhavý a děj tolik neodsejpá.

plakát

West Side Story (2021) 

Původní film jsem neviděl. Muzikály nejsou úplně mým šálkem kávy, ale kvalitní muzikál dokážu ocenit, jako např. La La Land nebo Největší showman. Na West Side Story mě nezaujalo skoro nic. Čekal jsem, že když to je od Spielberga, tak mě to bude bavit, to se však nestalo. U muzikálu je jednou z důležitých věcí hudba. Bohužel musím říci, že z celého filmu se mi nelíbila ani jedna píseň. Druhou důležitou věcí je příběh. Ten mě ovšem také nezaujal, nebylo na něm nic extra světoborného. Bavilo mě až posledních 45 minut, kdy se do sebe pustili a došlo k těm politováníhodným situacím. Celkem šokující je pak, že i závěr filmu je smutný.

plakát

Fantastická zvířata: Brumbálova tajemství (2022) 

I u tohoto dílu musím napsat, že na Potterovskou sérii se to nechytá. Každopádně toto bylo daleko lepší než druhý díl, měli jsme tady klasické hrdiny a záporáky. Dějová linka s volbou nového šéfa kouzelnického světa byla zajímavá a Mads Mikkelsen to převzetí role Grindelwalda také celkem zvládl, i když mě teda mrzí odchod Johnnyho Deppa, protože to byla jeho role. Našlo se však i pár nudných scén. Celkově hodnotím 3,5*.

plakát

Kingsman: První mise (2021) 

Já musím dát 5*! Nevěřil jsem, ale Matthew Vaughn opravdu dokáže chrlit jeden úžasný film za druhým. V této sérii natočil už první díl odehrávající se v současnosti, který byl výborný. Následně byla dvojka o chlup horší, ale pořád výborná. A teď jsem se bál, jak dopadne prequel z období 1. světové války. Mé obavy byly rozplynuty už v úvodních minutách, scénář je tak kvalitně napsán, že film zaujme a baví po celou dobu promítání filmu. Vše bylo dokonale propracované a promyšlené. Celému filmu dominuje svým výkonem Ralph Fiennes, který v 59 letech zahrál jeden z nejlepších výkonů své kariéry, navíc ty akční scény v jeho věku, to jsem koukal. Potěšilo mě také, že se ve filmu objevily známé historické postavy, např. Rasputin, kterého mimochodem Rhys Ifans ztvárnil tak, že jsem mu věřil, že i ve skutečném životě Rasputinem je! Jak už jsem psal, scénář byl opravdu skvělý a neméně skvělá byla i režie. Za mě jasných 5*.

plakát

Léto s gentlemanem (2019) 

Do poloviny filmu se jednalo o 3* film, příběh celkem ušel, Alena Antalová měla příšerného manžela, a tak se objevil Hanzlík na bílém koni a vypadalo to, že bude opět zase šťastná. Pak však přišel nepochopitelný zvrat, kdy z ničeho nic se Antalová rozhodla zůstat s Barešem, který ji ani nedokázal říct, že ji miluje (tak proč s ním zůstávala?), a z prince Hanzlíka se najednou stal kurevník. WTF? Na konci filmu pak divák vůbec neví, jaké poselství vlastně tento snímek měl...

plakát

Godzilla vs. Kong (2021) 

Doposud se mi všechny díly z této série líbily, ovšem zde jsem trochu zklamán. Předchozí díly si už do detailu nepamatuji, ale mám pocit, že se zde objevují zcela nové postavy a jen opravdu pár se jich vrátila z předchozích filmů, z toho jsem byl trochu zaskočen. Scénář má určité trhliny, každopádně nápad s Dutou Zemí se mi líbil a byla vyobrazena krásně. Souboje Godzilly a King Konga byly velmi dobře natočeny, musím říci, že jsem fandil Kongovi. Mám však pocit, že studio vybralo špatného režiséra pro tento film, a proto to dopadlo na 3*.

plakát

Velký červený pes Clifford (2021) 

Ale jo, pro pohodový rodinný večer je to film jako stvořený. Sice počítačově obarvený pes mi tam tak trochu neseděl a příběh byl předvídatelný, ale Clifford byl i tak sympatický, stejně jako zbytek obsazení. Mělo to příjemnou atmosféru a člověk se u toho i zasmál.

plakát

Zpívej 2 (2021) 

Koukám, že druhý díl animáku Zpívej má vyšší hodnocení než ten první. Já tedy půjdu proti proudu, protože zatímco první díl měl skvělý příběh a chytlavé songy, tak u toho druhého je to o chlup, možná o dva chlupy horší. Zaprvé se mi v tomto pokračování moc nelíbily písničky, zadruhé začátek příběhu mě vůbec nezaujal, i když se to postupně zlepšovalo a závěrečné muzikálové představení bylo fajn.

plakát

Sněží, sněží... (2019) 

Tento vánoční film jsem si pustil v létě, alespoň mě trochu zchladil. Vánoční atmosféra je hezká a film je takový pohodový, nenáročný. Je tam pro mě dost známých herců a příběh také není špatný, samozřejmě extra propracovaný scénář nečekejte, ale mě to bavilo a líbilo se mi to.

plakát

Ježek Sonic 2 (2022) 

Pohodová akčně-dobrodružná rodinná komedie. Ježek Sonic jede i podruhé ve stejně zábavných kolejích jako v jedničce. Zde navíc máme Knucklese a Tailse, takže je příběh ještě zajímavější. Závěr je sice předvídatelný, ale děcka se u toho filmu hodně pobaví.