Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Krátkometrážní

Recenze (1 393)

plakát

Neslýchané: Problémové dítě Jake Paul (2023) 

Naprosto parádní dokument o Jaku Paulovi, o jeho cestě z dítětě na youtubera a poté boxera. Divák se dozví všechny informace, které potřebuje, je to shrnutí dosavadního života Jakea. Za mě skvěle natočeno.

plakát

Vinnetou a míšenka Apanači (1966) 

Nevím, proč má tento díl tak nízké hodnocení. Samozřejmě „svatá čtyřka“ je TOP, ale tento film se za mě také povedl, vidíme zde Vinnetoua i Old Shatterhanda jak chrání Apanači před útokem bílých mužů toužících po zlatě. Za mě fajn příběh i zápletka.

plakát

Old Surehand (1965) 

V porovnání s dřívějšími mayovkami jde samozřejmě o kvalitativní sešup dolů. Ale pořád se na to ještě dá dívat, příběh není úplně špatný. Jen se mi moc nelíbil střih filmu, někdy není dokončena scéna a najednou střih. Vinnetou je zde dohromady tak 10 minut, tedy celý film je o Old Surehandovi, který se na Old Shatterhanda prostě nechytá. Zajímavostí je, že se zde objevuje Terence Hill už v několikáté roli co se týče mayovek. Ale na jedno zkouknutí film ujde, vyloženě to nenudilo.

plakát

Vinnetou - Poslední výstřel (1965) 

Završení Vinnetouvské trilogie se povedlo. I když já k této trilogii počítám ještě film Poklad na stříbrném jezeře. Film je oživen tím, že se část děje odehrává ve městě. Old Shatterhand a Vinnetou mají opět plné ruce a pušky práce, aby zamezili darebákům zabrat indiánské území a rozeštvat je mezi sebou. Konec je však velmi smutný.

plakát

Petrolejový princ (1965) 

Za mě se jedná o první špatnou mayovku. Dosud se mi filmy o Vinnetouvi líbily, nejvíce samozřejmě spolu s Old Shatterhandem, i Mezi Supy s Old Surrehandem byl dobrý, ale zde není moc co pozitivního napsat. Scénář je špatný, příběh nezaujme. Němci se prostě rozhodli co nejvíce vydělat na úspěchu Vinnetoua a začali chrlit několik filmů ročně, což se samozřejmě musí projevit na kvalitě filmu.

plakát

Mezi supy (1964) 

Pro mě velmi těžké hodnotit. Na jednu stranu mě dost štvalo, že tam není Old Shatterhand, ale že místo něj je jakýsi dědek v roli Old Surehanda. A toho prezentují, že je snad ještě lepší jak Old Shatterhand. To se mi nelíbilo. Na druhou stranu musím říci, že děj filmu nebyl vůbec špatný, naopak mě příběh bavil. Proto dávám 3,5*.

plakát

Vinnetou - Rudý gentleman (1964) 

Wow Terence Hill! Tak to je tedy překvápko, že se zde objevuje. Už za mlada to byl sympaťák, jen škoda, že přebral Vinnetouovi Rybanu. Jinak i druhý díl Vinnetoua je vynikajicí, parádní lokace (film začíná velkými vodopády), kostýmy, hudba, herecké výkony i zápletka. Samozřejmě Pierre Brice v roli Vinnetoua a Lex Barker v roli Old Shatterhanda jsou výteční jako v každém filmu s jejich postavami.

plakát

Rachel Stoneová: Sázka na Srdce (2023) 

Mně se film líbil, jedná se o akční film a snímek je opravdu nabitý akcí od začátku do konce, akce střídá akci, takže já byl spokojen.

plakát

Old Shatterhand (1964) 

O trochu horší příběh a méně napětí než Poklad na stříbrném jezeře a Vinnetou. Pořád se však jedná o kvalitní western s dobrým příběhem, i když jak říkám, méně napínavým. Ve filmu opět vidíme nádhernou přírodu Jugoslávie a skvostné vodopády. Vinnetou a Old Shatterhand si zde zaslouží 4*.

plakát

Vinnetou (1963) 

Parádní western, Vinnetou má opravdu vše, co pravý western má mít. Na tohle se dá koukat pořád, i po 60 letech. Parádní lokace, příběh, přestřelky, napětí, perfektní Vinnetou i Old Shatterhand. Na tomhle filmu je vše perfektní. Až tedy na scénu, kdy Vinnetou bodne svého budoucího bratra do krku a on je za pár dní jako rybička, přitom ve skutečnosti by byl během chvilky tuhej. :-)