Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Horor
  • Animovaný

Oblíbené filmy (10)

Sajonara icuka

Sajonara icuka (2010)

Tak vůbec nevím co napsat. Popravdě jsem od tohoto filmu čekal hodně, už kvůli tomu, že režisérem je můj oblíbený John H. Lee, jehož předchozí oba filmy byli perfektní a konkrétně A Moment to Remember je jeden z mých nejoblíbenějších filmů vůbec. No a co říct k tomuto filmu... nejenže má očekávání naplnil ale on je i překonal! Takhle něco krásného tu už dlouho nebylo a vůbec si netroufám tvrdit, kdy se zase něco takového objeví. Film nikam nespěchá, pomalu se seznamujeme s ústřední dvojicí, užíváme si jejich společné chvilky tak, jak si je užívají oni a stejně jako oni (hlavně pak Yutaka) víme, že se Yutaka bude muset rozhodnout, jestli dodrží svůj slib k sňatku, který dal dceři šéfa, nebo jestli zůstane s krásnou Tokou, kterou narozdíl od Mitsuki miluje... Film má několik krásných momentů ať už je to třeba točivá kamera při scéně na letišti, která tím zároveň popisuje Yutakovu situaci ve které je nebo jízdy ve starém mercedesu podél pobřeží řeky... Nebudu se už více rozepisovat, jenom ještě řeknu, že jsem bohužel viděl pouze 133 minutovou verzi a klidně bych se narozdíl od Sesshoumarua podíval i na tu delší, 170 minutovou verzi. "A young man dreams of the future, while the old man reminisces his past... I have benn dreaming and he told me to wake up from my dreams..."

Vzpomínky na lásku

Vzpomínky na lásku (2004)

Jeden z nejlepších filmů vůbec. Korejci prostě umí člověka dojmout.

Walk the Line

Walk the Line (2005)

Skvělý film s ještě lepším Joaquinem Phoenixem a krásnou Reese Witherspoon.

Geu hae yeoreum

Geu hae yeoreum (2006)

Nádherná romantika se skvělou hudbou a hlavně písničkou od Roye Clarka- Yesterday, která hraje při scéně kdy spolu sedí před krámem a poslouchají desku...

Yeopgijeogin geunyeo

Yeopgijeogin geunyeo (2001)

Moje první setkání s korejským filmem (tuším, že to bylo někdy v září-říjnu 2006) a hned nádherný kousek. Díky tomuto filmu jsem se vlastně následně setkal (a stále setkávám) s dalšími filmy z Asie.

Úsvit mrtvých

Úsvit mrtvých (2004)

Pro mě osobně nejlepší horor a jeden z nejlepších filmů vůbec. Od začátku filmu až do konce je film nabitý akcí, ze zoombie jde konečně strach. Po dlouhé době jsem se u filmu ,,opravdu,, bál.

Boku no kanodžo wa saibógu

Boku no kanodžo wa saibógu (2008)

Nádherný film! Moc přijemní herci. Skvělý příběh a hudba. Už dlouho jsem neměl nutkání pustit si hned ten stejný film znovu.