Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Animovaný
  • Drama
  • Dobrodružný
  • Krimi

Recenze (171)

plakát

Hledá se Dory (2016) 

Kam se na Dory hrabe Nemo! Jak zpracováním, tak hloubkou myšlenky. Výborně natočený animák, jak jedinec bojuje s poměrně velkým hendikepem - nevelkou pamětí.

plakát

Na vrchol (2002) 

Film Na vrchol, není žádným velkofilmem. Křesťanské filmy většinou dost bojují s rozpočtem a je to znát i zde. Záchraná akce téměř hned na počátku, ale diváka šikovně zaháčkuje a ten následující hodinu a půl sleduje sice jednoduchý, ale přesto dramatický snímek s pěknýmy záběry z hor a skalních stěn. Příběh rychle a v mnoha ohledech předvídatelně směřuje k cíli. Já sem ho shlédnul s chutí a nejen proto, že jsem sám po skalách kdysi také lezl. Jak už ale bývá zvykem, filmy, kde se vytáhne bible i jen na malou chvilinku, mají dost rozporuplné hodnocení. Je to ale logické. Vždyť i víra v Boha nevyvolává často u ostatních lidí nijak kladné emoce. Dal bych za tři hvězdičky. Ale za dobře podané poselství jednu přidávám.

plakát

Mars útočí! (1996) 

Někdy mi připadá, že jediný smysl těchto filmů je, že si herci pořádně zablbnou a kamera je při tom snímá. Vznikne tak vcelku zábavná pitomina, jako v tomto případě. Tyto filmy řadím do kategorie : " Jednou a dost." Za mě padesát procent.

plakát

Columbo - V nouzi poznáš přítele (1974) (epizoda) 

Konec velmi dobrý, ale myslím si, že z těch falešných klenotů, by se dalo dějově vytěžit víc. Navíc vrchní komisař se od začátku choval jako idiot a dělal příliš okaté chyby. Tak okaté, že i některé slabší díly na tom byly v tomto směru lépe. Z mého hlediska 65%.

plakát

Plán útěku (2013) 

To bylo poprvé, co se mi Arnold líbil jako herec. Možná i proto, že už se nemohl pochlubit svalovou hmotou, tak začal konečně hrát. Občasná rvačka ale lehce připoměla jeho akční minulost. Dobře sledovatelné, ale tak jednou a dost.

plakát

Sandokan se vrací (1977) (TV film) 

Tak špatné pokračování jsem nečekal. Dle póz herců v některých scénách to vypadalo, že sleduji komedii. Pak zase pokus o drama. Nějaký příběh to mělo, ale mě to připadalo jako slátanina.

plakát

Dýka a kříž (1970) 

Vyděl jsem jen část, ale ta mě připadala jako parodie vynikající knížky. Hodnocení nedávám, neboť jsem film celý neviděl. Jen sdílím názor.

plakát

Transformers: Zánik (2014) 

Svérázný otec a kutil, který probudí k životu autobota, nebyl špatný nápad. Škoda jen, že potenciál táty šikuly zůstal využitý minimálně. V podstatě skončil na napíchnutém minidronu a napíchlé kartě. Z toho se dalo vytěžit víc. Takhle šlo evidentně jen o to, aby po krátkém úvodu začaly rychle probíhat bojové scény. Chápu, že se jich určitá část diváků nemůže dočkat, ale absence nějaké inteligentnější nosné linky je znát a film srazila o něco dolů.

plakát

Navěky silný (2008) 

Jasně že to je dle předem očekávané šablony, ale já k takovým filmům sedám s tím, že mě pobaví a něco i vnitřně přinesou. To se mi splnilo i tentokrát. Ale zase tak šablonovité to přeci jen není. Rick se v problémech utápěl tak dlouho, že jsem opravdu nabyl dojem, že neskončí nijak dobře a že závěr bude o nějaké životní tragédii. Závěr ale tragický nebyl a očekávaná náprava se dostavila. K závěru mám ale také výhrady. Rickův otec vlastně svůj tým podrthnul, když odstavil hráče, který fauloval jeho vlastního syna nastoupivšího proti otcovu týmu. Normálně k takovým zákrokům hráče přímo vyzíval a najednou bez varování změna strategie. Tenhle moment mi tam moc neseděl

plakát

Gran Torino (2008) 

Poslední dobou nekoukám téměř na nic. K sledování tohoto filmu ale mě zlákala rodina a rozhodně nelituji. Vynikající závěr je opravdovou třešničkou na dortu. Nakouknutí pod pokličku domácnosti jedné vietnamské rodiny bylo velmi zajímavé. Clint Eastwood byl ale na můj vkus až přílišným drsňákem. Až to na mě nepůsobilo přirozeně. To je ale moje jediná výtka.