Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Dobrodružný
  • Animovaný

Poslední recenze (7)

plakát

Saltburn (2023) 

Znamenitá hra barev a kamery, poutavý lokace a esteticky vymazlený záběry do puntíku jsou mi jako překvapení z mystery boxu-a to fakticky příjemný. Šokující a zdánlivě komunikativní. Film vás osnovou provází jako kdyby za ručičku, načež se znenadání přistihnete vrženi do situace tak skandální, že snímku už nechcete nic věřit. Wtf am I actually watching? Znepokojující a přesto zároveň svým způsobem příjemný sledování. Překvapilo mě, jak pobavující může být humor z aristokratický posh společnosti. Na konci jste v podstatě spokojeni (že už je po všem), překvapeni (přestože předvídat můžete už od začátku climaxu), patřičně znechuceni a veskrze uchváceni. Saltburn mě svou extravagancí nadchnul, přesto však všeobecný kontroverzi určitě nemůžu oponovat (ani dojmu, že celý je to vlastně jedna velká óda na Jacoba Elordi).

plakát

Asteroid City (2023) 

Neskutečně mě baví tahle hravost Andersonových filmů a jsem nadšená, že stále kráčí po kreativní a neokoukané cestě své osobité tvorby. Přestože Asteroid city je po delší době snímek, jemuž se nedostává takových pozitivních ohlasů jako minulým peckám, myslím si, že stále má co nabídnout. Nepopírám, že jsem během sledování musela držet svoji pozornost víc než obvykle, jelikož v ději se dá celkem jednoduše ztratit. Není to ovšem takový problém, tempo má film příjemně svižné a délka taky není přemrštěná. Snímek oslní bohatým castingem hvězdných tváří a pokud jste fanoušci nezaměnitelného stylu, vizuálně krásné záběry Vám prostě udělají den.. akorát s tím dějem to možná nebude taková hitparáda. Já se šla primárně pokochat, a tak pro mě kombinace pastelového kouzla s černobílým neširokoúhlým formátem fungovala bezvadně. Jestli na 4 hvězdičky, to si ještě rozmyslím. Děkuju:)

plakát

Sisu (2022) 

Vážně stačí v půlce filmu zmínit, že se týpkovi přezdívá "nesmrtelný", získat si tak alibi od zákonů fyziky i lidskýho těla a předstírat, že tenhle nabušenej dědečkovskej Indiana Jones v penzi, co přežije i vlastní smrt, si uprostřed Finska na sklonku války může jen tak protančit pozpátku cestičku minovým polem a zničit od boku celou německou jednotku? Pardon, sám vlastně ne, málem bych zapomněla na výtečnou women power scénu, která se vyloženě nesla v duchu snímku a nepůsobila ani při nejmenším na sílu:) Nejvtipnější na tom je, že i když se tenhle neprůstřelnej děda, kterej se zřejmě narodil s žábrami, fakt hodně snaží dostat penízky výměnou za zlato, je to pořád nacistickej kápo, kdo má motivaci, která je nám alespoň ve snímku smysluplně představena. Od severskýho ramba se toho celkově moc nedozvíme. Tak nějak nám spíš na konci filmu udělá z drama akčňáku infantilní komedii a my už fakt nevíme, co si z toho všeho atually vzít.. Jestli si z nás tu hodinu a půl dělali velkej dobrej den a nechali dědečka mrazíčka tolikrát toliko zmasakrovat, jen abychom ho mohli o dalším střihu pozorovat vesele běhat po lukách s pejskem a asi tak půl metrákem zlata, a nebo pro trénovaný vojáky v tanku jenom není fyzicky možný, se do mýtickýho Johna Wicka trefit, přestože dezertéři z vlastních řad padají jako hrušky na první dobrou. Co na druhou stranu rozhodně zapůsobí, je kombo vábných lokací v okouzlujících záběrech, doprovázených údernou hudbou, na čemž by film rozhodně měl více stavět.  Kéž by se od těch několika lidí, kteří s trpělivostí vydrželi do konce promítání, nemusel ozývat ten výsměšný tón a všichni jsme dostali příjemné drama z poválečnýho severu, s atraktivním hrdinou a perfektními emocemi, které ale snímek bohužel vždycky tak bezostyšně potlačí. ...On prostě jen odmítá zemřít. 

Poslední hodnocení (414)

Gravitace (2013)

15.04.2024

Aftersun (2022)

15.04.2024

Výchozí bod (2014)

11.04.2024

Podfu(c)k (2000)

03.04.2024

Horké letní noci (2017)

02.04.2024

Godzilla x Kong: Nové impérium (2024)

01.04.2024

Sedmilhářky (2017) (seriál)

27.03.2024

Cesta do fantazie (2001)

24.03.2024

Duna: Část druhá (2024)

29.02.2024

Reklama