Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Dobrodružný
  • Krimi

Oblíbené filmy (9)

Phar Lap: Národní hrdina

Phar Lap: Národní hrdina (1983)

Phar Lap je legenda. Dovolím si tvrdit, že větší než Secretariat. Pravdivý příběh jednoho neobyčejného koně. To, co ve svém životě prožil Phar Lap, nezažil a nikdy už nezažije žádný jiný kůň. Děkuji, že jeho příběh byl stvořen na filmové plátno. Phar Lap je natočen velmi mile, emoce ve scénách jsou tam, kde mají být. Nejlepší životopisný příběh koně, který si to opravdu zasloužil aby ho znal celý svět.

Návrat do budoucnosti

Návrat do budoucnosti (1985)

Co víc dodat, vše už bylo nejspíš řečeno. Skvěle propracovaná časová zápletka se skvělými herci. Jako teenagerka jsem si říkala, že s M.J.Foxem musím chodit. :) První díl je zakončený tak, že pokračování by klidně mít nemusel, ale člověk by byl frustrovaný, kdyby nevěděl, jak to dál pokračuje, no ne? Tohle je prostě klasika, můžu si to pouštět párkrát do roka, když přijde nálada, ale pouze všechny 3 díly najednou! :) Hudba je také skvělá. PS: Model auta jsem jednou našla v obchodě, a bez váhání jsem jej koupila. ^_^

Avatar

Avatar (2009)

Avatar jsem viděla o hooodně let později, v době kdy už sláva odezněla. Mám ráda koukat na tyhle vyzdvihovaný věci s odstupem a né v tom největším hajpu. A dobře jsem udělala, film mě pohltil dobře, bavila jsem se. Hodně jsem se tenkrát s tématem avatar ztotožnila skrz hraní MMORPG. Tenkrát jsem pařila jednu hru tohoto typu a vlastně mi to přišlo dost podobné, hrála jsem tam toho svého ,,avatara" a realný život byl vždy v ten moment na druhém místě. Avatar je jeden z mála filmů, který si ráda pustím občas znova a neomrzí. Těším se na pokračovaní. :)

Spirit - divoký hřebec

Spirit - divoký hřebec (2002)

Oceňuji velmi, že zde v animované pohádce mluví jen lidé a koně řehtají. I když mezi sebou nemluví, ihned víme, co si říkají nebo co si myslí všechny koňské postavy. Pouze Spirit má vnitřní hlas jako vypravěč. Příběh je krásný a neuvěřitelný, pokud to bereme z pohledu dětí, pro něž je film určen. Musím zde ještě velmi pochválit hudbu Hanse Zimmera ve spolupráci s Bryanem Adamsem, dohromady dali neuvěřitelně krásné písničky. Instrumentální hudba v pozadí je v tomto filmu naprosto úchvatná.

Lví král

Lví král (1994)

Lví král je pohádka mého dětství. Totální klasika, skvělá, úžasná, dechberoucí hudba H. Zimmera to celé ještě dodělá k dokonalosti. Co víc dodat, jsem ve znamení lva. :)

Apollo 13

Apollo 13 (1995)

Miluju vesmírnou tématiku, navíc pokud je podle skutečné události. Apollo 13 je klasika a hlavně Tom Hanks, kde se objeví, je to (pro mě) záruka dobré zábavy.

P.S. Miluji Tě

P.S. Miluji Tě (2007)

Toto byl jediný film, u kterého jsem fakt brečela. A dokonce v samém začátku. Potom už se film odvíjí dobře, ty počáteční emoce vytváří dojem, že to celé prožíváte s hlavní hrdinkou, jako by to byla vaše kamarádka a přejete jí, aby se z toho dostala a začala nový život. Opravdu skvělý romantický film s příjemnými sympatickými herci. Prolínání bylo udělané perfektně, obvykle se v takových filmech ztrácím, kde se překrývají děje, ale zde vůbec. A úvodní písničku jsem si docela i zamilovala. :)

Věčně mladá

Věčně mladá (2015)

Od dob Návratu do budoucnosti mám ráda filmy s časovou zápletkou a tento film přesně kombinuje to, co by mohla mít ráda žena jako já. Tedy časovou zápletku a romantický děj. Zajímavá neobvyklost v tomto filmu je vypravěčství, kdy nám vypravěč popisuje, co se událo a jaké to mělo následky. Dobře se na film kouká i proto, že byli vybráni příjemní herci včetně Harrisona Forda. Zápletka možná je jednoduchá a pro někoho předvídatelná, ale jinak to asi dopadnout nemohlo. Velmi milý a příjemný děj, pokud máme chuť na lehčí romantický film.

Dinosaurus

Dinosaurus (2000)

Velmi hezké zpracování dinosaurů do filmu, animace vypadají moc pěkně, pokus o realitu se téměř povedl. Líbí se mi, že zde na první pohled nejsou zamíchané druhy dinosaurů, období Jury bylo nejplodnější z pohledu rozmanitosti druhů dinosaurů, takže Tyrranosaura zde nenajdeme. Ale opice v Juře teda určitě nebyly... Zajímavý, že si tvůrci vybrali zrovna opice k dinosaurům. Příběh o putování je takový střední. Máme pocit, že stádo dinosaurů (a opice), které sledujeme, se chovají jako lidé, mají lidský rozum a cit, ale například Karnatauři, kteří je pronásledují, se chovají jako zvířata, tedy nemluví a na první pohled postrádají rozum v lidské podobě. Ale protože mám obecně ráda dinousaury, tohle je jediný počin, který se mi v rámci možností líbil a ještě hvězda navíc za příjemnou dobrodružnou hudbu.