Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (364)

plakát

Jurský svět: Nadvláda (2022) 

Filmový kritik ve mě říká 3*. Filmu by možná prospělo, kdyby byly dva nebo tři - jeden se starou posádkou a jeden s novou. A pak jeden spojující. Film je takový zvláštně nasekaný. Mám pocit neucelenosti. Na druhou stranu ten milovník dinosaurů, dinofilmů a fanoušek Chrise Pratta a Bryce ve mně prostě dává plných 100%. Jurassic World sérii miluju ve všech ohledech a se všemi chybami. A je mi smutno, že by tohle měl být poslední film s Owenem a Claire.

plakát

X-Men: Dark Phoenix (2019) 

Vlastně ani nevím za co. Postavy z naprosto nepochopitelným shiftem, dehonestace Stewartova Xaviera. Raven, Eric a jeho amishská vesnička fanoušků biofarem. Říkám si, co mě udrželo se na to dodívat do konce. Netuším. Byla jsem ráda, když restartovali X-Meny. First Class a Future Past byly tak fajn! Apokalypse...no, dejme tomu. Ale tohle? Hlavně proč tam bylo tolik opakujících se hlášek? Scénáristům došla inspirace?....40%...a pořád nevím za co.

plakát

Hra o trůny (2011) (seriál) 

Zábavné jen pokud si na youtube najdete příběhy jednotlivých postav a pustíte si je za sebou. Zbytek je zbytečná a nezáživná omáčka...40%

plakát

The Orville (2017) (seriál) 

Jakožto hardcore fanda Star Trek: TNG jsem k The Orville měla nejprve hodně rezerv. Seth MacFarlane mi nikdy nepřišel příliš vtipný, proto mě humor prvních dílů velmi iritoval. Ale čím dál příběh postupoval, tím ubylo stupidních amerických vtípků a přibylo skutečné myšlenky a vize Star Treku. To mě potěšilo. I když se nikdy na The Orville nebudu dívat stále dokola, tak, jak to dělám u TNG, tak mu rozhodně dávám velký palec nahoru. Je to pocta, je v tom cítit láska k Treku (a někdy ke SW). Jediná výtka vlastně není ani výtka - že jakmile jednou dokážete myslet "jako trekkie", odtušíte rozuzlení všech epizod během několika málo minut :D Ale i tak... 90% a doufám, že natočí další série! Je to vždy příjemně strávených cca 50minut :)

plakát

LEGO® příběh 2 (2019) 

Jako u minulého snímku, má LEGO příběh 2 dvě roviny – tu kostičkovanou a tu lidskou. Běžné scény z prostředí LEGO světa se prolínají s reálným pozadím světa lidského. Opět zde narážíme na hlubší myšlenky typu zapomentých panáčků a neochoty společného hraní dvou věkově odlišných dětí, jejichž neshody mají za následek příchod hrůzného Armamagedonu. Avšak dvě roviny lze nalézt i v samotném humoru. Seděla jsem v kině plném dětí a rodičů s dětmi. Bylo to pravděpodobně to nejtišší kino, jaké jsem v poslední době zažila. Zatím, co my dospělí jsme se smáli každé popkulturní nebo hubení narážce, dětské obecenstvo zůstávalo mrazivě klidné a jejich uchechtnutí si zasloužily tak maximálně vtípky ve stylu uklouznutí banánu na slupce od banánu. Dabing obstál, ale přesto si myslím, že zde došlo k velké chybě ze strany společností, které se rozhodly do kin vypustit striktně dabovanou verzi. A tato domněnka se mi potvrdila právě skrz to, že se děti prakticky nesmály! Myslím, že mít k dispozici alespoň jednu originální verzi s titulky promítanou klidně v devět večer, by uspokojilo nás, kdo jsme dospělí a stojíme si za tím, že originální znění je vždy o krapet lepší a LEGO není jen pro děti. LEGO Příběh 2 je tedy opět rodinným filmem, který však víc než dítě, zabaví dospělého. I když má trochu nedokonalosti v logice a zaujmout se pokouší otřepanými klišé, jako jsou flitry a vtíravé melodie. Avšak po úspěchu písně Everything Is Awesome (Všechno je tu boží) chápu, že využili stejnou šablonu. Přesto, pokud si chcete film plně vychutnat, zapomeňte na dospělost, na daňové přiznání, na vstávání v pět ráno, a zavzpomíneje na všechny Smrtonosné pasti, Návraty do Budoucnosti, Batmany, Šílené Maxy a kdo ví co ještě. Plnými doušky hltejte nespočet fantastických referencí a pochvalte se, že dokážete film pochopit mnohem lépe, než bandička náctiletých chlapců rozhazující popcorn po sedačkách. Hodnotím čtyřmi hvězdičkami. Až konečně uvidím film v originále, dozajista půjdu ještě o hvězdičku nahoru. 80%

plakát

Jurský svět: Zánik říše (2018) 

Musela jsem shlédnout dokumenty o natáčení a několik rozhovorů, aby se mi film začal líbit. Nějakých 70%, pokud přeskočím všechny scény s Maisie. Docela se jen bojím toho, o čem bude trojka. Jestli tam do té malé holky strčí dinosauří DNA a ona bude tou "matkou", kterou už Blue být nemůže, protože má kontaminovanou krev, tak mě asi střelí.

plakát

Loganovi parťáci (2017) 

Doufala jsem, že to bude trochu více dementnější a vtipnější. Ale dalo se na to koukat. Jen ta Clydeova ruka byla moc velká. To maskéři nevychytali :) Šlo to. 65%.

plakát

Hladová srdce (2014) 

Překlenout prvních asi 20-30min bylo zničující. Z kamery se mi dělalo nevolno, houpající se záběry jsou moderním výdobytkem doby a akorát tak to obtěžuje a znesnadňuje sledování. Jakoby se dynamika nedala vyjádřit jiným způsobem. Od narození dítěte jsem se ale od obrazovky nějak nedokázala odpoutat. Nemám děti, ale mám kamarády vegany a vegetariány a kdykoli slýchávám, jak někdo bezmyšlenkovitě cpe do batolat semínka a mrkev místo pořádné porce hovězího, je mi z toho nanic. Horší už jsou snad jen lidé, co tvrdí, že krmit psa nebo kočku veganským žrádlem je úplně v pohodě! Věřím, že jde mít vege dítě, ale takové stravování mustí být perfektně domyšlené do detailů a určité druhy látek je třeba nějak nahradit. Matka, která nežere, děcko, které sotva žere...a otec, který je sice asi trochu blbec, že nedokáže včas vytáhnout nádobíčko, ale jinak ho chápu a upřímně nevím, proč je kolem postavy Judea tolik hejtů. Ano, měl být důslednější a hledat pomoc dříve, ale ruku na srdce, ženy, kolik znáte chlapů, co přejímají stoprocentně vlastní iniciativu, když jde do tuhého? :D Bez urážky. Asi by tady bylo na snadě mnohem radikálnější řešení, které mělo přijít i ze strany přátel, ale to už by pak nebylo takové drama. Příběh se odvíjel tak, jak ho scénárista potřeboval. Takže ano, líbilo se mi to. Hned jsem film doporučila kamarádce s ročním batoletem. Ona je naštěstí normální, ale vím dobře, že až se potkáme, budeme si zase moct kvalitně zanadávat na biomatky! :D Hahaaaa. 80% a lžičku oleje na (ne)trávení! Na zdraví!

plakát

Smrtonosná past: Opět v akci (2013) odpad!

Nejhorší zneuctění postavy policisty McClanea. Film je nudný, trapný. McClaneovy hlášky jsou opakované a stupidní. Jeho synáček je natvrdlý pseudoprofík. Tady bylo všechno špatně. Čtverka byla ještě v pohodě. A vypadávající zloun z balkónu ve stylu Hanze Grubera - nope. Tento film by neměl vůbec existovat.