Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (98)

plakát

Bohemian Rhapsody (2018) 

Dávám 4*, ale vím moc dobře, že to je pouze důsledek toho, že nejsem fanoušek Queenů a že tento žánr zkrátka nevyhledávám.

plakát

Svět velkých koček (2018) (seriál) 

NEUVĚŘITELNÉ ZÁBĚRY!!! (CAPSLOCK a vykřičníky jsou rozhodně namístě)

plakát

Aquaman (2018) 

Vždy, když se dobrovolně dokopu k tomu, že budu objektivně a bez předsudků sledovat film z dílny DC, tak to prostě musím po hodině vzdát a pak už se ve mě jen kumuluje nenávist a pocity zoufalství. Co, prosím, je tak skvělého na vizuálu? To, co tam bylo, by samozřejmě mohlo být naprostým skvostem, kdybyste měli VR brýle a nic z toho by se nehýbalo, jen byste mohli proplouvat tam a zpátky... 80% všeho, co se ve filmu mihlo, bylo tak do očí bijící, zneklidňující, nepřirozené, kyčovité, umělé a nemotorné. Být rok 2001, tak to asi vnímám jinak, ale vzhledem k tomu, že se dnes rozpadá New York na prach pod mimozemšťany (a Lokim) a všechno vypadá, jako by tam jen někdo opravdu pobíhal s GoPro... Že se z taxiku vyklube autobot, udělá 8 backflipů a člověk má pocit, jako by ten Optimus Prime opravdu žil a my máme záběry z dronu... Ale tohle? Vždyť i ten nejobyčejnější kapr, co se tam mihne vypadá, jako z plastelíny a plave, jako by měl v zadku anální kolík. Co se týče toho, že jsem si myslel, že se konečně DC rozhodlo vzít trochu inspirace od Marvelu a posunout se směrem kupředu, tak jsem se bohužel nechal jen oklamat trailerem. Když řeknu, že Aquaman (**) je o třídu lepší než Wonder Woman(*), tak to z něj nedělá dobrý film. Je to z bláta do louže. U Wonder Woman jsem usnul a vzbudil se až u konce. A opět jsem se začal modlit, aby už byl konec. Tady jsem se modlil od poloviny až po konec a to bez šlofíka. Na ostatní filmy typu Superman vs krteček nejsem bohudík dost odvážný... Shrnutí: "Křečovitý a zoufalý pokus o zvednutí se ze dna komiksového propadliště."

plakát

Wind River (2017) 

Chyběl tomu trochu větší spád. Jako celek to není vůbec špatný film. Dávám 3*, protože přítelkyně dala 5. A já to vidím tak akorát na ty 4*...

plakát

Kobry a užovky (2015) 

Po druhém zhlédnutí musím konstatovat, že film zanechá v duši šrám. Hádek & Hádek to zahráli tak věrně, že z toho mám až husí kůži. Ufff, silný filmový zážitek.

plakát

Nebezpečná laskavost (2018) 

Stejně jako filmu Man Down musím dát za 5*, i když jsem původně nechtěl. To, že jsem od filmu čekal něco jiného, než jsem dostal, není vinou filmu a tudíž by to nemělo ovlivnit mé hodnocení. Je to zvláštní mix žánrů, který na mě ale nepůsobil nijak rušivě. Jistě, vytknout by se dalo spoustu věcí. Pravdou však je, že film nemá žádná hluchá místa, která by iritovala svou nudností či stupiditou. Přidává se tak do skupiny filmů, které si pět hvězd nezaslouží, ale pro svůj odlišný přístup a jiný pohled s pěti hvězdami odcházejí a já jsem spokojen. Protože čemu jinému dát dnes plný počet, než něčemu, co jde proti proudu? :-)

plakát

Balada o Busteru Scruggsovi (2018) 

Kdyby to celé bylo složeno pouze z úvodních dvou povídek, které by se protáhly a jedné smutné, která by to završila... bylo by to jasných 5. Takhle mě skvěle navnadili a pak "mě střelili do zad, skunkové"...

plakát

Venom (2018) 

We.... Are VENOM. Asi jsem dostal víc, než jsem čekal. Je lepší být nenáročný divák, který si po filmu řekne: "Mi se to líbilo" než dva dny mluvit o tom, jak dnešní filmy stojí za vyližzadek a litovat vstupného. Jasně, dnešní filmy jsou oproti těm starým poctivkám úplně jinde a kdybychom to měli dopodrobna rozebrat, tak nám ukápne možná i slza, ale taky nepláčeme nad tím, že máme internet v každém zařízení nebo že vystoupím v cizím městě z vlaku a s navigací trefím někam, kde bych 20 let zpátky nedošel ani omylem... svět se prostě pohnul a kdo se nepřizůsobí, ten si to neužije. Marvelovka je prostě Marvelovka. Kdo nemá rád, pochopil po dvou filmech. Já rád mám a proto v rámci žánru (poslední dobou používám často), dávám za 5!

plakát

Špión, který mi dal kopačky (2018) 

Některým filmům člověk dá 5*, i když by si to třeba úplně nezasloužily - chybí spoustu věcí, mnoho jich zbytečně přebývá, má to slabší chvíle, chybí tomu místy logika... Ale když nemáte očekávání a neustále vás to překvapuje (v dobrém) a dostáváte podstatně více, než jste si mysleli, že můžete dostat. Že vás to baví a i dvouhodinová stopáž vás vcucne a nesledujete hodinky, tak vlastně zjistíte, že jste spokojení... a je tam 5*. Oproti tomu jdete na film, který je trhákem roku, těšíte se na něj třeba 2 roky, je to perfektně natočeno, skvěle zahráno, luxusně zrežírováno, ale i přesto všechno od toho čekáte ještě něco víc... a dáte (mluvím za sebe) 4*. Nefér? Určitě ano. Subjektivní? Zcela určitě. Ale je to tak. Když ty dva filmy poté postavím vedle sebe, je to vážně neporovnatelné. Přesto je hodnocení opačné. Co jsem tím chtěl říct? Že v rámci žánru je to dle mě vyložený nadprůměr a proto si myslím, že dát 5* je v pořádku. Však on můj subjektivní názor někdo svou jednou hvězdičkou stáhne mezi masu. Bylo to vtipné, mělo to lepší zvraty než některé seriózně zamýšlené žánrovky, mělo to šmrnc, mělo to krutopřísné akční scény... co víc byste od toho, do (_!_) chtěli?! Filmy, které mě stejně mile překvapily Zabiják a Bodyguard a Proč právě on

Ovládací panel
4 body