Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (454)

plakát

Avengers (2012) 

Film u mě balancuje někde mezi 3 a 4 hvězdičkami. Čekal jsem nevázanou akční jízdu, která se mi dostala zhruba v poloviční porci, než jsem doufal. Možná jsem měl zbytečně velká očekávání. Alespoň, že Hulk nezklamal.

plakát

Expendables: Postradatelní 2 (2012) 

Akční nášup, sice možná o něco slabší než jednička, zato ale s ještě šťavnatější soupiskou! Kdo by neuvítal super drsňáka Chucka Norrise nebo záporňáka Van Damma? No a těch hlášek, paráda. "Rest in pieces..."

plakát

Iron Sky (2012) 

Béčko jako stodola, ale nutno přiznat, že jsem se takhle při filmu už hodně dlouho nebavil. Ujeté každým coulem, plné nejrůznějších narážek a absurdit. Výborné.

plakát

Drive (2011) 

"Na takovýhle sendvič bych já nikdy nepřišel. Rozumíš, každá jeho součást je nanic. Smažená vejce nanic, čatní nanic, ale když je to dohromady, když je to dohromady, nějakou záhadou to funguje. Je to prostě ono! Celý ty. Ten sendvič, Listere, to jsi celý ty." Zhruba takovýhle pocit jsem měl po zhlédnutí Drive. Snad žádná složka filmu není nikterak převratná či zázračná, vše samo o sobě je takové nedomrlé, ale jak se to dá do kupy, tak to prostě funguje.

plakát

Tikot hodin (2011) 

Námět a koneckonců místy i atmosféra je docela slušná. Problém nastává v okamžiku, kdy se začne mluvit o cestování v čase, protože to s sebou prakticky vždy přináší několik pořádných kopanců. Tady tomu není jinak a ty kopance jsou zamířené přesně do slabin. Bohužel, těch logických lapsů je tam tolik, že to je až k pláči.

plakát

Umění zapadnout (2011) 

Umělé, toporné, předvídatelné, klišovité, přihoďte ingredience z pár dalších podobných kotlíků a vyvaříte tenhle film. Prakticky všechno v něm je nuda a šeď a místo gradace se konec utopí v přeslazené kýčovité kaši. Tohle fakt ne...

plakát

X-Men: První třída (2011) 

Uf, nějak se mi těžko rozdýchává zdejší nesmyslně vysoké hodnocení. Při sledování jsem se docela nudil a kvalitativně film škatulkoval zhruba někam mezi dvojku a trojku. A to není moc sympatické, když se jedná o dva nejslabší díly série. Jistě, bylo tu i několik fajnových momentů, ale ty vždy s chutí vystřídal nějaký hřeb do rakve. Těžko si vysvětlit, jak se mohlo stát, že cca v polovině filmu jsou najednou všechny střihy komixového ražení s překryvem několika obrazů a dělenou obrazovakou, zatímco ve zbytku filmu nikde nic podobného nebylo. Napadlo mě snad jedině angažování střihače brigádníka, který měl daný úsek na starosti, když se všichni ostatní v baru opájeli svoji výjimečností. Obdobně směšně působí zasedání NATO, kterému vévodí obrovská mapa světa s opravdu uchvacujícími popisy jako například Africa nebo South America, to asi aby byli vyslanci vždy v dobrém obraze, kde se jaký ten světadíl nachází. Naprostou perlou je pak zinvalidnění "kapitána Pickarda", který se však malým zázrakem v budoucnosti zase naučí chodit, to aby si mohl ve třetím díle střihnout úvodní scénu s objevením Jean. Bravo, tleskám a smetám do propadliště dějin. Fuj.

plakát

Ach, ty vraždy! (2010) (seriál) 

Úděsné "detektivky" s totálně nesympatickou mumifikovanou Bohdalovou v hlavní roli? Děkuji, právě dojedenou večeři znovu vidět nepotřebuji.

plakát

Avatar: Stvoření Pandory (2010) (TV film) 

Myslím, že by to chtělo méně sebestředné chvály a více náhledů do zákulisí. I tak je to ale jako doplněk k filmu slušné...

plakát

Čtyři lvi (2010) 

Ugh. Tohle byl opravdu hodně zvláštní film. Na jednu stranu člověka rozesmějí opravdu vtipné hlášky, scény a situace, na druhou stranu ho trochu zamrazí ze všeho ostatního. Naivita, fanatismus, hloupost, zaslepenost, smůla a nešikovnost se dávají do kupy v takovém poměru, že je film místy černější než by snad bylo zdrávo.