Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Oblíbené filmy (10)

Monty Python a Svatý Grál

Monty Python a Svatý Grál (1975)

Můj naprosto nejoblíbenější (nejen) Pythonovský filmový výtvor. V tomhle filmu je všechno. Naprosto nezapomenutelné titulky, hlášky, scény, zvraty a ... intermission! Další kladné body získávají: bard a loutnoherec z družiny Sira Robina Ne-tak-statečného-jako-Sir-Lancelot, rytíři říkající NI!, zlobivá Zoot, čarodějnice, Ekke Ekke Ekke Ekke Ptang Zoo Boing, zajíc, Tim, ještě jednou zajíc, Castle of Aaaaarrrrrrggghhh, kokosy, Lancelotův vpád na svatební hostinu, statečný útok na hrad Francouzů (Fetchez la vache!), ... No zkrátka legenda! (Pokud vám však ostatní počiny Monty Pythonů nic neříkají a stejně tak neholdujete Britskému humoru, můžete být silně zklamáni...)

Pán prstenů: Společenstvo Prstenu

Pán prstenů: Společenstvo Prstenu (2001)

Jsem výrazně fantasy pozitivní a tohle je (určitě nejen pro mě) zkrátka užasná podívaná... (Všechny tři díly.) Byť se místy od knižní předlohy lehce odklání, jsou to jen drobné prohřešky, nad kterými i já (v tomto ohledu značný pedant) mávnu rukou. Obrazový i hudební zážitek je dodnes naprosto ojedinělý.

Vrána

Vrána (1994)

K tomuto filmu mne váže jakési zvláštní pouto. Určitě ho považuji za jeden z těch, které ve mě zanechaly hluboký dojem. Nevím čím to je... Na filmu se mi opravdu hodně moc líbila jeho úžasná ponurá atmosféra. Vynikající podbarvení skvělou hudbou a výtečná kamera a střih, to jsou jen další plus pro Vránu. Nemůžu si pomoct, ale Vrána je asi jeden z mně nejbližších filmů, jaké jsem kdy viděl... "Sometimes it happens..."

Pulp Fiction: Historky z podsvětí

Pulp Fiction: Historky z podsvětí (1994)

Kult. Kdo by ho neznal? Film protkaný tenkou spojovací dějovou linkou v několika časových i prostorových osách, chrlící jednu hlášku za druhou, zabalený do neučesaného, krvavého a vulgárního obalu. Perla.

Život Briana

Život Briana (1979)

Když už za nic jiného, tak minimálně za absurdně povzbudivý konec v duchu písně "Always Look on the Bright Side of Life" si tenhle film těch pět hvězdiček zaslouží.

Big Lebowski

Big Lebowski (1998)

Nakonec jsem s odstupem jednoho dne hodnocení změnil ze čtyř na pět hvězdiček. Ten film má zkrátka nezapomenutelnou atmosféru a ... prostě se mi líbil asi víc, než jsem si zprvu připustil. :-D

Osudový dotek

Osudový dotek (2004)

Teď jsem to dokoukal a opravdu nemám slov. Tenhle film se okamžitě katapultoval mezi nejlepší díla, co jsem kdy viděl. Jedinou chybu vidím v tom, že to bylo tak zpropadeně krátký!! Na takhle hutnou atmosféru jen tak nezapomenu. Bravo. Vím, že celej tenhle komentář je snůška nesrozumitelnejch blábolů, ale ten film ve mně jednoduše zanechal tolik dojmů a pocitů, že z toho budu ještě pěknou chvíli jelen. Opravdu v nejmenším nelituji času stráveného při sledování Butterfly Effectu, narozdíl od Walker Texas Rangera.

Hlava-22

Hlava-22 (1970)

Povinnost pro čtenáře knihy! A pro ostatní taky... Ale spíš pro ty, kdo tu knihu četli... I když... Každopádně je to výborný film! Ale opravdu to chce mít alespoň základní ponětí o čem ta kniha je a hlavně jak je napsaná... Dobrý film! Všem doporučuji! Yossarian rulez!