Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Fantasy
  • Komedie
  • Krimi

Recenze (93)

plakát

Rychle a zběsile 10 (2023) 

Takovou blbost jsem dlouho neviděl. Série Rychle a zběsile se až do osmého dílu tvářila v rámci možností relativně seriozně, ale poslední dva díly jsou opravdu úlet. Kupodivu, ale musím říct. že u desítky jsem se skvěle bavil. Bavil jsem se naprosto nesmyslnou a přepálenou akcí, opravdu cringe dialogy a tím jak většina herců v čele s Momoou si z celé téhle série dělá prostě legraci. Do toho zástup sexy hereček(Theron, Rodriguez, Emmanuel, Brewster, Larson, Melchior) a naprosto šílený záporák a já musím říct, že jsem si to užil víc jak druhého Avatara. Na pokračování jsem fakt zvědavej.

plakát

Avatar: The Way of Water (2022) 

Po 13 letech od skvělé jedničky přichází James Cameron s druhým dílem Avatara a upřímně já čekal mnohem víc. Cameron sice posouvá digitální technologii zase o kousek dál, a tak The Way of Water vypadá na pohled opravdu nádherně, ale nic moc jiného prakticky nenabízí. Příběh je podobný jako u původního filmu, akorát už ne tak úderný, hudbu ani moc nebudete vnímat a postavy jsou chabě rozpracované. Ani akce mě moc nedokázala strhnout, závěrečné bitvě v jedničce se nevyrovná. Vypadá to sice krásně, ale je to jaksi bez duše a emocí a to je na jeden z nejočekávanějších filmů poslední desetiletky prostě málo.

plakát

Avatar (2009) 

James Cameron všem ukázal jak se dělá pořádný blockbuster a také to, že je králem moderních technologií. Revoluční film s perfektní vizuální stránkou, hudbou, obehraným, ale úderným dějem a s trochou ekologického poselství. Toto dobrodružství na Pandoře budete milovat.

plakát

Tři mušketýři: D'Artagnan (2023) 

Nečekaně povedená adaptace Dumasova slavného románu s vynikající atmosférou, herci a s několika nápaditými akčními sekvencemi. Viděl jsem několik adaptací, ale tato mi přijde zdaleka nejnapínavější a s nejlepší Milady de Winter v podání tajemné Evy Green. Natěšenost na druhou část je značná.

plakát

Pavoučí teror (2002) 

Hrozná béčková až céčková hloupost s digitálními pavouky, ale kupodivu docela zábavná. Právě to, že se film nebere vůbec vážně z něj dělá sympatickou koňinu. Takže když tuny přerostlých pavouků začnou terorizovat město, usmívate se od ucha k uchu. Do toho sexy milf Kari Wuhrer s brokovnicí a jedna z prvních rolí mladičké krásky Scarlett Johansson a máte o zábavu na jeden podzimní večer postaráno.

plakát

Black Widow (2021) 

Klasický spotřební produkt od Marvelu, na který chvíli po zhlédnutí zapomenete. Sólovka Black Widow přišla velmi pozdě, ale i tak slibovala slušnou podívanou. První půlhodina je opravdu vydařená, má skvělou zemitou akci a vynikající úvodní intro. Bohužel poté se to zvrhne v obyčejný popcorn s vtípky a naprosto nevyužitým záporákem. Scarlett je sice stále sexy a kamera několikrát hezky zabere její super pozadí, ale připadá mi, že už ji to moc nebaví. Zajímavější postavou je Jelena v podání čím dál lepší Florence Pugh, ale ani ta a ani milf Rachel Weisz nemohou tuhle slátaninu zachránit. Velké zklamání. (PS: Rád by jsem viděl Black Widow natočenou podobně jako filmy Rudá volavka nebo Atomic Blonde, kde bude Nataša zabíjet, svádět, dělat podrazy a celé to bude erko).

plakát

Myši patří do nebe (2021) 

Jeden z vrcholů současné české animované tvorby. Parádní loutkařská animace a příběh, který potěší jak děti, tak i dospělé. A v závěru snímku si myslím, že hlavně dospělým divákům slza ukápne.

plakát

Deep Water (2022) 

Snímek Deep Water sliboval erotický thriller od režiséra Lolity nebo 9 a 1/2 týdne v hlavní roli s asi nejvíce sexy ženou současného filmového plátna Anou de Armas. Co by se na tom mohlo pokazit? Vlastně nejvíc to, že to vlastně není ani moc thriller ani erotický a chvílemi je to slušná nuda. Affleck hraje dost prkenně a Ana je tady taková kurvička, že by jste ji nejraději pořádně dali na zadek. Ale i přes unylý děj se na to docela slušně dívá a kamera a hudba jsou povedené. Zkrátka taková jednohubka především pro fanoušky půvabů Any de Armas.

plakát

Princezna D. (2021) 

Fantastická Kristen Stewart a silně depresivní atmosféra v jinak prázdném a ne moc zajímavém snímku. Princezna Diana Spencer by si k 25 výročí jejího tragického úmrtí zasloužila o něco lepší film.

plakát

Duna (2021) 

Velkolepá adaptace Herbertova románu je určitě hodně kvalitním filmem, ale není strhující. Fantastický vizuál, hudba, kamera, režie vše na špičkové úrovni. Příběh to má zajímavý a do budoucna slibuje velké věci, ale v tomto filmu se toho tolik nestane. Celé je to jako dlouhý pilot nějakého seriálu s obrovským rozpočtem. Jestli se Duna nakonec bude moct řadit vedle takových filmových sérií jako Pán Prstenů, Matrix nebo Star Wars ukáže až čas. Výborně natočený velkofilm, z kterého, ale zase tak extrémně nadšený nejsem.