Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Krátkometrážní
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Akční

Recenze (1 593)

plakát

Špatnej polda (2009) 

Po delší době si Cage zahrál v lepším filmu.

plakát

Náhradníci (2009) 

Jonathan Mostow natočil další průměrnou nelogickou pitomost. Vůbec nesouhlasim s tím co je nám divákům v naprosto předvídatelném a základním scénáři předkládáno a vlastně mě to vůbec ničím nezaujalo. Ve vzdálené budoucnosti jezdí normálníma autama a používají flash disky. Takových blbostí je tam celá hromada. Další snímek, který můžu směle zařadit na tu hromadu už dávno vyšumělých filmů.

plakát

Adios Django (1966) 

Ač to podle názvu vypadá na pokračování Djanga, není tomu tak. Jedná se o úplně jiný příběh ale zabavit se u toho i tak dalo dobře a to i přes to, že Django ze stejného roku se mi líbil o něco více.

plakát

Insider: Muž, který věděl příliš mnoho (1999) 

Nenudící snímek hlavně díky herecky skvělému Al Pacinovi, řemeslně zvládnuté režii Michaela Manna a chytrému scénáři. Škoda že snímek negraduje, nevnesl něco vyloženě zajímavého, ničím nepřekvapil a působí trochu roztahaně. Přesto se však jedná o zajímavý počin. Lepší tři hvězdy, 65%

plakát

Poslední týden (2008) 

Klasický doják který ve mě žádné pocity nevyvolal a u kterého mi vadil hlas vypravěče, k tomu ještě musel vyprávět v nesympatické třetí osobě. Neustále mi vadila pořád opakujicí se otázka, co bych udělal kdybych měl den, týden nebo měsíc života. Proč bych měl dělat něco jiného než doposud? Nic se stejně nezmění. Jako kdyby na tom záleželo jestli člověk zemře zítra nebo za x let. Takové blafy já fakt nežeru.

plakát

Cesta do Ameriky (1988) 

Tak tohle mi vůbec nesedlo. Už u námětu se mi ukázaly pochyby a když ještě k tomu přišlo zjištění že tam bude hrát Eddie Murphy, začal jsem se opravdu bát. Ukázalo se že bylo proč. Když jsem to viděl ještě bez humoru s nalajnovanými dialogy, bylo vše najednou ztraceno.

plakát

Tron (1982) 

Tron je názornou ukázkou jak začínala počítačová grafika. Bohužel mě snímek ve větší míře nezaujal. V brzké době přijde pokračování s názvem Tron Legacy a my uvidíme ten grafický pokrok za 28 let.

plakát

Závrať (2009) 

První půle byla ještě celkem koukatelná, ale pouze díky krásné přírodě, na kterou je opravdu radost pohledět. Jinak tu najdeme slabší režijní a kamerovou stránku bez atmosféry, nesympatický herce kterým herectví asi nic neříká v čele s naprosto primitivním scénářem. V půli druhé, kdy snímek přechází do hororového kabátku se ale vše zvrtlo a najednou mě to úplně přestalo bavit. K čemu mi jsou postavy s problémy, když se o ně vůbec nebojim a jsou mi naprosto ukradené? Hvězda za přírodní scénérie v první půli, víc si snímek nezaslouží.

plakát

Hombre (1967) 

Klasický western z pohledu Johna Russella, jehož dvojí původ mu poskytuje zvláštní vhled na rasové předsudky. [6,5/10] (20th Century Fox, Hombre Productions) (Barevný /// Produkce: Irving Ravetch, Martin Ritt /// Scénář: Irving Ravetch, Elmore Leonard, Harriet Frank Jr. podle románu Elmora Leonarda /// Kamera: James Wong Howe /// Hudba: David Rose) [1001 FILMŮ, KTERÉ MUSÍTE VIDĚT, NEŽ UMŘETE]

plakát

Avatar (2009) 

Na mé první 3D kino jsem si musel zpočátku zvyknout, potom mě to ale vtáhlo do děje. Sice po některých kamerových záběrech v prostoru na mě chvílema začala doléhat trocha nevolnosti, (naštěstí jsem celý den nic nejedl) změna do jiné lokality však tento pocit zase odbourávala. Avatar má sice jednoduší příběh, je však technicky vypiplaný a zasazený ve velikém světě naplněným životem. 80%8/10