Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (138)

plakát

Jak byl dobyt Západ (1962) 

Řekl bych, že je docela podstatné být na film správně nalaďen. Některé kritiky docela chápu. Film je natočen atypicky žánrově, namísto přestřelek anebo klasicky vystavěného příběhu se nám vypráví freska, kde středobodem není postava nýbrž rodina, a kde se občas režisér příliš nezatěžuje s dovysvětlováním některých scén s ohledem na časové skoky. Občasné výtky se týkají času ztráveného některých hvězd před kamerou, na druhou stranu lze se na to dívat i optikou "z půlky plného půllitru", kde jinde lze vidět takovou nálož hvězd pohromadě v jednom filmu. A prímární je zde příběh dobývání západu, nové země, její nenávratnou proměnu a sledování osudů lidí, kteří byli toho součástí. Samostanou kapitolou je technická stránka věci, natáčení na speciální kameru se třemi objektivy (Cinerama), zde se můžeme bavit o vizionářství, díky které film dosáhl úžasné hloubky a čistoty obrazu a i na dnešní poměry bezkonkurenční širokoúhlosti. Opravdu se jedná o pohlazení po duši a i díky tomu dokážu přimhouřit oko.

plakát

Hrozba smrti (2024) 

Ten přelom osmdesátek a devadesátek je z toho cítit na sto honů. A i kdyz je to v zásadě příjemný závan minulosti, nic to nemění na tom, že je tenhle film sprostá jednohubka. McGregor jako esence čerstvého vzduchu, ale nebýt hypeu okolo jeho filmového debutu, tolik by se to neřešilo. I tak doporučuju.

plakát

Yellowstone - I Killed a Man Today (2020) (epizoda) 

Závěrečný dialog Kostnera s dcerou mi způsobil solidní zimomriavky. Raději o něj přijdu než abych porušil slib. Amen

plakát

Krematorium - Strejda Jirka (2024) (epizoda) 

Neviděl bych to nijak dramaticky, co se týče kritiky. Jako odpočinková jednohubka příjemný, esence Addams family a Čuba v umírněné poloze, která mi osobně nepřijde tak protivná jako jeho klasický projev. Ještě bych tam šoupnul Kaisera, ten by to ještě zvedl, ale to je jen zbožné přání.

plakát

Babica vs. Sapík (2015) (pořad) 

Jirko, toe vono, poej se na to. Chimmimuri a vypíčená zeleninka. Nejlepší díly když má Sapa vypité. Guilty preasure jako prase.

plakát

The Last of Us - Nakažení (2023) (epizoda) 

I přes nespornou řemeslnou zručnost dávám tímhle dílem seriálu definitivní vale. Stokrát viděné, nezajímavé, točené na jistotu bez originality.

plakát

Sicario 2: Soldado (2018) 

Pro mě stejně kvalitní jako fantastická jednička. Sic změna režiséra, autora mýtické Subbury, s připočtem faktu, že pokračování bylo uchopeno skrze postavy Brolina a Del Tora a upozadění ženského motivu, ale dle mého správný směr. Úvodní scény v kině vyvolaly opravdu stísněný zážitek podpořený skvělou hudbou a kamerou. Co se týče zmíněných herců, věnovat superlativy je házení hrách na zeď, opravdu chemie a charisma z jejich projevů čiší. Co se týče scénáře, který je občas podroben menší kritice, a jeho vyústění já bych neměl námitek, i přes fakt, že uzavřenější příběh by působil úderněji. V součtu si ale myslím, že jde o podceněný film.

plakát

Neslýchané: Problémové dítě Jake Paul (2023) 

Stručně a koukatelně natočený medailon o prozatímní cestě komedianta a profesionálního boxera Jakea Paula. Pro mě zajímavé hlavně pasáže předAskrenovské, jelikož jsem o jeho viralní tvorbě neměl žádný šajn. Ať už si o jeho zápasech, spojené s kontroverzemi a celkem slušným odporem široké divácké obce, myslíte cokoli, nemůžete pominout fakt, že si vytvořil svou vlastní scénu. Takže jak je řečeno v dokumentu, je to velmi schopnej promotér.

plakát

Vyšehrad: Fylm (2022) 

Lavi je týpek. Nebo Štáfek je týpek? Spíš to druhé. Tohle dílko si piplal roky. A právě toto ho dělí od zbytku domácí produkce za dlouhé roky. (Jo roky) Samozřejmě kdo chce psa bít tak tady bude mít holí na výběr, ale já jsem přesvědčen, že o tomhle to není.  PS: tipují druhý díl 2025