Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Pohádka

Recenze (7)

plakát

Osm hrozných (2015) 

Asi nejhorší tarantinovka, ovšem i tak velmi dobrý film. Samuel L. Jackson jako vždy kraloval, doprovázený úžasnou hudbou Morriconeho. I pomalá první polovina mi dobře utekla, jen konec ki přišel hodně odfláknutý.

plakát

Chalupa (2020) 

Kamera, atmosféra, zpracování - výborné. Atmosféra se tady bohužel zadrhává, protože není čas ji vybudovat - o dvacet minut delší stopáž by snímku jen prospěla. Dobové záběry byly super, jen s filmem neměly žádnou spojitost (nebo jsem ji nezaznamenal), a tak tam byly asi jen "pro efekt". Výkony hlavních představitelů působí věrohodně, což je u hororu jenom dobře.

plakát

Peťajn (2014) (seriál) 

Několikavteřinové gagy, které nepostrádají vtipnost, nápad ani provedení.

plakát

Osvícení (1980) 

Moje první zkušenost s hororem, a hned takhle pompézní. Jak je už známo, Kubrick si vyhrává s každým záběrem, a ani Osvícení není výjimkou. Dokonale postavená kamera zabírající prázdné, mrazivě působící chodby dává filmu ještě lepší zážitek. Další aspekt, který dává filmu více děsivosti je hudba, u které nevíte, co se v další scéně stane a dokonale umocňuje pocit izolace. Nesmím zapomenout na herce, kde hlavní "trojka" ze sebe vydává opravdu všechno a díky něm je film tak kultovní.

plakát

Krotitelé duchů (1984) 

Docela mě mrzí, že moje první setkání s touto filmovou legendou bylo až teď, protože už naprosto chápu, proč je ústřední píseň filmu tak známá a logo samotných Ghostbusters tak legendární. Protože je tenhle film prostě pecka! Čas se na něm nepodepsal ani trochu, i dnes dokáže pořádně zabavit, i když například pes utíkající městem je z hlediska efektů bolest, tak "slizoun" mi vytřel zrak, na rok 1984 je to paráda. Filmu excelují Murray a Weaver, ale ani zbytek krotitelské party nezaostává a všichni ostatní podávají parádní výkon. A na Danina souseda budu vzpomínat ještě hodně dlouho :)

plakát

Nespoutaný Django (2012) 

Hodně zábavná a dějově nejpřístupnější tarantinovka z těch, co jsem zatím viděl. Krvavé, brutální, nekompromisní, zábavné... A mohl bych pokračovat. Waltz mě opět utvrzuje v tom, jak je výjimečný. Scény s Ku-klux-klanem nebo když DiCaprio rozbíjí lebku kladivem jsou dokonalé.