Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (349)

plakát

Delikatesy (1991) 

Asi je chyba ve mě, a neměl jsem to správné nalazení, ale byla to hovadina...

plakát

Avatar (2009) 

Úspěšně jsem zmodral, byl Avatarizován, podlehl kultu, et cetera, et cetera... Prostě ÚŽASNÉÉÉ!!! Mám li říct něco smysluplného, tak že ten iflm je sám velikým avatarem do kterého se divák převtěluje. A nikdo nechce pryč.

plakát

Kwaidan (1964) 

Dojem trochu rozpačitý, 3 a 1/2*.

plakát

Sny Akiry Kurosawy (1990) 

Povídky jsou věrny svému názvu a diváka zavedou do úchvatného světa japonských představ a mytologie (Opět jsem si při sledování uvědomil, co mám na Zemi vycházejícího slunce tak rád), úchvatného vesmíru, plného nevšedních obrazů a zjevení. Bohužel v posledních třech povídkách na snovosti ubývá a zvrhávají se trochu v prvoplánový apel, který je nejexplicitněji vyjádřen v té závěrečné. V mých očích tím dost ztrácí, avšak celkové vyznění filmu a dojem, který ve mě zanechal, je jednoznačně kladný.

plakát

Marketa Lazarová (1967) 

Markéta člověka utluče. Řeže do něj s razancí a prudkostí bojovníka v celoplechové zbroji, nedává mu prostor, žádnou jinou možnost než přijmout a ponořit se. A s milostí boží pak přežít.

plakát

Sedmá pečeť (1957) 

Tenhle film mě hluboce zasáhl. Nepřipadá mi nijak zvlášť pesimistický, putování rytíře Blocka je naopak úžasnou freskou lidských životů, vyjadřující nesmírnou naději. A proto ho mám tak rád...

plakát

Hannah Montana (2009) 

Pardon pánové a dámy, ale já se výborně bavil!!! :-D