Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Zajímavosti k filmům (16)

Tak to chodí

Tak to chodí (2003)

Ve filmu hrají tři generace Douglasových: Kirk, Michael a Cameron. I na stříbrném plátně mají stejný příbuzenský poměr jako ve skutečnosti, tj. otec, syn a vnuk.

Letopisy Narnie: Princ Kaspian

Letopisy Narnie: Princ Kaspian (2008)

Meče vojáků krále Miraze (Sergio Castellito) byly vyrobeny z umělé hmoty vynalezené v Kanadě. Stejnou hmotou se kupříkladu lepí tepelná izolace na raketoplány. Zásah takovou zbraní je sice stejně bolestivý jako zásah duralovou replikou, avšak kvůli pojišťovně muselo být vše, co přišlo do kontaktu s herci, z plastu.

Letopisy Narnie: Princ Kaspian

Letopisy Narnie: Princ Kaspian (2008)

Bojová choreografie a návrhy zbrojí pochází od české agentury A.R.G.O. Zbroje i zbraně jsou k vidění ve zbrojnici na Housově mlýně v Táboře.

Johanka z Arku

Johanka z Arku (1999)

Dalším místem, kde se film u nás natáčel, byla jihočeská ves Dobronice, kde je narozdíl od Slezké Harty opevnění stále k vidění.

Inujaša - Season 1

Inujaša - Season 1 (2000) (série)

Hlavní záporák Naraku vystupuje zabalený v kožešině pravděpodobně proto, že tvůrci jej zamýšleli co nejodpornějšího. Japonské mentalitě se totiž hnusý kožešiny a jiné materiály původem ze zvířat, protože jsou šintoismem pokládány za "nečisté". Řezníci, lékaři apod. byli proto dříve nedotknutelní, protože s těmito materiály manipulovali. Za šógunátu Tokugawa dokonce nebyli zahrnuti do společenského žebříčku, kde měl každý striktně danou pozici.

Já, legenda

Já, legenda (2007)

Na dveřích Nevilleovy (Will Smith) ledničky visí obálka "The Times" s jeho fotkou.

Johanka z Arku

Johanka z Arku (1999)

Film se mimo jiné natáčel i v okolí přehrady Slezká Harta, kde vyrostly kulisy Orleánu. Filmaři bohužel po natáčení všechny rozebrali a tak po nich dnes není ani stopy.

Zítřek nikdy neumírá

Zítřek nikdy neumírá (1997)

V jedné scéně hodlá Bond (Pierce Brosnan) psát na čínském počítači, ke kterému je připojena klasická klávesnice, na níž je pouze latinka nahrazená kandži znaky. Vzhledem k počtu znaků v této abecedě (minimální znalost je 3000 symbolů) jde o holý nesmysl.

Mongol - Čingischán

Mongol - Čingischán (2007)

Od tohoto fenomenálního vojevůdce prý může odvozovat svůj původ každý dvoustý člověk.

Knight Rider

Knight Rider (1982) (seriál)

Pozorný divák si může v nejednom díle všimnout nájezdové rampy, když auto skáče.

Ztraceni

Ztraceni (2004) (seriál)

Logo nadace Dharma je tvořeno čínskými hexagramy I-ťing, které vystihují základní matérie světa - oheň, vodu, hory, močál...

Kill Bill

Kill Bill (2003)

Hattori Hanzó byl skutečná historická postava. Šlo o vůdce nindžů z Iga, přezdívaného Ďábelský Hanzó. Je pohřben je v Tokiu, na pozemku chrámu Seinendži, v němž uchovávají jeho kopí. Hattori Hanzo (Sonny Chiba) z Kill Bill má podle Tarantina být jeho potomkem.

Princezna Mononoke

Princezna Mononoke (1997)

Čapka, kterou nosí v závěru paní Eboši, se také tak nazývá.

Reklama