Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (39)

plakát

Slova (2012) 

zajimava filmova matrjoska (pribeh v pribehu v pribehu) s vybornym soundtrackem!

plakát

Hunger Games (2012) 

Na 12ti hodinovem letu do Japonska jsem shledla za sebou pet (pro me novych) filmu. Prometheus, na ktereho jsem se tesila nejvic, jako prvni v poradi...Nuda, nuda, tezka sed. Hunger Games, o kterem jsem nevedela vubec nic, jako treti. Uz mi bohuzel davno neni -nact, ale dostalo me to. Opravdu. Ramcove jde o stale stejny koncept jako napriklad vyse zminovany Prometheus, nebo napriklad Kostka, vsichni Vetrelci, nebo – jak mi prave doslo- moje oblibena episoda Doctora Who the Waters of Mars... Vykresleni jinych svetu, nejaka ta citova interakce hlavnich hrdinu, na zacatku je predstavena skupina lidi a divak pak uz jen sleduje, kdo bude jakym originalnim zpusobem sprovozen ze sveta a kdo nakonec prezije, jestli vubec nekdo… Hunger Games maji vsechno a ve spravnem pomeru: silny pribeh s dobrymi herci, napeti a zajimave zpracovani. A taky uzasny soundtrack (hlavne Rue’s farewell). Proste me to dostalo. Hned jsem si stahla knizku a tesim se na filmove pokracovani pristi rok.

plakát

Torchwood (2006) (seriál) 

Podle me o dost lepsi podivana nez Doctor Who, hlavne diky rozpracovanym charakterum a jejich vzajemne interakci. Prvni serie trochu divocejsi, ale druha a treti rada naprosta spicka. Ctvrta serie ok, ale uz trochu moc ‘gay’ a bez Amiku by to proste bylo lepsi. Nejlepsi dily 2.3, 2.12., 3.2, 3.3.

plakát

Další rok (2010) 

Taky jsem si vzdycky prala poridit si "male cervene" auto, ale jinak je 'teticka' Mary trubka na n-tou.

plakát

Single Man (2009) 

Filmarina s velkym F. Dobre vystihnuta atmosfera 60tych let, perfektni strih, kamera, barvy, hudba a k tomu vsemu excelentni Colin Firth. Vlastne je to skvely film pro damy, protoze se tam vyskytuje spoustu hezkych hochu :-). Jedine, co mi brani dat plne hodnoceni, je fakt, ze jsem se behem filmu asi 3x podivala na hodinky a taky zbytecne dlouha scena s Julianne Moore.

plakát

Avatar (2009) 

Pomoooc! Prave jsem zjistila, ze jsem castecne 3-D barvoslepa ! Po shlednuti filmu v 3D jsem si vymenovali zazitky a ja si postezovala na lzive plakaty s MODRYM Avatarem, kdyz vlastne byli SEDI. Az kdyz na me vsichni hledeli, jak na (modre) zjeveni, tak mi doslo, ze chyba neni v projekci, ale na mem ’prijimaci’. Nastesti jen modra, ostatni barvy jsem videla v pohode… Ale i SEDY Na’vi lid a se mi docela zamlouval a na Pandoru chci na dovolenou!

plakát

O' Horten (2007) 

Zeleznicarska poetika a jemny humor ve filmu s vaznym zivotnim tematem (odchod do duchodu). Zase jsem si jednou pripomnela, ze mam slabost pro severske filmy a ze bych se jim mela v budoucnu vic venovat. Tenhle film prekvapive konci ***pozor spoiler*** na Skandinavce hodne netradicnim (ale jinak klasickym provarenym) happyendem. A ta hudba! Pry “Kaada.no”, tak se jim hned jdu mrknout na zoubek. Tenhle soundtrack musim mit!!!

plakát

Mamma Mia! (2008) odpad!

Boze muj! Posouvala jsem dej dopredu ve vsech pripadech, kdy se zacalo zpivat, tudiz mi trvalo necelou hodinku, abych tu hruzu shledla celou - a to mam, resp. mela jsem, ABBU docela rada. Co rict na svou obhajobu: mam horecku pres 39st, nemuzu usnout a je 3:30 rano - ta spravna chvile na filmy, ktere jsou v kompu odlozene presne pro podobne pripady. Akorat se bojim, ze jakmile zase zacnu myslet jasne, tak hlavne nepochopim, proc jsem proboha za celou dobu nenasla ten krizek vpravo nahore, ktery se Win player vypina.

plakát

Proboha! (2008) 

Hm. Cekala jsem trochu subtilnejsi rozbor lidske potreby v neco verit a vysla z toho fanaticka obhajoba ‘nabozenstvi’ ateismu. Sice to je docela zabavny a lidskou naivitou zarazejici dokument, ale jeho jedinou naplni jsou nekonecne jednotvarne variace na tema “udelame ze vsech vericich blbce, protoze ‘verit’ je prece nebetycna blbost“.

plakát

Italské prázdniny (2003) 

Vydrzela jsem se divat az do konce, jenom nevim, jestli na to mam byt hrda nebo se stydet ;-). Davam jednu hvezdicku za prozreni, ze jmeno Lizzie je vlastne Elisabeth, tedy vlastne Alzbeta a tudiz take Izabela. A hnedovlasa italska Betuska vypadala lip nez blondata americka Betuska (oboje Hillary Duff).