Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Sci-Fi

Recenze (121)

plakát

Pražákům, těm je hej (1990) 

09.06.2008: Naprosto stěžejní český hudební film, popisující hnus minulé doby z pohledu jedné z nejoriginálnějších českých kapel osobitým dadistickým stylem.

plakát

Osudový dotek (2004) 

09.06.2008: Tohle určitě není film na pozdní večer, nejde po tom usnout, v hlavě probíhá ohromná spousta myšlenek, které se snaží srovnat se. Je to divoká jízda plná příčin a důsledků, prostě tobogán časovými dimenzemi. Super.

plakát

U mě dobrý (2008) 

09.06.2008: Opět zajímavý, technicky skvělý film, který ale nepůsobí moc celistvě. Zase, stejně jako "Kráska v nesnázích", nebo "Medvídek", je to podivná vystřihovánka u které máte pocit, že tam stěžejní scény chybějí. Koukat na to bylo spíš jako koukat na obrázek krajiny, kde jede vozka na koni: vidíte výjev, ale necítíte se součástí děje, ani nesoucítíte s žádnou z postav. To, co předvedl Hřebejk třeba v opomíjeném "Musíme si pomáhat" tu chybí, ten prožitek s postavou. Takhle to působí jenom jako hezká, pěkně natočená, ale zapomenutelná dvouhodinovka.

plakát

Špatná výchova (2004) 

09. 05. 2007: Tohle je zase jeden z těch filmů, které nemá cenu hodnotit normálním způsobem. Je to o tolik výš než běžná produkce, že se na to snad ani nevztahuje běžná hodnotící škála. Ze všecho doslova čpí režisérská, scénáristická i technická nadřazenost. Byl jsem fakt nadčenej.

plakát

Vítejte v džungli (2003) 

09. 05. 2007: Takové standartní, zabavilo mě to (nikoliv pobavilo), ale podruhé na to koukat nechci. To třeba takový Walking Tall je mnohem víc dobrý, abych tak řekl...

plakát

800 kulek (2002) 

09. 05. 2007: Tvůrci si očividně nebrali vůbec servítky... Moc se mi to líbilo. Samozřejmě konec nic moc, ovšem jinak jsem se dloouho tak dobře nepobavil, aniž bych to vlastně čekal (na film jsem přepnul náhodou, když začínal a nechal jsem ho tam v domnění, že se jedná o Kapsy plné dynamitu...).

plakát

Bitva o Midway (1976) 

06. 05. 2007: Naprosto strhující rekonstrukce, která i přes svou délku ani chvíli nenudí. Okrajové motivy jsou zakomponovány citlivě, takže nemusíte snášet sálodlouhé dialogy na téma láska, jako třeba v Pearl Harboru, který tomuhle, i přes hezčí "look", nesahá ani po kotníky.

plakát

Jako pavouk (2001) 

06. 05. 2007: Po shlédnutí filmu jsem si řekl, že si knížku asi nepůjčím (i když jinak mám od Pattersona přečteno mnoho). Nicméně po přečtení komentářů to nakonec asi zkusím. Tady se mi líbil akorát Morgan Freeman a to, že v souladu s předlohou jezdí ve "stařičkém Porsche". Koukat se na to dalo, ovšem poslední půlhodinu jsem hodně často koukal na hodiny...

plakát

Knoflíková válka (1994) 

28. 4. 2007: Začnu asi tím, že originální Knoflíková válka (překlad Eva Bezděková, 1968) je asi moje nejoblíbenější knížka. Přesto se dá říct, že tenhle film se mi líbil. Bylo vidět, že režisér má knížku rád taky. Ani mi moc nevadilo, že je to celé přesunuté do Irska a jezdí tam auta. Moc se tam ale nemluvilo sprostě, což je pro mě jedno z největších kouzel originálu. Na druhou stranu jiné změny, jako například proměna učitele v supersympaťáka, který se zvláštním způsobem vymezil od zbytku dospělého póvlu, jsou příjemné. Je to rozhodně nadprůměrný film, takže asi tak, no...

plakát

Prázdniny pana Beana (2007) odpad!

12. 04. 2007: Ohodnotím to i přes to, že jsem to samým zhnusením nedokoukal. Chápu producenty, že chtějí vydělat na zavedeném jménu, ale nedokážu pochopit, proč se zaopatřený Rowan Atkinson pustil do takové sračky. Nebylo to ani moc vtipné, dokonce to bylo horší, než první film.