Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (162)

plakát

Helena (2012) (seriál) 

Bez děje, vtipných dialogů a výrazných charakterů se sitcom nedá dělat. Humor nelze stavět jen na omezenosti postav. Oceňuji snahu.

plakát

V peřině (2011) 

Mám rád dětské filmy, například Ať žijí duchové, ale tohle nemá hlavu, ani patu.

plakát

Život je ples (2012) (seriál) 

Seriál o seniorech? Jasně! Ale tohle je o všem a o ničem. Chtělo by to nějakou zásadní linku kolem domova důchodců. *Update: Ještě jsem viděl poslední dva díly, které byly o hodně lepší, a docela mě chytly. Najednou to někam mířilo. Častým problémem českých seriálů je postupná gradace. Přitom pilotní díl rozhoduje, jak divák sérii přijme. To je škoda.

plakát

Hasiči (2010) (TV film) 

Škoda že ten seriál nakonec nenatočili. Hasiči slibují emoce a napětí. A mají dobře vystavěný děj. Samozřejmě je to televizní seriál, nemůžeme čekat filmovou výpravu.

plakát

Anton Špelec, ostrostřelec (1932) 

Dlouho jsem se tak nezasmál. Prostě skvělé... Když si člověk představí, že tahle komedie vznikla jen 6 let poté, co Buster Keaton natočil Friga na mašině.

plakát

Kuky se vrací (2010) 

Scénář nedotažený, zpracování hezké, originální a zajímavé. Velmi nerad to přiznávám, ale z filmu ve mně zůstalo zvláštní prázdno. A ten konec? Proč bezdomáče nehrál Zdeněk Svěrák?:-)

plakát

Dívka na koštěti (1971) 

Stará dobrá filmařina, která nechtěla ohromit, ale pobavit. A povedlo se jí to náramně. Je hezké uvědomovat si při jejím sledování, jak ve scénáři všechno hezky zapadá do sebe. Akorát nevím, jak Saxana na konci přesvědčila esenbáky, aby jí začali pomáhat.

plakát

Expozitura (2009) (seriál) 

Seriál má prvním dílem především upoutat, vzbudit zvědavost, jak to celé dopadne, nabudit. Polopatické představování postav, vysvětlování, povídání do kamery, střih časových rovin a flashbacky jsou jen berličky, které spíš otupí. V dobře zaplaceném seriálu by podle mého měl mluvit spíš obraz a konání postav než vypravěčka. Ale jinak je Expozitura významný krok kupředu v naší seriálové tvorbě. I co se týká technické stránky.

plakát

Život Briana (1979) 

I pro věřícího neuvěřitelné:-)

plakát

Scary Movie 4 (2006) 

Místy je to příšernej film, jeho děj se rozpadá jako domek z karet. Ale nemůžu ho zatratit, když jsem kvůli němu dostal několikrát záchvat smíchu, to bych byl pokrytec.