Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Horor
  • Sci-Fi

Oblíbené filmy (10)

1922

1922 (2017)

Ze začátku trochu delší rozjezd, který však nenudí a zdárně vykresluje celou rodinu Jamesových žijících na odlehlé farmě daleko od města. Prostředí tedy typicky hororové, postavy mě už od začátku bavily a když se pak něco začalo dít, měl jsem o ně strach. Tedy jednoduchý film s mrazivou atmoférou a uvěřitelnými postavami. Co chtít od hororu víc? Působil na mě jak měl a jedná se tak o velmi slušnou adaptaci Kingové předlohy, samozřejmě porovnáváme-li pouze s konkurencí tohoto století.

Rommel

Rommel (2012)

Postupný pád legendární Pouštní lišky z nacistického chodníku slávy, její počínající pochybnosti ohledně fuhrera a osudu říše obecně až po její smrt. Dozvíme se ve filmu nějaké nové informace? Ano. Je jich hodně? Ani ne, ale to nevadí. Film krásně ukazuje děsivou sílu propagandy pod taktovkou Josepha Goebbelse, kdy Rommel dobude Tobruk a udělá se z něj prakticky nezničitelný geniální generál, který však paradoxně o pár let později stojí před rozhodnutím, zda se dobrovolně zabít nebo dělat potíže a nechat se zastřelit. Jedná se tedy o silný příběh, za mě velice slušně zpracovaný, postava Rommela je možná trochu idealizovaná, možná taky ne, nevím, já ho neznal, ale jak mi kdysi řekl jeden čaroděj: ,,Každý dobrý příběh si zaslouží vylepšení," takže jsem s tím v pohodě. Super herecké výkony, vůdce tedy nevypadá zas tak věrně předloze, na druhou stranu to vypadá málokdy, takže přes to taky přejdu. Jinak super atmosféra, hezké uniformy, herecké výkony a charisma hlavní postavy. Doporučuji.

Konference ve Wannsee

Konference ve Wannsee (2001)

Historická událost, o které jsme se navzdory její důležitosti nikdy ve škole neučili. Sledujeme zde schůzku hlavních organizátorů holocaustu, potažmo norimberských zákonů, kteří se sešli, aby si nad trochou dobrého jídla a čaje přátelsky a antisemitisticky popovídali. Schůzce předsedá Heydrich, účastní se však také Roland Freisler, tuším nejvyšší nacistický soudce a nakonec myslitel, pokud jde o probíranou otázku, Adolf Eichmann. Ostatní postavy, přiznám se, mi nic neříkaly a ony toho vlastně moc neříkaly ani v samotném filmu, takže to ničemu nevadí. Sledujeme tedy hodinu a půl nacisty rozebírat danou tématiku, hádají se, nesouhlasí spolu, avšak nakonec dojde víceméně ke shodě a zase se zpět snese přátelská atmosféra, lidé se rozejdou a jdou vesele stavět auschwitzy.Film navzdory na pohled jednoduchému ději rozebírá relativně složitou tematiku, obsahuje hodně emocí, vychytralosti, lží a především krásných uniforem, takže je nakonec zábava se na to dívat.