Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Horor
  • Krimi

Recenze (153)

plakát

Hunted (2020) 

Exploitation meets National Geographic. ZRUČNĚ a OSOBITĚ natočená, skvěle nacastovaná a těžko předvídatelná žánrovka s postupně opadajícím napětím zato však s ultraatmosférickou pasáží klub - dálnice - benzínka v úvodu.

plakát

To (2017) 

Je to tam! Ovšem až za sedmadvacet let vyjde další adaptace, chci jí desetihodinovou. S Mostem polibků, Stříbrňákem, kinem Aladin, Kenduskeag, Penobscot a všema těma kokainem vysypanýma cestičkama po Mistrově rozjíveným mozku (to je plus!), na kterých jsem visel svýma jiskrnýma očkama už jako patnáctiletej kluk. V překladu je toho poztráceno pořád moc.

plakát

Logan: Wolverine (2017) 

Opravdový. Tíživej Perfect World, kde nevídaná brutalita a levný, propocený lokace umocněj veškerou mezilidskou interakci i osudovost Jackmanovy postavy. Loganova poslední věta mě semlela podobně jako Rourkeův RamJam před lety ve Wrestlerovi.

plakát

Marilyn Manson - Coma White (1999) (hudební videoklip) 

Vizionář, kterej přespeedoval svoji dobu aspoň o dvacet let. I přes animální způsob žití, přemýšlivý texty, hudebně raw a klipy s vizuálem Tarsema Singh po pěti rokách na tvrdým fetu. Sedí mi i např. Eat Me, Drink Me, Coma White ze zbožnovaný éry Mechanical Animals je ale asi jeho největší peckou vůbec.

plakát

Brimstone (2016) 

Hypnoticky nasnímaný inferno o překvapivě menším množství postav v optice a stopáži rozmáchlé antiwesternové fresky. Průrazností to dává vzpomenou na Ravenous nebo cokoliv relevantního od Hillcoata, zároveň je ovšem Brimstone tématicky i symbolikou ambicioznější vyprávěnkou než je standart westernového revenge žánru. Povšechně uznávaná klasika z toho rozhodně nebude, stejně tak bych se filmu vyhnul jako večernímu překvapení k MDŽ, trvalou komunitu fanoušků tomu ale velmi přeju. Koolhoven má perfekcionismus Finchera.

plakát

Pustina (2016) (seriál) 

Ta dávkovaná pošahanost jednotlivejch charakterů mě na tom bavila nejvíc, takže, když se v posledních dvou epizodách děj zúžil a vystředil zejména na vyřešení případu, netáhlo mě to už tak jak by asi mělo. Stejně tak nemám pocit, že by ona velebená scénaristická uzavřenost dokázala důstojně ukončit všechny osudy, které nám zejména první polovinou rozmáchle servírovala. Tak jako tak, slyšet češtinu a vnímat neutěšený tuzemský reálie v kulisách takhle technicky a příběhově zvládnutýho počinu, je, navzdory uvedenému, zkrátka událost. „Tati.“

plakát

Sebevražedný oddíl (2016) 

Ani blízko, ani daleko. Ono vůbec přijít mnoho let po Nolanovi s až takhle vykleštěnou DC mrdkou, kor v momentě kdy potřebujete plnokrevnej prolog k další práci s celým universem, to už je kolosální fail. Důležitost a využití členů squad potažmo jejich schopností pro směřování děje je vyloženě naivní, až to evokuje třicet let starý filmy. Harley příjemně nepředvídatelná, Joker nepříjemně mělkej a největší peckař jednoznačně Boomerang. Spolehlivě odhodit pět plechovek od piva a zafrajeřit s gopro bumerankem z aliexpressu, to volá po sólovce!

plakát

Pěsti z kamene (2016) 

Nesympaticky obsazená fall and rise story s místy přehnaným vizuálem a instantní atmosférou Latinské Ameriky. Duránův život ovšem zajímavej. No más.

plakát

Vlak do Pusanu (2016) 

Ajznboňácká rychle-ty-dveře-zavři obyčejnost, která sice zhurta začne, ale po většinu stopáže se nikam nevyvíjí, takže se všechny vyvedené zombie prvky (asie, gore, frenetický tempo) spolehlivě okoukají. Snyder se už přes deset let pyšně bije v hruď .