Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Horor

Recenze (1 960)

plakát

Jeden den (2024) (seriál) 

Je to více než dekáda, co jsem viděl film, který se základá na stejné knížce a v paměti mi neutkvěl natolik, abych si tím seriál mohl zkazit. Příběh seriálové Emmy a Dextera mě docela bavil a vlastně se nedívím těm, kteří jeho sledování zvládli na jeden zátah. Dávkování epizody na jeden den každého roku je skvělý nápad a zrychlení v závěru dává smysl. Leo Woodall a Ambika Mod mi k sobě dobře pasovali a líbí se mi, že nehrajou postavy, které je snadné si oblíbit. K oběma je třeba najít si cestu, ale tak těžké to zase není a přidává to body autenticitě. Závěr emotivní a slušně zpracovaný. Tuhle minisérii jsem si užil.

plakát

Duna: Část druhá (2024) 

Whiteley, 10.3.2024 - Je to epický příběh, který je vážně dobré vidět na velkém plátně a se špičkovým zvukem. Ale možná tím, že je to hodně podobné, tak pokračování řadím o malý stupínek níž než ten první díl, který uchvátil. Tady už člověk tak nějak věděl, co očekávat a taky to dostal, což není něco ke ztěžování, jen tomu chybí ten wow faktor. Už tak hvězdné obsazení se rozrostlo ještě o hvězdy jako Florence Pugh nebo Austin Butler, i když i tak je ve 3 hodinách těžké najít dost prostoru pro všechny postavy. Je to špičková podívaná a jsem zvědav na to, jaké bude uzavření trilogie, které nás určitě za pár let čeká.

plakát

Nyad (2023) 

Mám rád inspirativní filmy, obzvlášť když se týkají sportu a jsou zaloužené na skutečné události, takže to se mnou Nyad neměl tak těžké. Navíc Annette Benning a Jodie Foster jsou skvělé herečky a užívají si to. Umanutost Diane nezná mezí a nelze jinak než ji obdivovat, i když bych ji za kamarádku asi jen těžko snášel, o to víc obdivu zaslouží také Bonnie a vlastně celý tým, který se s ní na tomhle snu podílí. Za mě skvěle a Netflix by měl v produkci takových filmů jen pokračovat.

plakát

Maestro (2023) 

Tady asi můžeme chválit Bradleyho Coopera a Carey Mulligan za jejich výkony a nutno dodat, že to bude zasloužené. Problém tohohle filmu pro mě bylo to, že jsem se u něj nudil a když věřím, že skutečný příběh Bernsteina byl zajímavý, tak tady mě vůbec nebavil a neměl jsem potřebu se o něj více zajímat.

plakát

Nic ve zlým (2023) 

Tohle bylo vážně divně ujetý. Zápletka mi neseděla, byla dost cringy a celou dobu to přinášelo hromadu trapných okamžiků a toho kluka jsem musel aktivně litovat. Takže se to do paměti asi nejvíc zapíše tím, že se tam Jennifer Lawrence nebála vysvléknout. Tak si říkám, jestli průměr není vlastně nadhodnocení.

plakát

Odloučení (2022) (seriál) 

Asi začnu tím, že Severance je jeden z nejzajímavějších seriálů, které jsem za poslední dobu viděl. A rozhodně ho budu doporučovat, kudy chodím. Žánrově je to sci-fi a má to nápad, který si dovedu představit jako součást Black Mirror. Má to výbornou atmosféru, která se naprosto skvěle postupně buduje a je jasné, že se chystá něco velkého. Hudba navodí pocit deprese, který dokreslují prázdné kanceláře, sníh a minimum postav. Rozdělení vnitřního a vnějšího světa je dokonalé a vážně chytré. Sledování pochybností, které se podstupně dostávají pod kůži Markovi S. (vnějšímu i vnitřnímu) funguje na výbornou. Každá postava má své kouzlo a jedinečnou osobnost a ty, které začnete nesnášet, ty nesnášíte naplno v každé scéně, kde se objeví. A každá scéna má co říct a něco znamená. Je to znepokojivé, ale závěr každého dílu vás prostě nutí k dalšímu sledování. A já se nemůžu dočkat, co dál se bude dít.

plakát

Médium (2022) (seriál) 

Od tvůrců Westworld dorazil na Amazon sci-fi seriál, od kterého jsem si docela dost sliboval a na sledování se těšil. Bohužel ho však utnula stávka scénáristů a přes původní prodloužení už se dalšího pokračování nedočká. A to je vážně škoda, protože i když to vypadá relativně ukončeně, tak by tomu pokračování nad míru slušelo. Proplétání dvou realit/časových rovin mě bavilo. Navíc je to příjemně obsazeno a Chloe Grace Moretz v čele tomu sluší. Efektům a vizuální stránce není co vytknout, futuristický Londýn nabízí spoustu zajímavých prvků. Vlastně jsem si docela jistý tím, že bych s hodnocením šel o něco výš, kdybych měl šanci ve sledování pokračovat, takhle je to jako celek docela neuspokojivé. Bohužel se nedá dělat nic jiného než si počkat na jiné sci-fi.

plakát

Daisy Jones & the Six (2023) (seriál) 

Knihu jsem nečetl, ale trailer mě zaujal a byl jsem zvědav na příběh téhle fiktivní skupiny ze sedmdesátek.  Jde o sondu do 70. let a hudebního průmyslu se vším, co k tomu patří. Drogy, nekonečné party, sex a samozřejmě ani hudba nesmí chybět. Je to udělané jako dokument, kdy starší verze postav vzpomínají na to, jak to bylo. Pomalu se to rozjíždí, sleduje to vzestup kapely a docela dlouho trvá než se Daisy ke kapele připojí. Tím samozřejmě přijde úplně jiná dynamika a hlavně drama mezi ústřední dvojicí. Asi to k nim patří, ale měl jsem problém s tím, že hlavní postavy mi nebyly moc sympatické a nemohl jsem si je oblíbil. Navíc Sam Claffin už vážně neprojde jako teenager zakládající kapelu, sice to vyváží, že jako otřískaný Billy, co si prošel léčebnou je perfektní. Čekal jsem, že pád kapely bude o něco drsnější a dramatičtější. Trošku mě zklamal úplný závěr, který jsem nečekal a který se tomu snaží dát pozitivní tečku.

plakát

Jack Whitehall: Usaď se (2024) (pořad) 

Whitehall a jeho stand-upy mě docela baví a ani tenhle není výjimkou. Některé vtípky si nezafungovali úplně, ale dost se jich podařila. Pokud vás jeho humor baví, tak se budete bavit i tady.

plakát

Luther: Pád z nebes (2023) 

Na filmové pokračování Luthera jsem se docela těšil, protože je to zajímavá postava. Bohužel ale od sledování odcházím zklamaný. Záporák Andyho Serkise mi nepřišel špatný, ale vadila mi nepřemožitelnost Johna Luthera a vysloveně mě naštval závěr. Dřív se mi u Luthera líbilo, že to byla chytrá podíváná a John působil jako člověk, to mi tady chybí. Scénář nebyl celkově žádný zázrak, ale hlavně to finále mě zklamalo. U seriálu jsem si vždy říkal, že chci vidět víc, tady už to třeba není.