Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Horor

Recenze (1 960)

plakát

Volný den Ferrise Buellera (1986) 

Ferris Bueller má v hlavně v Americe v podstatě kultovní postavení a pořád na něj někdo odkazuje. Teď když jsem ho viděl, tak vlastně nechápu proč. Težko fandit Ferrisovi, když se chová je hajzlík a to hlavně vůči svému nejlepšímu kamarádovi a celej ten jeho plán na "volný den" nedává moc smysl. Uznávám, že tam je pár okamžiků, které pobavily, ale tak nějak jsem čekal víc. Takhle zbyde asi jen konstatování, že na svou dobu to bylo něco jiného a nového, což nejspíš k tomu postavení stačilo. Mimochodem, určitě ale překvapí vidět Baby v jiné roli nebo Charlieho Sheena na začátcích kariéry.

plakát

Nadějná mladá žena (2020) 

Vlastně dost zajímavej film, i když není úplně jednoduchý ho sledovat. Carey Mulligan mě nepřekvapila a je jako obvykle skvělá. Baví mě i fakt, že v podstatě všechny vedlejší role jsou obsazené herci, které odněkud znám. Námět rozhodně zajímavý, provedení jsem čekal ještě o něco drastičtější. Konec byl vcelku překvapivý, čekal jsem nějakou šílenost, ale tohle ne.

plakát

Když se všechno po*ere: Woodstock 99 (2022) (seriál) 

Zvláštní, že až do sledování dokumentu jsem o Woodstocku 99 nějak výrazně neslyšel. Přitom tam byl line-up snů, který by lákal i mě. The Offspring, Limp Bizkit nebo Red Hot Chili Peppers v té době na vrcholu sil.  Na začátku přišla skvělá myšlenka - zopakovat legendární festival. Jenže pak už se to začalo kazit. Jen těžko se vám podaří zopakovat atmosféru "míru a lásky", když máte line-up plný rockových a metalových hvězd. I tak to však pořád může být skvělý festival, pokud by byl dobře zorganizovaný. Jenže to se nestalo a když k tomu připočtete i fakt, že na všem se bude šetřit, aby byl profit co největší, tak je recept na katastrofu na světě. Pro dokument se podařilo oslovit široké spektrum lidí. Vyjádří se k němu účastníci, reportéři, organizátoři, hlavní hvězdy, ale především i dva hlavní promotéři akce. Je pro mě šokující, že ti dva ani po letech nepřiznají špetku zodpovědnosti a dokážou ostatním (a hlavně sami sobě) lhát o tom, kdo za ten provar byl zodpovědný. Jen těžko pak můžete vinit Freda Dursta, že dal rozzuřenému davu přesně to, kvůli čemu tam přišli. Co vlastně čekáte, že se stane, když na závěr festivalu rozdáte svíčky tomu samému davu?  Oceňuji, že to rozebralo celý festival den po dni a věnovalo se to tomu, co se tam dělo. Zpočátku hlavně hudebně, ale následně i tomu, jak to dopadlo. Podle mě dobře a poutavě zpracovaná dokumentární minisérie, která stojí za vidění. Je tady odpověď na otázku - Jak vypadá davová hysterie?

plakát

West Side Story (2021) 

Guildford, 12.8.2022 Letní kino v Guidlfordu nabídlo West Side Story a vzhledem k tomu, že jsem ho nikdy předtím neviděl, tak jsem na "novou" verzi byl docela zvědavý. Nevím, jestli to bylo tím, že jsem film sledoval unavený, ale prostě mě tenhle muzikál nějak nechytil a dost mě svým tempem ukolébaval. Některé písničky byly super a choreografie k nim byla perfektní, ale to se dělo mezi nimi už tak zajímavé nebylo. Asi budu muset vyzkoušet i originální verzi, abych měl porovnání.

plakát

Lékořicová Pizza (2021) 

Zdlouhavá výprava do sedmdesátek. Můj největší problém spočíval v tom, že jsem měl problém uvěřit Garymu jeho věk, na 15 tedy nevypadal a věkový rozdíl mezi hlavní dvojicí (i když ten tam je i ve skutečnosti). Takže jsem se nedokázal přenést přes to, co všechno dělá patnáctiletý kluk, i když scéná s náklaďákem byla zajímavá. Příběh jinak nebyl z těch nejsilnějších a celé to drželo pohromadě jen díky podivnému (ne)vztahu hlavních hrdinů. Neznámá hlavní dvojice jinak byla v pohodě a hvězdy si navíc užily svoje role, Bradley Cooper či Sean Penn si zahráli výstřední postavičky.

plakát

Opuštěný (2022) (seriál) 

Darren Star dostal po úspěchu Emily in Paris od Netflixu možnost na další seriál a rozhodl se vytvořit takový Sex ve městě pro gaye. Do hlavní role se mu podařilo dosadit jednoho z nejznámějších televizních herců, gayů - Neila Patricka Harrise. A tohle spojení mělo zaručit dostatek diváků. Příběh není nijak objevný. Hlavní hrdina dostane kopačky a po dlouhém vztahu znovu objevuje svobodný život a s ním všechny radosti a strasti. To vše samozřejmě obsahuje spoustu klišé a některé z nich jsou více snesitelné a některé méně. Celkově to opět gay komunitu vykresluje hodně promiskuitně, nebo to alespoň na mě tak působí. Je to sice zasazené do New Yorku, ale ten už ničím nepřekvapí a působí okoukaně. Neil Patrick Harris mi do té role seděl a měl kolem sebe sympatickou partu přátel. Na konci je samozřejmě lákadlo na pokračování, ale upřímně nevím, jestli si ji to zaslouží. Nebyla to nuda k uzoufání, ale taky nic u čeho bych nadšeně očekával další řadu.

plakát

Velký dar (2017) 

Silné drama, kde jde o výchovu jedné nadané holčiny. Souboj Franka, který se snaží zajistit své neteři relativně normální dětství a jeho matky, která pro svou vnučku chce, aby plně rozvinula svůj potenciál. Příjemně obsazené a hlavně McKenna Grace byla skvělá. Klidně mohlo dojít i na slzy.

plakát

Životní trefa (2022) 

Ze Sandlera bude ještě nakonec slušný herec. Jeho komedie mě moc nebaví, ale v téhle vážnější poloze mi seděl o dost víc. Sportovní filmy jsou moje slabina, takže v okamžiku, kdy jsou alespoň průměrné, tak mě budou bavit. Na druhou stranu je třeba říct, že Hustle s klidem nad tím průměrem vyčnívá a to nejen díky Sandlerově postavě skauta. Je to správně namíchaná kombinace dramatu, neokoukaného sportovního prostředí a těch správných klišé. Většina sportovních filmů trpí na to, že sportovní záběry za moc nestojí. Tenhle takový problém nemá, protože se tady sešla plejáda současných i bývalých hvězd basketbalu. Dokonce i hlavní hrdina je profi basketbalista, takže mu spíš lidi budou vyčítat neherectví. To znamená, že fanoušci basketu si užijí film ještě o něco více.

plakát

Poslední noc v Soho (2021) 

Tohle mě bavilo. Šedesátky a parádní retro styl, dvě sympatické herečky v hlavní roli a tajemný příběh. Sice bych se obešel bez těch podivných duchů, ale jinak se mi to líbilo. Dost si tam vyhráli s kamerou a speciálně v úvodu, kdy jsou na řadě zrcadlové scény, jsem si to užil. Slušný psycho-thriller.

plakát

Killing It (2022) (seriál) 

Jeden z tvůrců je Dan Goor, který stojí za Brooklyn 99 a hlavní roli hraje Craig Robinson tedy Darryl z The Office. Takže se to klidně mohlo podařit a mohl vzniknout další hit a člověk tak nějak ví, co by mohl očekávat. Ale spíš než to vznikla dost ujetá komedie, která sice není úplně hrozná, ale k dokonalosti má vážně daleko. Lovení hadů kvůli penežní odměně je super nápad a nebylo špatný. Dokud byla na scéně hlavní dvojice Craig & Jilian G tak to šlo, jenže pak je několik dílů věnováno nezajímavým vedlejším postavám a ty bohužel nedokážou příběh táhnout a působí zbytečně, což seriál sráží o něco níž. Přesto to dokázalo získat druhou řadu, tak uvidíme, co bude dál.