Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Horor

Recenze (1 964)

plakát

Médium (2022) (seriál) 

Od tvůrců Westworld dorazil na Amazon sci-fi seriál, od kterého jsem si docela dost sliboval a na sledování se těšil. Bohužel ho však utnula stávka scénáristů a přes původní prodloužení už se dalšího pokračování nedočká. A to je vážně škoda, protože i když to vypadá relativně ukončeně, tak by tomu pokračování nad míru slušelo. Proplétání dvou realit/časových rovin mě bavilo. Navíc je to příjemně obsazeno a Chloe Grace Moretz v čele tomu sluší. Efektům a vizuální stránce není co vytknout, futuristický Londýn nabízí spoustu zajímavých prvků. Vlastně jsem si docela jistý tím, že bych s hodnocením šel o něco výš, kdybych měl šanci ve sledování pokračovat, takhle je to jako celek docela neuspokojivé. Bohužel se nedá dělat nic jiného než si počkat na jiné sci-fi.

plakát

Daisy Jones & the Six (2023) (seriál) 

Knihu jsem nečetl, ale trailer mě zaujal a byl jsem zvědav na příběh téhle fiktivní skupiny ze sedmdesátek.  Jde o sondu do 70. let a hudebního průmyslu se vším, co k tomu patří. Drogy, nekonečné party, sex a samozřejmě ani hudba nesmí chybět. Je to udělané jako dokument, kdy starší verze postav vzpomínají na to, jak to bylo. Pomalu se to rozjíždí, sleduje to vzestup kapely a docela dlouho trvá než se Daisy ke kapele připojí. Tím samozřejmě přijde úplně jiná dynamika a hlavně drama mezi ústřední dvojicí. Asi to k nim patří, ale měl jsem problém s tím, že hlavní postavy mi nebyly moc sympatické a nemohl jsem si je oblíbil. Navíc Sam Claffin už vážně neprojde jako teenager zakládající kapelu, sice to vyváží, že jako otřískaný Billy, co si prošel léčebnou je perfektní. Čekal jsem, že pád kapely bude o něco drsnější a dramatičtější. Trošku mě zklamal úplný závěr, který jsem nečekal a který se tomu snaží dát pozitivní tečku.

plakát

Jack Whitehall: Usaď se (2024) (pořad) 

Whitehall a jeho stand-upy mě docela baví a ani tenhle není výjimkou. Některé vtípky si nezafungovali úplně, ale dost se jich podařila. Pokud vás jeho humor baví, tak se budete bavit i tady.

plakát

Luther: Pád z nebes (2023) 

Na filmové pokračování Luthera jsem se docela těšil, protože je to zajímavá postava. Bohužel ale od sledování odcházím zklamaný. Záporák Andyho Serkise mi nepřišel špatný, ale vadila mi nepřemožitelnost Johna Luthera a vysloveně mě naštval závěr. Dřív se mi u Luthera líbilo, že to byla chytrá podíváná a John působil jako člověk, to mi tady chybí. Scénář nebyl celkově žádný zázrak, ale hlavně to finále mě zklamalo. U seriálu jsem si vždy říkal, že chci vidět víc, tady už to třeba není.

plakát

Drahá Anglie (2024) (divadelní záznam) 

Winchester, 31.1.2024 - Jsem rád, že tady v Anglii funguje NTLive, které umožňuje i lidem mimo Londýn se podívat na vybrané divadelní hry, protože se divadelní záznamy vysílají v kinech a na tuhle jsem byl docela zvědavý. Už delší dobu se tady o ní mluví v superlativech a konečně jsem se mohl přesvědčit i na vlastní oči. Působí to dost jako óda na Garetha Southgatea a na to, co zatím dokázal, ale já jsem si to užil. Je tam dost vtipných narážek, které pobavily. Bylo mi řečeno, že to může bavit i člověka, který nemá znalosti ohledně fotbalu, ale tím si nejsem jistý, protože dost narážek nejde pochopit, pokud je neznáte. Několik vtipných okamžiků jsem vysvětloval své partnerce, která se o fotbal nezajímá a tím pádem byla docela ztracená. A i proto bych nedal plné hodnocení, přestože chápu, že fotbalové fanoušky to bude bavit víc než dost.

plakát

Láska podle plánu (2022) 

Úplně obyčejná romantika, která je nejspíš nejzajímavější tím, že divákovi trochu představí jinou (Pakistánskou) kulturu. Že spolu hlavní dvojice skončí je jasné od prvního okamžiku, kdy se spolu objeví na obrazovce. Lily James je sympatická a dobře se na ní kouká, což vyvažuje fakt, že Emma Thompson je v roli její matky, neskutečně otravná. Po všech stránkách průměr, nic víc, nic míň.

plakát

Královny kupónů (2021) 

Bohužel ani Kristen Bell v hlavní roli nepomohla. Není to moc vtipné a bohužel to používá fekální humor v domnění, že ten to zachrání. Nápad na příběh je sice zajímavý, ale mnohem lépe zpracoval podobný námět seriál Good Girls. Bohužel, takhle je to jen ztráta času, protože to prostě nefunguje.

plakát

Lekce chemie (2023) (seriál) 

Příběh Elizabeth, která by ráda uspěla na akademickém poli v oblasti chemie, jenže doba jí nepřeje. A i když jí život uděluje jednu lekci za druhou, tak se odmítá vzdát a svou nezdolností si nakonec vybojuje své místo na výsluní. Knihu, na které je příběh založený, jsem nečetl, ale příběh mě bavil. Brie Larson znovu dokazuje, že je mnohem zajímavější herečka než z ní Marvel dělá. Líbí se mi retro atmosféra, a i když je příběh vlastně docela smutný, tak dokáže vyvolat příjemné pocity, hlavně když se uzavře.

plakát

Americký outsider (2021) 

Sportovní filmy založené na skutečné události mám rád. Sice jde většinou přesně o tenhle koncept, kdy underdog navzdory všemu a všem dokáže prorazit a zvítězit, ale to mi nevadí. Vlastně naopak, ty pozitivní emoce dokážou zvednout náladu. Takových filmů je dost a příběh Kurta Warnera z nich nijak nevybočuje, i když přidává dojemnou rodinnou linku, ale svůj účel plní přesně. Nevadí mi Zachary Levi, ale je fakt, že jako zhruba dvacetiletej týpek, co končí univezitu, vážně nevypadá.

plakát

Podruhé mě neoklameš (2024) (seriál) 

Ještě pořád mám v živé paměti, jak jsem na začátku roku 2020 skočil na sledování Cizince (The Stranger) a jak mě seriál podle knihy od Harlana Cobena vtáhnul do děje. Chytilo mě to a až do konce to nepustilo, takže jsem tak nějak předpokládal, že i další seriál, který pro Netflix vznikl na základě jeho předlohy bude mít podobný účinek.  Jenže očekávání se nepodařilo úplně naplnit. A přitom tom začalo nadějně, napětí a tajemno tomu rozhodně nechybělo. Postupně jsem však častěji a častěji vrtěl nesouhlasně hlavou a říkal si, že tohle mi nesedí. Mnohá rozhodnutí byla prostě hloupá, ať už je dělala hlavní hrdinka nebo vyšetřovatelé a já se nad to nedokázal povznést. A to mi ani nijak nevadilo obsazení, teď už vím, že když vidím Richarda Armitage, tak mám očekávat zamotaný příběh a být podezřívaný a Michelle Keegan už předtím vojandu (Our Girl) zahrála, takže proč ne. Ale ani závěrečný zvrat mi nepřišel tak hrozně nečekaný a celkově jsem tak trochu zklamaný.