Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Krimi

Recenze (248)

plakát

Chudáčci (2023) 

Má to svoje kouzlo, ale asi nejsem ta správná cílovka. Skvělá vizuální stránka, ale ten příběh je vlastně úplně všední, jen se použila dospělá herečka. Navíc, geniální kreaci Ivy Janžurové jako nemluvněte v Což takhle dát si špenát se to nevyrovná ani náhodou :-)

plakát

Duna: Část druhá (2024) 

Opulentní filmový zážitek, který je nutný vidět v kině. Srovnatelná sága tu (bohužel) nebyla od dob Pána prstenů. Ve srovnání s ním ale Duna přeci jenom pokulhává. Je výrazně chladnější a ta rozmáchlost najednou zas tak velká není. Jakoby Villeneuve chápal, že tam musí narvat velké bojové scény, ale co nejrychleji od nich utíká (doporučuji srovnat třeba s rozmáchlou bitvou o Helmův žleb ve dvojce LOTRa). Být ale druhý nejlepší je pořád hooodně dobrý. Už teď se těším na třetí díl.

plakát

Pán prstenů: Společenstvo Prstenu (2001) 

10/10 Naprosto luxusní záležitost a rozhodně nejlepší fantasy film všech dob. Asi nejraději mám úplný začátek. U prodloužené verze lehce zamrzí necitlivý střih scén z lesního království elfů. Za ty roky to vůbec nezestárlo.

plakát

Interstellar (2014) 

Bohužel jsem značnou část stopáže úplně nechápal o čem byly ty dialogy o fyzice. Ale filmařsky je to rozhodně naprosto úchvatná záležitost se skvěle fungujícími emocemi.

plakát

Lovci lvů (1996) 

Stále skvělý dobrodružný film, který skvěle šlape i po letech. Škoda, že podobné věci už prakticky nevznikají.

plakát

Pouta války (2004) 

Bojové scény jsou skutečně monumentální a na špičkové úrovni, ale všechno ostatní působí dost nepovedeně. Obzvlášť poslední třetina s bratry na opačných stranách bojiště už je opravdu pekelně přitažená za vlasy a z každého dialogu bolí uši. Do toho absolutně přepálené emoce, takže ve výsledku pro mne spíše rozpačitá záležitost na jedno podívání.

plakát

Wonka (2023) 

Už dlouho se mi nestalo, abych se u nějakého filmu usmíval jak dement 90% času. Wonka to ale dokázal. Krásná pohádka se spoustou skvělých nápadů a tunou pozitivní atmosféry. Je to určitě minimálně na úrovni Karlíka. Čisté nadšení a to nemám rád filmy, kde se zpívá.

plakát

Vlak do Pusanu (2016) 

Lehounce nadprůměrný zombie survival. Plusové body si zaslouží za nápad s vlakem, jinak tam ale není nic, co by už nebylo zpracované mnohokrát dřív.

plakát

Válka policajtů (2004) 

V první půlce celkem drsná kriminálka z hutnou atmosférou. Zhruba od poloviny se ale totálně přepne nálada a stane se z toho docela ubulené melodrama. Moc velká škoda, tady byl potenciál maximální.

plakát

Bod obnovy (2023) 

Počáteční nadšení postupně ubil těžce průměrný scénář. Hlubokou poklonu tak zaslouží hlavně vynikající výprava. Takhle uvěřitelně vypadající budoucnost se sci-fi prvky se jen tak nevidí.