Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Dobrodružný
  • Sci-Fi

Poslední recenze (11)

plakát

Dunkerk (2017) 

Jedno velké zklamání: - Scénář by se vešel do malého zápisníku. - V celém filmu byla snad jen jedna ženská postava. - Poměrně zmateně sestříhané nekončící utrpení anglické armády. + Výborné herecké obsazení, dokonce i pan One Direction byl docela herecký a nezklamal. - Zato největší zklamání za hudbu. Milovaný Hanz spustil na začátku budík s neustálým hučením. Jsem rád, že film netrval ani 2h.

plakát

Thor (2011) 

Příběh je téměř po celou dobu jasně předvídatelný, hlavní zápletka je také několikrát ohraná. Bohužel ani herci filmu příliž nepomůžou. Natalia Portman působí příliž profesorsky a jak to tak u hereček po zisku Oscara bývá další film je bída (že by kandidát na zlatou malinu?) Ani další hvězdné obsazení z filmu neudělá víc jak jednodenní jednohubku, když jsou špatné dialogy, herci se můžou stavět na hlavu a nic s tím neudělají. Hlavní doménou by asi měly být efekty, ale i ty selžou. Scéna s obrovským robotem ve městečku připomíná spíš seriál Strážce vesmíru (Power Rangers). Spojení moderní doby a středověkých bojovníků je jak každoroční průvod Queer v Los Angales. Na druhou stranu dokonalost sama je hudba, stačilo by jen poslouchat a nechat oči zavřené... Doufám, že tento výkřik do tmy bude poslední a nepříjde pokračování..

plakát

Nevinnost (2011) 

Emoce, silný příběh, skvělé herecké výkony, šmrnc, spád a překvapivý závěr. Nic z toho nechybí novému českému filmu Jana Hřebejka Nevinnost. Děj filmu mapuje příběh propletené rodiny ve spirále lží a polopravd. Hlavní postavou je uznávaný lékař (Ondřej Vetchý), kterému se po udání čtrnáctileté bláznivé pacientky zboří život, jako domeček z karet. Je obviněn ze zneužívání nezletilé. Když se zdá, že případ je u konce, objevuje se na scéně nový hráč (Aňa Geislerová), který případ opět rozhoří. Zůstane pravda, která měla na vždy zůstat zahalena v mlze, doopravdy skryta? Duo Hřebejk, Jarchovský zraje jako víno. Asi jsou ty tam časy, kdy se národ bavil u Pelíšků, Pupenda, Musíme si pomáhat a dalších bláznivin. Snaha zaměřit se na vážnější tématiku z oblasti psychologického dramatu se jasně ukazuje, že to není krok špatným směrem. Režisér opět sáhl po svých osvědčených hercích, ale zařazením Anny Linhartové se trefil přímo černého. Anna hraje s takovou lehkostí a samozřejmostí až z toho mrazí, něco podobného jsem naposledy viděl u Dakoty Fanning, jedné nejnadanějších dětských hereček v Americe. Poslední třetina Nevinnosti působí tak, že ani sami tvůrci pořádně nevěděli, jak udělat nečekaný románový zvrat. Jeví se to poněkud nastavovaně. Asi by divákům pouze hodinový film nestačil. Velké vynahrazení však přijde v samém závěru. Nevinnost jistě patří ve své kategorii k vyššímu standardu. Jen tak dál.

Poslední hodnocení (756)

Jedeme na teambuilding (2023)

13.04.2024

Duna: Část druhá (2024)

09.03.2024

Berlín (2023) (seriál)

04.02.2024

Žena v černém (2012)

27.01.2024

Denní směna (2022)

27.01.2024

Bod obnovy (2023)

27.01.2024

Rebel Moon: První část – Zrozená z ohně (2023)

24.01.2024

Wonka (2023)

20.01.2024

ONEMANSHOW: The Movie (2023)

11.01.2024

Reklama