Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Dokumentární
  • Komedie
  • Drama
  • Krátkometrážní
  • Akční

Oblíbené filmy (10)

Život Briana

Život Briana (1979)

Nevěřím že někdy někdo natočí satirický film, který by překonal tuto naprosto geniální satiru satir a parodii parodií...

Hoří, má panenko

Hoří, má panenko (1967)

Dokonalé zobrazení lidské ignorance a bezohlednosti....a nejlepší česká komedie.

Truman Show

Truman Show (1998)

Po zhlédnutí tohoto filmu snad pár lidí přestane bavit čumění na různá reality show...Nejlepší výkon Jima Careyho v jeho nevyrovnané kariéře!

Němý film

Němý film (1976)

Originální "výkřik" provařeného parodika....

Vrána

Vrána (1994)

Nevím jakou shodou okolností jsem tento film (ke své škodě) viděl až teď. Několik let jsem neměnil TOP 10 svých filmů, až nyní. Ten soulad temných, nádherných obrazů s hudbou a vůbec zvukem! To je úplný hodokvas....pro mne výjimečný zážitek a jistě se k tomuto - abych tak řekl "metalovému" filmu vrátím.

Rent: Filmed Live on Broadway

Rent: Filmed Live on Broadway (2008)

Už film od Chrise Columbuse se mi maximálně líbil. Pro toto další zpracování na Broadwayi se sluší použít jediné slovo: NÁDHERA! Bohémové pro mne už zůstanou srdeční záležitostí. Hlavně ať to nikdo v Čechách nezkouší - i dvacátá role v pozadí na Broadwayi zpívá a hraje 10x lépe než kdokoliv, kdo by u nás přicházel v úvahu do rolí hlavních.

Tančírna

Tančírna (1983)

Nádherný, bezeslovný film  s vrcholným herectvím, které předvádějí prakticky neznámí herci pařížského divadla. Dal jsem to snad 3-4x a vždy mne to už od začátku chytilo.

Vražda na večeři

Vražda na večeři (1976)

Parodie na detektivky s vytříbeným humorem, kde prakticky každá druhá věta je hláška. Neuvěřitelné obsazení - za všechny bych vyzdvihl Petera Falka, který zde stihl parodovat jak Colomba, tak hlavně Marlowa i Sama Spadea z Maltézského sokola.