Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (145)

plakát

Sherlock (2010) (seriál) 

Hodnoceni po pirvní řadě: Velice velice zajímavý a nevšední záporák, velice dobře promyšlené a skvělá spolupráce Benedicta a Martina.

plakát

Patrola (2012) 

herecké výkony skvělé, ale dost předvidatelné. Forma kamery nemá moc tomto případě smysl.

plakát

Resident Evil: Odveta (2012) 

Z vyrazu Jovovich zacinam mit Kirsten Steward feeling. Jsem fanouskem herni serie, nikoliv te filmove a uz jsem si myslel ze niz to nepujde, ale dvojice Anderson - Jovovich mne nikdy nezklamou. Spojeni infantilni (ne)fantazie a spatnych hereckych vykonu. A k tomu co se tu deje za uchylnosti s puvodnim dejem ci postavami se radsi ani nebudu vyjadrovat.

plakát

Expresní zásilka (2012) 

Oddychový film s cool soundtrackem ale na druhou stranu je to film o otravnych lidech, ktere nenavidi vetsina New Yorku. Nedelejme z nich hrdiny.

plakát

Bourneův odkaz (2012) 

Kalsická Bourneovka, kterou jsem nikdy neměl moc v oblibe. Jedna velka honicka, nic vic.

plakát

Atlas mraků (2012) 

Narozdil od Fontany a jinych kompozicne vicevrstvovych filmu stravitelne. Vse to do sebe dobre zapada a dava to smysl. Vhodne pospojovane i zvukove a celkove vizualne velice libive. 3 hodiny utekly jako voda. Vic mi Cloud Atlas pripomina symfonii, urcitou audiovizualni symfonii myslenek, ktera lokalne udela dojem ale kvuli sve beztvare podstate v podobe michani stylu/zanru a prehlcenosti materialem, nezanecha u divaka trvalejsi a konzistencnejsi dojem. Film mne ale nezklamal. Jde trosku citit po filmu Ostrov ci Umela inteligence (samozrejmne i Matrix).

plakát

Zabiják Joe (2011) 

výborná kamera a šílené herecké výkony Matthewa

plakát

Skyfall (2012) 

Sam Mendes vařil Nolanovský recept. Na jedné straně stojí stranoucí (sirotek) zmrzačený hrdina a proti němu je postavený vyšinutý záporák s temnou (dentální) historii. Jedna cesta do hrdinove duše, rozbor smyslu jeho existence a melancholické vzpomínky na staré dobré časy. A funguje to dobře. Dramatické scény maji dostatečný prostor aby mohli zapůsobit. Nejlepší uvodní znělka v podaní Adele. Bardem skvělý jako vždy. ******************* Po tom co se mi to rozložilo v hlavě musím zvednout hodnocení na full house. Zcela určitě jde o nejlepší díl z druhé poloviny série.

plakát

Innocence of Bin Laden (2012) (amatérský film) 

Prvoplanový úmysl rozbouřit islamistický svět a tím se pořádně zviditelnit. Je to sice odpad, ale oceňuju odvahu (šílenost) něco takového naročit.